Get Adobe Flash player

Hulladékgyűjtési tájékoztató


Tisztelt Önkormányzat!

Az FBH-NP Nonprofit KFT a korábban megszokott előre ütemezett, település egész területére vonatkozó egy meghatározott napon történő lomtalanítás helyett évente 2alkalommal – azonban az ingatlantulajdonossal egyedileg előre egyeztetett időpontban, annak megrendelését követően - a háztartásban keletkezett lom (feleslegessé vált használati tárgyakat, eszközöket, bútorokat) háztól történő elszállítását kívánja biztosítani. Ezáltal megtörténik a szolgáltatás színvonalának magasabb szintre emelése, hiszen minden településen élő lakos maga választhatja mega számára legmegfelelőbb időpontot.

Az ügyfél lomtalanítási igényét a +36-20/401-4304 tudja jelezni az FBH-NP Közszolgáltató Nonprofit Kft. munkatársa felé. Az egyeztetés folyamán szükség lesz az ügyfél partnerazonosító számára, mely a számlán megtalálható. A lom elszállításának feltétele, hogy az ügyfélnek díjhátraléka ne legyen!

A lomtalanítás folyamata:

1.      az ügyfél a megadott telefonszámon egyezteti adatait, és a kért elszállítási időpontot az FBH-NP Kft. munkatársával.

2.      az előre egyeztetett időpontban az ügyfél kihelyezi az ingatlan elé a lomhulladékot.

3.      az FBH-NP Kft. szállító járműve az egyeztetett napon elszállítja azt.

Lomtalanítás keretében elszállítható hulladékok a korábban megszokottak szerint Pl. feleslegessé vált használati tárgyak, eszközök, bútorok. A nagydarabos lom (pl. bútor) kivételével a kisebb méretű anyagok a hatékonyabb elszállítás és szétszóródás megakadályozása érdekében kizárólag bezsákolva, kötegelve kerülnek elszállításra.

Nem tartoznak a lomtalanítás körébe, így nem kerülnek elszállításra:

-         gally, salak, trágya, szalma, egyéb növényi és állati hulladék, építési, bontási hulladék, egyéb mezőgazdasági, ipari hulladék;

-         elektromos, elektronikai készülékek (pl. TV-készülék, hűtőgép…);

-         veszélyes hulladékok, gumiabroncs;

-         heti szemétszállítás körébe tartozó háztartási, valamint gazdálkodói-vállalkozói tevékenységből származó hulladék.

Az előre egyedileg egyeztetett időpontban történő lomtalanítás előnye, hogy:

-        a településen egy időpontban nagyobb területen nem kerül hulladék kihelyezésre, ez nem rontja a település látképét,

-        elkerülhetőek a hulladék szétszóródásával járó kellemetlenségek,

-        nincs „lomozás” a lomtalanításon belül,

-        kényelmesebb az ügyfeleknek, hiszen jobban igazodik egyedi igényeikhez.

Tájékoztató biológiailag lebomlóhulladékgyűjtés rendjéről

Az FBH-NP Nonprofit KFT ezúton kívánja tájékoztatni a Tisztelt Lakosságot, hogy megkezdi a biológiailag lebomló hulladék díjmentes a cég által folyamatosan biztosított biológiailag lebomló zsák és egy kévényi mennyiségben történő begyűjtését Érsekcsanád Község területén.

A biológiailag lebomló hulladék gyűjtés során az ingatlanoknál kertekben, udvarokban, konyhában keletkező minden szerves anyagtartalmú hulladék elszállítása történik. A biológiailag lebomló hulladékot az ingatlan előtti közterületre szíveskedjenek kihelyezni a gyűjtési napon reggel 7 óráig kérjük kihelyezni és az elszállításidőpontjáig az ingatlan előtt kint hagyni, oly módon, hogy azt a begyűjtést végző gépjármű meg tudja közelíteni és kézi erővel mozgatható legyen.

A keletkező apró biológiailag lebomló hulladékot pl.: fűkaszálékot, falevelet, lágyszárú növényeket, háztartásban, éttermekben, kiskereskedelmi egységekben keletkező konyhai és élelmiszermaradék műanyag zsákokban, illetve maximum 70 cm hosszú 50 cm átmérőjű kötegekben, kévékbe kötve kell kihelyezni alkalmanként maximum 0,5 m3-t. Amennyiben a biológiailag lebomló hulladékot nem ilyen formában helyezik ki, vagy ha kommunális hulladékkal keveredik, akkor a biológiailag lebomló hulladék járattal nem szállítják el!

Kihelyezhető biológiailag lebomló hulladékok:

Kerti hulladék:

-          kötegelve, kévébe összekötve: faág, fanyesedék, gally

-          műanyag zsákokban vágott fű, vágott virág, falevél, lágyszárú növény, virágágyi növények, kezeletlen kéregdarabok, egyéb apró zöldhulladék

Zöldhulladék gyűjtés időpontjai:
2019. november 25.
2019. december 23.
2020. január 20.
2020. február 17.
2020. március 16.
2020. április 13.

 

Udvari hulladék:

-          fűrészpor, faforgács, száraz szalma

Konyhai hulladék:

-          zöldség- és gyümölcsmaradványok, kávézacc, tealevelek, tojáshéj, egyéb növényi származékok, élelmiszer-maradék

Kérjük, ne helyezzenek ki a biológiailag lebomló hulladék gyűjtés során állati ürüléket vagy azzal szennyezett anyagot.

A biológiailag lebomló hulladékok aprítás és komposztálás után hasznosításra kerülnek. Az elkészült komposztot a Tisztelt Érdeklődők a Regionális Hulladéklerakókban (Vaskút, Kiskunhalas, Felgyő) beszerezhetik.

Amennyiben a biológiailag lebomló hulladékos zsák települési szilárd hulladékot is tartalmaz, a hulladék nem kerül a jelen gyűjtés keretében elszállításra, ennek tényéről az ingatlantulajdonos írásbeli tájékoztatást kap.

Továbbá értesítjük Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2019. januárjában két alkalmas fenyőfagyűjtést szervezünk, amelyről külön értesítjük Önöket.

Kommunális hulladék gyűjtés

A kommunális hulladék begyűjtésének pontos napja hétfő, az eddig megszokott módon.

Szelektív hulladékgyűjtés

A csomagolási hulladék gyűjtésére alkalmas edényzet használatáról, gyűjtésének rendje az alábbiakban szerepel.

Ezen edényzetbe együttesen az alábbi csomagolási hulladékok kerülhetnek:

-műanyag (pl. PET palack, öblített tejfölös, joghurtos doboz, műanyag zacskó, reklám táska, PP, HDPE jelzésű flakonok)

-papír (pl. újságpapír, szórólap, irodai papírhulladék, tiszta csomagolópapír),

-fehér és színes üveg (pl. befőttes-, ásványvizes-, boros-, sörösüveg),

-fém (alumíniumos italos doboz, alufólia, fém konzerves doboz)

A szolgáltatás és a díjfizetés változatlan formában megy tovább.

A szelektíven gyűjtött hulladék elszállítása páros heteken hétfői napon történik.

Továbbá tájékoztatni kívánjuk, hogy az ürítést végző szerv a Felső-Bácskai Hulladékgazdálkodási Kft., aki Társaságunk alvállalkozója.

Tisztelettel:

FBH-NP Közszolgáltató Nonprofit Kft.

Share