Get Adobe Flash player

Folyamatos a helyi identitás pályázat elkészítése

A helyi identitás pályázatunkban több körben mérte fel a közösségszervező azt, hogy a lakosságnak mire van igénye, milyen közös cselekvésekben venne részt, mit tart fontosnak ahhoz, hogy a közösségünk "Cselekvő Közösség" legyen.

Ezen igényeket most építjük be a pályázat Cselekvési Tervébe, s az elnyert támogatás ezen igények megvalósítását szolgálja majd.

A lista hosszú, de az alábbiak is szerepelnek benne:

1/ A lakosság egy része szívesen venne részt közösségi hulladékgyűjtésben, virágosításban és fák ültetésében, azaz tenni szeretnek a szép településkép eléréséért.

2/ Számos lakos venne részt helytörténeti kiállításokon, előadásokon, kiadványok elkészítésében.

3/ Többen jelezték, hogy a zenei (könnyű és komolyzene), egészségügyi (betegség megelőzési, életmódvezetési, stb.) előadásokon, kertészeti, állattartási bemutatókon, ismeretterjesztőkön, kisgyermekek részére szervezett tematikus programokon szívesen részt vennének. Jelzés érkezett főzőtanfolyam és tánctanfolyam iránti igényről is.

4/ Felmerült a közös sportolás, túrázás, városlátogatások igénye is, ill. más települések tapasztalatainak megismerése.

5/ Többen jelezték, hogy szívesen vennének részt a település turisztikai vonzerejét erősítő akciókban, rendezvények szervezésében is.

A pályázat megvalósítása során főként ezen célok elérését tudjuk majd beemelni, és a támogatásnak köszönhetően megvalósításukra biztosan jut majd forrás. Külön öröm, hogy a pályázaton tudunk vásárolni 10 sörgarnitúrát (így összesen már 20 db lesz), és a kiállításokhoz pedig térelválasztó paravánt, mely nem csak a kiállítások dekorálásához, hanem például a lakodalmak rendezéséhez is jól használható lesz majd.

Köszönöm minden válaszadó hozzájárulását a projekt sikeréhez. A Cselekvési Tervet májusban fogadjuk el, a megvalósítása 36 hónapig tart majd.

Felső Róbert

polgármester

 

Share