Get Adobe Flash player

A helyi identitás pályázatunk eseményeiről

Az elmúlt hónapban is folytatódott a helyi identitás és kohézió erősítése c. pályázatunk megvalósítása.

Szeptember elején önkéntesekkel közösségi hulladékgyűjtést szerveztünk. Ennek részeként az Érsekcsanád – Sükösd között lévő erdő útjainak egy részéről tudtunk 4 konténernyi hulladékot összegyűjteni. Sajnos azon a napon épp a munka közben esni kezdett az eső, de ettől függetlenül megtelt mind a 4 konténer. Rengeteg autógumi, régi hűtőszekrény, ruhák, bútorok csúfították el az erdőnket, melyektől most közösen, összefogva és együttműködve szabadultunk meg.

Az önkormányzat biztosította a védőkesztyűket, a hulladékgyűjtő zsákokat, védőkesztyűket, ásványvizet és a munka végén egy ebéddel kedveskedett az önkénteseknek. A visszajelzések alapján a munkát folytatni fogjuk, a pályázattól függetlenül is, hisz érződik a község lakóiban az a tenniakarás, amivel a környezetünk megszépülését érhetjük el.

Szeptember közepén a konzorcium településeinket civil szervezetei találkoztak és mondták el tapasztalataikat, működésük rendét, szokásaikat a többieknek. Nagyon hasznos volt ez a találkozás, hisz sokat lehet a másiktól tanulni, és a közösséget az kovácsolja leginkább össze, ha tudunk egymás sikereinek örülni. A vendégeket finom vacsorával is kínáltuk.

A lapzártakor kerül sor arra a fórumra, melynek során az érdeklődőket a Fókusz Takarékszövetkezet szakemberei tájékoztatják a Falusi CSOK, és a Babaváró hitel lehetőségeiről. Mivel Érsekcsanádon magas a gyermekszületések száma, és óriási a kereslet az ingatlanok után, így várhatóan sokan érdeklődnek majd az itt hallható információk után.

Hamarosan indul az előadássorozat, melynek első rendezvénye az érsekcsanádi néptánc történetének bemutatása lesz a kezdetektől 1979-ig. Várunk minden érdeklődőt.

Share