Get Adobe Flash player

Megvalósult az első főút melletti szervízút felújítása

A képviselő-testület évek óta dolgozik a főút melletti szervízutak felújításának kérdésével. Először az 51. sz. főút megerősítésébe raktuk be a munkát, és kapott is az egész részeként építési engedélyt. Azonban a Kormány döntése értelmében nem megerősítés várható, hanem elkerülő út építése, így az engedélyes terveket lejártuk után nem hosszabbította meg azok tulajdonosa, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Így az önkormányzatnak most lehetősége nyílt a régi nyomvonalon, a meglévő feltételek mellett a felújítás elvégzésére.

Ennek megvalósítása több lépcsőben zajlik. Először a lakossággal együttműködve az északi szervízutat újítjuk fel. A teljes költségekből (kb. 10 millió forint) a lakosság nagyjából a 40%-át vállalta, tulajdonképpen csak egyetlen ingatlan tulajdonosai nem voltak hajlandóak aláírni a megállapodást. Velük szemben az új képviselő-testület októberben indíthatja el az eljárást, amennyiben akkor sem hajlandóak az együttműködésre.

A megvalósítást a Magyar Közút szakemberei által javasolt technikával végeztük. Országgyűlési képviselőnk, Zsigó Róbert államtitkár úr közbenjárására a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt lehetőséget nyújtott a mart aszfalt megvásárlására, mely két lépésben történt meg.

Az 1.000 tonna mart aszfaltot több, mint 30 cm vastagon terítették a georácsra, mely így összeérve egy tömböt fog majd képezni. Ezt követően, néhány év múlva lehetséges lesz egy emulziós szórással egy új réteg felvitele is, amennyiben erre még szükség lesz.

A következő lépés a másik két szervízút (Béke téri lejárótól a középső buszmegálló felé, illetve a 100 Ft-os bolttól déli irányba)  felújításának előkészítése lesz. A célunk ugyanis, hogy ezeken a szakaszokon is megoldódjon a megfelelő minőségű közlekedés biztosítása.

Share