Get Adobe Flash player

Képviselő-testületi ülés jegyzőkönyve - 2019. november 12.

Érsekcsanád Község Képviselő-testülete

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

41/2019.                                J e g y z ő k ö n y v

 

Készült:


Az ülés helye:

Érsekcsanád Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. november 12. napján tartottrendkívüli nyilvános üléséről.

Az Érsekcsanádi Polgármesteri Hivatal díszterme az Érsekcsanád, Dózsa György út 77. szám alatt.

Az ülés kezdetekor jelen vannak:

Felső Róbertpolgármester, Veszteg Zsolt alpolgármester, Kellner Tamás, Csák József, Kucsora Krisztián, Csősz Lajos Csaba, Takácsné Kellner Mária képviselők.

Tanácskozási joggal jelen van:

dr. Juhász Péter jegyző

Meghívottként jelen vannak:

Vidákovics Arnold bizottsági tag

Jakab Attila bizottsági tag

Érdeklődő választópolgárok:

---

       

Jegyzőkönyvvezető: Geiger Zoltán köztisztviselő

 

Felső Róbert polgármester: Köszöntök mindenkit mai rendkívüli nyilvános ülésünkön. Megállapítom, hogy az ülés kezdetén 6 képviselő és a polgármester van jelen, ez összesen 7 fő, a képviselő–testület határozatképes. A napirendi pontokkal kapcsolatban módosító javaslatom nincs. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, aki a rendkívüli nyilvános ülés napirendjét a meghívón szereplő tartalommal elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

358/2019. (XI.12.) Kt. sz. határozat

 

Rendkívüli nyilvános ülés napirendjének elfogadása

 

1.)    Önkormányzati tulajdonú területekre történő faültetés

Előadó: Felső Róbert polgármester

2.)    A Dunai-út szennyezése

Előadó: Felső Róbert polgármester

3.)    Gázbekötés a Dózsa György út északi oldalán lévő szervizúton

Előadó: Felső Róbert polgármester

4.)    Beiskolázási körzet véleményezése

Előadó: Felső Róbert polgármester

5.)    Egyebek

 

Intézkedést nem igényel

 

1. napirendi pont

Önkormányzati tulajdonú területekre történő faültetés.

(Előterjesztés mellékelten csatolva.)

 

Felső Róbert polgármester: Az előterjesztésbe foglaltakat a Településfejlesztési bizottság megtárgyalta és a következő határozati javaslattal élt a képviselő-testület felé: 1.) A  képviselő-testület megállapítja, hogy az 54/2019. (II.25.) Kt. sz. határozat 4.) pontja alapján a Szarvas Team KFT-nek ( 6346 Rém, Kossuth u. 52.) adott megrendelés nem teljesült. A  képviselő-testület megbízza a polgármestert, hogy a megrendelést vonja vissza. 2.) A képviselő-testület úgy határozott, hogy a Glóbusz melletti 0331/5 hrsz-ú területű (82B2 erdőjel) erdőrész kiszáradt egyedeit pótolni kell. 3.) A képviselő-testület a 2.) pont szerinti munka  elvégzésével megbízza Kovács Ervin egyéni vállalkozót (6346 Sükösd, Dózsa György út 249.) a 2019. október 29-én kelt, 830-5/2019. számon iktatott árajánlata szerint.  A képviselő-testület  a csemeték beszerzéséről külön határozatban dönt. 4.)  A Képviselő-testület úgy határozott, hogy az Ipari terület melletti védősáv (826/1 hrsz., 826/18. hrsz. és 826/27. hrsz.) a megfelelő előírt csemeteszámmal kerüljön telepítésre. A területet először meg kell tárcsázni, majd a csemetéket ültetőgéppel elültetni. 5.) A képviselő-testület megbízza Kovács Ervin egyéni vállalkozót (6346 Sükösd, Dózsa György út 249.) a 4.) pontban megjelölt munka elvégzésével a 2019. október 29-én kelt, 830-5/2019. számon iktatott árajánlata szerint. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, aki a határozati javaslattal egyetért, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

359/2019. (XI.12.) Kt. sz. határozat

 

Önkormányzati tulajdonú területekre történő faültetés

 

1.)        A  képviselő-testület megállapítja, hogy az 54/2019. (II.25.) Kt. sz. határozat 4.) pontja alapján a Szarvas Team KFT-nek ( 6346 Rém, Kossuth u. 52.) adott megrendelés nem teljesült. A  képviselő-testület megbízza a polgármestert, hogy a megrendelést vonja vissza.

 

2.)        A képviselő-testület úgy határozott, hogy a Glóbusz melletti 0331/5 hrsz-ú területű (82B2 erdőjel) erdőrész kiszáradt egyedeit pótolni kell.

 

3.)        A képviselő-testület a 2.) pont szerinti munka  elvégzésével megbízza Kovács Ervin egyéni vállalkozót (6346 Sükösd, Dózsa György út 249.) a 2019. október 29-én kelt, 830-5/2019. számon iktatott árajánlata szerint.  A képviselő-testület  a csemeték beszerzéséről külön határozatban dönt.

 

4.)        A Képviselő-testület úgy határozott, hogy az Ipari terület melletti védősáv (826/1 hrsz., 826/18. hrsz. és 826/27. hrsz.) a megfelelő előírt csemeteszámmal kerüljön telepítésre. A területet először meg kell tárcsázni, majd a csemetéket ültetőgéppel elültetni.

 

5.)        A képviselő-testület megbízza Kovács Ervin egyéni vállalkozót (6346 Sükösd, Dózsa György út 249.) a 4.) pontban megjelölt munka elvégzésével a 2019. október 29-én kelt, 830-5/2019. számon iktatott árajánlata szerint.

 

Felelős: polgármester

 

Határidő: folyamatos

 

2. napirendi pont

A Dunai út szennyezése.

Felső Róbert polgármester: A témával kapcsolatban a Településfejlesztési bizottság tárgyalt és a következő határozati javaslattal élt a képviselő-testület felé: Érsekcsanád Község Képviselő-testülete 2020. január 1-től él a lehetőséggel és települési adó bevezetését tervezi az önkormányzat illetékességi területén. A képviselő-testület megbízza a jegyzőt, hogy a gépjárműadó hatálya alá nem tartozó gépjárművek (erő-és munkagépek) után fizetendő települési adóról szóló rendelettervezetet készítse elő, és terjessze a képviselő-testület elé a november végén esedékes képviselő-testületi ülésre. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, aki a határozati javaslattal egyetért, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

360/2019. (XI.12.) Kt. sz. határozat

 

Települési adóról szóló rendelettervezet előkészítésére megbízás

 

1.)    Érsekcsanád Község Képviselő-testülete 2020. január 1-től él a lehetőséggel és települési adó bevezetését tervezi az önkormányzat illetékességi területén.

 

2.)    A képviselő-testület megbízza a jegyzőt, hogy a gépjárműadó hatálya alá nem tartozó gépjárművek (erő-és munkagépek) után fizetendő települési adóról szóló rendelettervezetet készítse elő, és terjessze a képviselő-testület elé a november végén esedékes képviselő-testületi ülésre.

 

Felelős: jegyző

 

Határidő: november végi képviselő-testületi ülés

 

3. napirendi pont

Gázbekötés a Dózsa György út északi oldalán lévő szervizúton.

(Előterjesztés mellékelten csatolva.)

 

Felső Róbert polgármester: Az előterjesztésbe foglaltakat a Településfejlesztési bizottság megtárgyalta és a következő határozati javaslattal élt a képviselő-testület felé: Érsekcsanád Község Képviselő-testülete javasolja a polgármesternek, hogy az aszfaltút feltörésével járó gázbekötések esetén a közútkezelői hozzájárulást az alábbi feltételekkel adja meg: március 15. és szeptember 30. között végezhető el a közterület felbontása, a gázbekötés elvégzése után még ugyanazon a napon a munkagödör homokkal kerüljön feltöltésre a gázvezeték feletti részig, a homok felett geotextília kerüljön elhelyezésre, a munkagödör további része (legalább 60 cm) zúzott kővel kerüljön feltöltésre. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, aki a határozati javaslattal egyetért, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

361/2019. (XI.12.) Kt. sz. határozat

 

Gázbekötéssel kapcsolatos döntés

 

Érsekcsanád Község Képviselő-testülete javasolja a polgármesternek, hogy az aszfaltút feltörésével járó gázbekötések esetén a közútkezelői hozzájárulást az alábbi feltételekkel adja meg:

 

Ø  március 15. és szeptember 30. között végezhető el a közterület felbontása,

Ø  a gázbekötés elvégzése után még ugyanazon a napon a munkagödör homokkal kerüljön feltöltésre a gázvezeték feletti részig,

Ø  a homok felett geotextília kerüljön elhelyezésre,

Ø  a munkagödör további része (legalább 60 cm) zúzott kővel kerüljön feltöltésre

 

Felelős: polgármester

 

Határidő: folyamatos

 

4. napirendi pont

Beiskolázási körzet véleményezése.

(Előterjesztés mellékelten csatolva.)

 

dr. Juhász Péter jegyző: A kormányhivatal minden év októberében megkeres bennünket azzal a kérdéssel, hogy kívánunk-e változtatni az iskola beiskolázási körzetén. Minden évben azt válaszoltuk, hogy nem kívánunk változtatni, és a tavalyi évben a határozatot kiegészítettük azzal, hogy kértük a Bajai Tankerületi Központot, hogy az Érsekcsanádi Bíber János Általános Iskolába csak és kizárólag az Érsekcsanádhoz tartozó körzetből vegyenek fel gyermeket, különösen a nem a Tankerület által fenntartott iskolákba járó tanulók esetében.

 

Felső Róbert polgármester: Ezt most is fenntarthatjuk. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, a határozati javaslat: 1.) Érsekcsanád Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. Törvény 50. § (8) bekezdése alapján a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal megkeresésére úgy nyilatkozik, hogy Érsekcsanád vonatkozásában a meglévő körzeten változtatást nem kezdeményez. 2.) A képviselő-testület nyomatékosan kéri a Bajai Tankerületi Központot, hogy az Érsekcsanádi Bíber János Általános Iskolába csak és kizárólag az Érsekcsanádhoz tartozó körzetből vegyenek fel gyermeket, különösen a nem a Tankerület által fenntartott iskolákba járó tanulók esetében. 3.) A határozatról a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatal Hatósági Főosztálya és a Bajai Tankerületi Központ értesítendő. Aki a határozati javaslattal egyetért, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

362/2019. (XI.12.) Kt. sz. határozat

 

Beiskolázási körzet megállapításának véleményezése

 

1.) Érsekcsanád Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. Törvény 50. § (8) bekezdése alapján a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal megkeresésére úgy nyilatkozik, hogy Érsekcsanád vonatkozásában a meglévő körzeten változtatást nem kezdeményez.

 

2.) A képviselő-testület nyomatékosan kéri a Bajai Tankerületi Központot, hogy az Érsekcsanádi Bíber János Általános Iskolába csak és kizárólag az Érsekcsanádhoz tartozó körzetből vegyenek fel gyermeket, különösen a nem a Tankerület által fenntartott iskolákba járó tanulók esetében.

 

3.) A határozatról a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatal Hatósági Főosztálya és a Bajai Tankerületi Központ értesítendő

 

Felelős: polgármester

 

Határidő: 2019. november 14.

 

5. napirendi pont

Egyebek

 

Felső Róbert polgármester: Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, köszönöm mindenkinek a munkát, a rendkívüli nyilvános ülést bezárom.

 

 

 

 

 

kmf.

        Felső Róbert                                                                                         dr. Juhász Péter

        polgármester                                                                                               jegyző

Share