Get Adobe Flash player

Képviselő-testületi ülés jegyzőkönyve - 2022. november 14.

Érsekcsanád Község Képviselő-testülete

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

26/2022.                                J e g y z ő k ö n y v

 

Készült:


Az ülés helye:

Érsekcsanád Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2022. november 14. napján tartottrendkívüli nyilvános üléséről.

Az Érsekcsanádi Polgármesteri Hivatal díszterme az Érsekcsanád, Dózsa György út 77. szám alatt.

Az ülés kezdetekor jelen vannak:

Felső Róbert polgármester, Veszteg Zsolt alpolgármester, Csák József, Kucsora Krisztián, Csősz Lajos Csaba, Takácsné Kellner Mária képviselők.

Tanácskozási joggal jelen van:

dr. Juhász Péter jegyző

Meghívottként jelen vannak:

---

Érdeklődő választópolgárok:

---

       

Jegyzőkönyvvezető:Geiger Zoltán köztisztviselő

 

Felső Róbert polgármester:Köszöntök mindenkit mai rendkívüli nyilvános ülésünkön. Megállapítom, hogy az ülés kezdetén 5 képviselő és a polgármester van jelen, ez összesen 6 fő, a képviselő–testület határozatképes. A napirendi pontokkal kapcsolatban módosító javaslatom nincs. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, aki a rendkívüli nyilvános ülés napirendjét a meghívón szereplő tartalommal elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

A képviselő-testület 6 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

228/2022. (XI.14.) Kt. sz. határozat

 

Rendkívüli nyilvános ülés napirendjének elfogadása

 

1.      Szociális célú tűzifa támogatás

Előadó: Felső Róbert polgármester 

2.      Bölcsődei gyermekétkeztetési vállalkozási szerződés módosítása

           Előadó: Felső Róbert polgármester

3.      Egyebek

 

Intézkedést nem igényel

 

1. napirendi pont

Szociális célú tűzifa támogatás.

(Előterjesztés mellékelten csatolva.)

 

Felső Róbert polgármester úr ismertette a rendelettervezetbe foglaltakat. Kellner Tamás képviselő megérkezett, a képviselő-testület létszáma 7 főre változott.)

 

Felső Róbert polgármester: Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, aki az előterjesztésben bemutatott rendelettervezetet elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül megalkotta Érsekcsanád Község Képviselő-testületének 19/2022. (XI.15.) önkormányzati rendeletéta szociális célú tűzifa támogatáshoz kapcsolódó szociális rászorultság és a 2022. évi igénylés részletes feltételeiről.

(A rendelet teljes szöveg a jegyzőkönyv mellékletében.)

 

2. napirendi pont

Bölcsődei gyermekétkeztetési vállalkozási szerződés módosítása.

(Előterjesztés mellékelten csatolva.)

 

(Felső Róbert polgármester úr ismertette a képviselő-testület tagjaival a vállalkozási szerződés tervezetébe foglaltakat.)

 

Felső Róbert polgármester:Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, a határozati javaslat: Érsekcsanád Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Érsekcsanád Község Önkormányzata (képviselő: Felső Róbert polgármester) valamint a Baja Marketing Kft. (képviselő: Butterer Péter ügyvezető) közötti – az önkormányzat fenntartásában működő  Érsekcsanádi Napköziotthonos Óvoda és Mini Bölcsőde intézményekben biztosított gyermekétkeztetés tárgyában elkészült – megbízási szerződésben foglaltakkal egyetért, és megbízza a polgármestert annak aláírásával. Aki a határozati javaslatot elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

229/2022. (XI.14.) Kt. sz. határozat

 

Bölcsődei gyermekétkeztetési vállalkozási szerződés módosítása

 

Érsekcsanád Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Érsekcsanád Község Önkormányzata (képviselő: Felső Róbert polgármester) valamint a Baja Marketing Kft. (képviselő: Butterer Péter ügyvezető) közötti – az önkormányzat fenntartásában működő  Érsekcsanádi Napköziotthonos Óvoda és Mini Bölcsőde intézményekben biztosított gyermekétkeztetés tárgyában elkészült – megbízási szerződésben foglaltakkal egyetért, és megbízza a polgármestert annak aláírásával.

 

Felelős: Felső Róbert polgármester

 

Határidő: 15 nap

 

3. napirendi pont

Egyebek

 

Felső Róbert polgármester:Elkezdték behordani az úttisztításból származó eddig kitermelt famennyiséget. Csák József képviselő úr megnézte a fát, és két részre szedte szét, vastagra és vékonyra. A Gemenc árait figyelembe véve tette meg javaslatait az árakra, ami vastag tűzifa esetében nettó 36.000 Ft, vékony tűzifa esetében nettó 16.000 Ft. Ezt kellene most kimondani egy határozatban, és mellette kimondani, hogy a képviselő-testület bízza meg a polgármestert, hogy a közterületi fakitermelésből származó famennyiséget 2022. november 18-tól kezdődően vegye nyilvántartásba, és arról a képviselő-testület ülésein rendszeresen számoljon be. Ennek megfelelően a határozati javaslat: 1.) A képviselő-testület tudomásul veszi Csák József erdészeti tanácsnok tájékoztatását, mely szerint a közterületi fakitermelésből származó famennyiség értékesítési ára: Vastag kemény tűzifa 36.000 Ft + ÁFA, Vékony kemény tűzifa 16.000 Ft + ÁFA. 2.) A képviselő-testület megbízza a polgármestert, hogy a közterületi fakitermelésből származó famennyiséget 2022. november 18-tól kezdődően az 1.) pontban szereplő értékesítési árral vegye nyilvántartásba, és arról a képviselő-testület ülésein rendszeresen számoljon be. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, aki a határozati javaslatot elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

230/2022. (XI.14.) Kt. sz. határozat

 

Fakivágásból származó famennyiség leltárba vételével kapcsolatos döntés

 

1.)    A képviselő-testület tudomásul veszi Csák József erdészeti tanácsnok tájékoztatását, mely szerint a közterületi fakitermelésből származó famennyiség értékesítési ára:

 

§  Vastag kemény tűzifa                                             36.000 Ft + ÁFA

§  Vékony kemény tűzifa                                            16.000 Ft + ÁFA

 

2.)    A képviselő-testület megbízza a polgármestert, hogy a közterületi fakitermelésből származó famennyiséget 2022. november 18-tól kezdődően az 1.) pontban szereplő értékesítési árral vegye nyilvántartásba, és arról a képviselő-testület ülésein rendszeresen számoljon be.

 

Felelős: Felső Róbert polgármester

 

Határidő: azonnal

 

Felső Róbert polgármester: Jövő héten szerdán elmegyek három napra Ausztriába a testvértelepülésünkre. Ez nem kerül az önkormányzatnak semmibe, a kocsi tankolását az önkormányzatnak kell megtennie, mert az önkormányzat kocsija, de amit tankolunk, azt támogatásban kifizetem az önkormányzatnak, éppen azért, hogy legyen nyoma, hogy ez tényleg nem került semmibe az önkormányzatnak. Nagyon komolyan gondolják, hogy 2023. január 3-a környékén érkeznek Érsekcsanádra, és ha néha ellent kell mondani, akkor nem ártana, ha a szemükbe nézek, mert telefonon mondani, hogy most ne gyertek, az ciki. Nyilvánvalóan, ha kimegyek, akkor már nézelődök is, de ez az önkormányzatnak nem kerül pénzébe, a benzint is én kifizetem. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, köszönöm mindenkinek a munkát, a rendkívüli nyilvános ülést bezárom.

 

 

 

 

kmf.

 

        Felső Róbert                                                                                         dr. Juhász Péter

        polgármester                                                                                                jegyző

 

 

 


 

 

Share