Get Adobe Flash player

Méhek bejelentése

A méhészkedést (méhtartást) minden év február végéig, az újonnan kezdett méhészkedést pedig e tevékenység megkezdésétől számított nyolc napon belül kell bejelenteni a méhek tartási helye szerint illetékes települési önkormányzat jegyzőjénél (Polgármesteri Hivatal Titkárság), aki a méhészt nyilvántartásba veszi, és a nyilvántartást folyamatosan vezeti.

Kiemelendő, hogy folyamatos méhészkedés esetén sem elegendő kizárólag a tevékenység megkezdésekor megtenni a bejelentést, a bejelentési kötelezettségüknek minden év február végéig eleget kell tenni, amennyiben az adott évben is méhészkedést szándékoznak folytatni.

Amennyiben a méhek állandó tartási helye nem a méhész lakóhelyével összefüggő területen (udvarban, kertben) van, a méhész köteles a méhek tartási helyén a nevét, lakcímét, telefonszámát a tartási helyen lévő méhcsaládok számát egy legalább 40X30 cm nagyságú táblán jól látható módon feltüntetni.

Ezúton kérem a méhészeket, hogy a bejelentési kötelezettségüknek a fent részletezett módon tegyenek eleget annak érdekében, hogy a hivatalunk által vezetett nyilvántartás folyamatosan naprakész legyen.

A nyilvántartás vezetésének célja, hogy a méhek esetleges fertőző betegsége esetén, községi zárlat elrendeléséről, továbbá esetleges szúnyoggyérítésről valamennyi érintettet haladéktalanul tájékoztatni tudjuk. 

                                                                                                          dr. Juhász Péter

                                                                                                               jegyző

Share