Get Adobe Flash player

Képviselő-testületi ülés jegyzőkönyve - 2022. október 6.

Érsekcsanád Község Képviselő-testülete

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

22/2022.                                J e g y z ő k ö n y v

 

Készült:


Az ülés helye:

Érsekcsanád Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2022. október 6. napján tartottrendkívüli nyilvános üléséről.

Az Érsekcsanádi Polgármesteri Hivatal díszterme az Érsekcsanád, Dózsa György út 77. szám alatt.

Az ülés kezdetekor jelen vannak:

Felső Róbertpolgármester, Kellner Tamás, Kucsora Krisztián, Csősz Lajos Csaba képviselők.

Tanácskozási joggal jelen van:

dr. Juhász Péter jegyző

Meghívottként jelen vannak:

----

Érdeklődő választópolgárok:

----

       

Jegyzőkönyvvezető: Geiger Zoltán köztisztviselő

 

Felső Róbert polgármester: Köszöntök mindenkit mai rendkívüli nyilvános ülésünkön. Megállapítom, hogy az ülés kezdetén 3 képviselő és a polgármester van jelen, ez összesen 4 fő, a képviselő–testület határozatképes. A napirendi pontokkal kapcsolatban módosító javaslatom nincs. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, aki a nyilvános ülés napirendjét a meghívón szereplő tartalommal elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 4 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

204/2022. (X.06.) Kt. sz. határozat

 

Rendkívüli nyilvános ülés napirendjének elfogadása

 

1. Bölcsődei étkeztetés biztosítása

Előadó: Felső Róbert polgármester 

2. Egyebek

 

Intézkedést nem igényel

 

1. napirendi pont

Bölcsődei étkeztetés biztosítása.

(Előterjesztés mellékelten csatolva.)

 

(Csák József képviselő megérkezett, a képviselő-testület létszáma 5 főre változott. Felső Róbert polgármester úr ismertette a képviselő-testület tagjaival az Érsekcsanád Község Önkormányzata és a Baja Marketing Kft. közötti – a gyermekétkeztetés tárgyában elkészített – vállalkozási szerződés kiegészítésébe foglaltakat.)

 

Felső Róbert polgármester: Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, a határozati javaslat: 1.) Érsekcsanád Község Önkormányzat Képviselő-testülete jóváhagyja az előterjesztésben bemutatott – az Érsekcsanád Község Önkormányzata és a Baja Marketing Kft. közötti – a gyermekétkeztetés tárgyában elkészített – vállalkozási szerződés kiegészítését. 2.) A képviselő-testület megbízza a polgármestert a vállalkozási szerződés aláírásával. Aki a határozati javaslatot elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

205/2022. (X.06.) Kt. sz. határozat

 

Az Érsekcsanád Község Önkormányzata és a Baja Marketing Kft. közötti – a gyermekétkeztetés tárgyában elkészített – vállalkozási szerződés kiegészítése

 

1.) Érsekcsanád Község Önkormányzat Képviselő-testülete jóváhagyja az előterjesztésben bemutatott – az Érsekcsanád Község Önkormányzata és a Baja Marketing Kft. közötti – a gyermekétkeztetés tárgyában elkészített – vállalkozási szerződés kiegészítését.

 

2.) A képviselő-testület megbízza a polgármestert a vállalkozási szerződés aláírásával.

 

Felelős: polgármester

 

Határidő: azonnal

 

(Felső Róbert polgármester úr ismertette a képviselő-testület tagjaival az önkormányzati gyermekétkeztetés intézményi térítési díjáról szóló 12/2021. (X.12.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló rendelettervezetbe foglaltakat.)

 

Felső Róbert polgármester: Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, aki az előterjesztésben bemutatott rendelettervezetet elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül megalkotta Érsekcsanád Község Képviselő-testületének 15/2022. (X.07.) önkormányzati rendeletétaz önkormányzati gyermekétkeztetés intézményi térítési díjáról szóló 12/2021. (X.12.) önkormányzati rendelet módosításáról.

(A rendelet teljes szöveg a jegyzőkönyv mellékletében.)

 

2. napirendi pont

Egyebek

 

(Felső Róbert polgármester úr tájékoztatta a képviselő-testület tagjait az önkormányzat és intézményei működési költségeinek csökkentésével kapcsolatos további döntési lehetőségekről. A képviselő-testület tagjai tanácskozást tartottak a témával kapcsolatban.)

 

Felső Róbert polgármester: Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, a határozati javaslat: Érsekcsanád Község Önkormányzat Képviselő-testülete az önkormányzat és intézményei működési költségeinek csökkentése érdekében az alábbi intézkedéseket hozta: - a fűtési szezon végéig csak olyan önkormányzati rendezvény tartható, amelynek nincs költsége, - a képviselő-testület megbízza Kissné Horváth Zsuzsanna művelődésszervezőt, hogy az önkormányzathoz tartozó intézmények villany-és gázóráit naponta olvassa le, és délelőtt 10 óráig a leolvasott adatokat a polgármester felé továbbítsa, - a képviselő-testület költségcsökkentési okok miatt nem csatlakozott ebben az évben a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz, - a fűtési szezonban a pályázatokhoz kapcsolódó önerő kifizetése nem lehetséges és a pályázati mérföldköveket ehhez kell igazítani, - az egyesületi támogatásoknál új támogatási szerződés csak úgy köthető, hogy a támogatás első kifizetése a fűtési szezon után lehetséges, és arra a jövő évi költségvetés fedezetet biztosít, - az óvoda fűtésében a nem használt hőszivattyút, illetve napkollektort meg kell javítani, és használatba kell helyezni, valamint meg kell kezdeni a H tarifára történő átállást, - az önkormányzati mezőgazdasági utak mellett az önkormányzat fizikai dolgozói termeljék le a letermelhető famennyiséget, majd annak értékesítéséről a következő ülésen döntsön a képviselő-testület. – a képviselő-testület felkéri az erdőügyi tanácsnokot, hogy a következő képviselő-testületi ülésre készítse elő az önkormányzati erdőkben lévő fák kitermelésének lehetőségeit. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, aki a határozati javaslatot elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

206/2022. (X.06.) Kt. sz. határozat

 

Önkormányzat és intézményei működési költségeinek csökkentésével kapcsolatos döntések

 

Érsekcsanád Község Önkormányzat Képviselő-testülete az önkormányzat és intézményei működési költségeinek csökkentése érdekében az alábbi intézkedéseket hozta:

 

ü  a fűtési szezon végéig csak olyan önkormányzati rendezvény tartható, amelynek nincs költsége,

ü  a képviselő-testület megbízza Kissné Horváth Zsuzsanna művelődésszervezőt, hogy az önkormányzathoz tartozó intézmények villany-és gázóráit naponta olvassa le, és délelőtt 10 óráig a leolvasott adatokat a polgármester felé továbbítsa,

ü  a képviselő-testület költségcsökkentési okok miatt nem csatlakozott ebben az évben a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz,

ü  a fűtési szezonban a pályázatokhoz kapcsolódó önerő kifizetése nem lehetséges és a pályázati mérföldköveket ehhez kell igazítani,

ü  az egyesületi támogatásoknál új támogatási szerződés csak úgy köthető, hogy a támogatás első kifizetése a fűtési szezon után lehetséges, és arra a jövő évi költségvetés fedezetet biztosít, - az óvoda fűtésében a nem használt hőszivattyút, illetve napkollektort meg kell javítani, és használatba kell helyezni, valamint meg kell kezdeni a H tarifára történő átállást,

ü  az önkormányzati mezőgazdasági utak mellett az önkormányzat fizikai dolgozói termeljék le a letermelhető famennyiséget, majd annak értékesítéséről a következő ülésen döntsön a képviselő-testület,

ü  a képviselő-testület felkéri az erdőügyi tanácsnokot, hogy a következő képviselő-testületi ülésre készítse elő az önkormányzati erdőkben lévő fák kitermelésének lehetőségeit

 

Felelős: polgármester

 

Határidő: folyamatos

 

 

 

Felső Róbert polgármester: Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, köszönöm mindenkinek a munkát, a rendkívüli nyilvános ülést bezárom.

 

 

 

 

kmf.

 

        Felső Róbert                                                                                         dr. Juhász Péter

        polgármester                                                                                                jegyző

 

 


 

 

Share