Get Adobe Flash player

Kutyák az utcán

Az elmúlt időszakban rengeteg bejelentés érkezett a lakosságtól, hogy nagyon megszaporodott a közterületen lófráló, csatangoló kutyák száma.

Ezek egy része egyértelműen kóbor eb, azonban több olyan kutyáról is szó van, amely a házaktól szökik ki és kerül az utcára. Sajnos ezen kutyák már több esetben is megtámadták az utcán sétáló, kerékpározó időseket, de még a kisgyermekeket is. Sőt a múltkori bejelentés arról szólt, hogy a kutyák egymásnak estek, és az őket szétválasztani akaró személyt is harapás érte.

A lakossági panaszokra tekintettel az önkormányzat ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy az ebeket csak pórázzal (lehetőleg szájkosárban) lehet a közterületre engedni. A tulajdonost nem mentesíti az, hogy a kutya egyébként nem bánt, nem harap, szelíd, stb… Ezek mind olyan kifogások, amelyek a támadás esetén nem fogják megvédeni azt, akit a kutyák megtámadtak. Az interneten megtalálhatók azok a hírek, amelyek arról szólnak, hogy a kutyatámadás esetén a tulajdonost letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

Kérjük az ebtartókat, hogy fokozottan legyenek figyelemmel a szabályok betartására. Egyben tájékoztatjuk a lakosságot, hogy március hónapban a szerződött gyepmester kiszáll Érsekcsanádra, és valamennyi, az utcán található ebet begyűjti. Ebben az  esetben a kiváltásuk csak a gyepmesteri költségek rendezése után lehetséges.

Érsekcsanád Község Önkormányzata

Share