Get Adobe Flash player

Fűnyírás a községben

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy ismereteink szerint jelenleg minden olyan érsekcsanádi férfi munkanélküli elhelyezkedett akinek megvan a fűkaszás végzettsége és közfoglalkoztatásba vehető, illetve orvosilag alkalmas egy veszélyes üzemű gép kezelésére. A munkanélküliségi mutató a járásban Érsekcsanádon az egyik legalacsonyabb, így szinte nincs is munkanélküli férfi, aki vállalná a közfoglalkoztatást.

Mindebből kifolyólag jelenleg 0, azaz NULLA fő közfoglalkoztatott van a faluban, aki az utcákon a füvet nyírhatná.

A megoldás kezelésére tárgyalásokat folytatunk, azonban addig is a lakosság aktívabb részvétele is szükséges, hisz egyelőre nem fogja más lenyírni a háza előtt a füvet.

Kérjük tegyen meg mindenki minél többet azért, hogy a környezetünk továbbra is szép, rendezett maradjon. A községben többen is elkezdtek vállalkozásban füvet nyírni, erről a különböző hirdető újságokban értesülni lehet.

Többen is kérdezik, hogy miért nem veszünk fel állandó munkást fűnyírásra. Ennek az oka anyagi jellegű, az önkormányzat egy fillér támogatást sem kap a községgazdálkodásban dolgozó személyek bérköltségére, és a közfoglalkoztatottakra kapott pénzt pedig nem lehet állandó munkásra kifizetni.

A probléma természetesen nem csak Érsekcsanádot érinti, így a többi polgármesterrel folyamatosan tárgyalunk az illetékesekkel, de a megoldás egyelőre nem látszik. Az ugyanis sehol se fordul elő, hogy egyszerűen nincs egyetlen alkalmas személy se egy településen a fűnyírásra. Állítólag a Vízügynél júliusban felszabaduló személyek talán bevonhatóak lesznek, de erről még mi is csak ötleteket hallottunk. Érsekcsanádon ugyanis a községre jutó közfoglalkoztatási létszámot nem csak az önkormányzat, hanem más állami cégek is leköthetik.

 

Felső Róbert

polgármester

Share