Get Adobe Flash player

Hamarosan indul az ipari terület fejlesztése pályázat

Önkormányzatunk 208.000.000 Ft megyei TOP-támogatást nyert el az ipari terület fejlesztése kiíráson. A pályázatban az alábbi tételek szerepeltek:

-         traktorbeszerzés (megtörtént),

-         területvásárlás, művelési ág váltás (megtörtént),

-         trafó létesítése a vásárol területen (megrendelve, a szolgáltató készíti az engedélyes terveket),

-         útépítés 940 méter hosszan a Beni-tó mellett, a Meggyfa utca meghosszabbításában, és az új vásárolt terülten,

-         útfelújítás a már burkolt úton az ipari terület felé.

Az útépítés-útfelújítási munkálatokra a közbeszerzési eljárás lezárult. A kivitelezővel a szerződést megkötöttük, a munkaterület átadása megtörtént, a munkák megkezdése májusban várható.

Az építőiparban tapasztalható drágulás miatt a 2016-ban tervezett költségvetés nem volt elégséges a teljes tervezett szakaszra, így egyelőre a Széchenyi-Zrínyi utcák kereszteződésétől az Újsor – Tojótelepi út (az ipari park bővítésének lejáratáig) van kivitelezési szerződés a felújításra, illetve a teljes tervezett útépítésre.

A drágulás miatt önkormányzatunk további 22 millió forint támogatás kiegészítést kért a projektben, mellyel a Széchenyi utca főúttól a Zrínyi utcáig tartó szakaszán is elvégezhető lenne az útfelújítás. A kérelem hiánypótlása megtörtént, így április elején került a döntéshozók elé. Támogatás esetén azonnal kiírásra kerül a közbeszerzési eljárás.

Az önkormányzat önerőből elvégzi a bővített területen a vízhálózat fejlesztését is, melyre a szolgáltatóval szerződést kötöttünk. A képviselő-testület jelenleg alakítja ki az értékesítési és bérleti árakat, azonban a korábbi 600 Ft + ÁFA összeg biztosan emelkedni fog (legalább a duplájára) a közművesítés és az aszfalt utas elérhetőség miatt.

A munkavégzés alatti esetleges  forgalomkorlátozásokról az érintett lakosokat értesítjük.

 

Felső Róbert

polgármester

Share