Get Adobe Flash player

Hamarosan megkezdődik a Könyvtár épület bővítése és felújítása

Hamarosan megkezdődik a Könyvtár épület bővítése és felújítása. A november 8-i Magyar Közlönyben megjelent a kormányzati engedély, mely a beruházás indításához volt szükséges.

Jelenleg a könyvtári szolgáltatás átmeneti áthelyezése van folyamatban. Az építés idején a könyvtár az épület másik oldalán, a volt utcai osztályteremben működik majd "csökkentett üzemmódban". A beruházást követően a község egyik legrégebbi, legszebb és legmagasabb látogatással bíró épülete újul meg, nő az energiahatékonysága, és az udvaron kialakított parkolóknak, kerékpártárolóknak köszönhetően javul a megközelíthetősége is.

A megnövekedett alapterületű új közösségi tér komfortosabb feltételeket biztosít majd előadások, kiállítások, konferenciák megrendezéséhez, és ezáltal a kulturális élet további fejlesztését is szolgálja.

Tekintettel arra, hogy tavasszal egy pályázaton a Művelődési Ház tetőfelújítása, egy másikon pedig a mosdó, a szakkörhelyiség, a színpad és öltözők felújítása, valamint új hang és fénytechnika kialakítása is megkezdődik, illetve nyárra a Szabadidőparkban is további jelentős fejlesztések várhatóak, így kijelenthető, hogy Érsekcsanád közösségi terei egyedülállóan magas színvonalon várják majd a látogatókat.

 

Az alaprajz megtekinthető itt.

A műszaki leírás megtekinthető itt.

Share