Get Adobe Flash player

Képviselő-testületi ülés jegyzőkönyve - 2022. január 13.

Érsekcsanád Község Képviselő-testülete

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2/2022.                                  J e g y z ő k ö n y v

 

Készült:


Az ülés helye:

Érsekcsanád Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2022. január 13. napján tartottrendkívüli nyilvános üléséről.

Az Érsekcsanádi Polgármesteri Hivatal díszterme az Érsekcsanád, Dózsa György út 77. szám alatt.

Az ülés kezdetekor jelen vannak:

Felső Róbertpolgármester, Veszteg Zsolt alpolgármester, Kellner Tamás, Csák József, Kucsora Krisztián, Csősz Lajos Csaba, Takácsné Kellner Mária képviselők.

Tanácskozási joggal jelen van:

dr. Juhász Péter jegyző

Kubovics Balázs pályázati ügyintéző

Meghívottként jelen vannak:

----

Érdeklődő választópolgárok:

----

       

Jegyzőkönyvvezető: Geiger Zoltán köztisztviselő

 

Felső Róbert polgármester:  Köszöntök mindenkit mai rendkívüli nyilvános ülésünkön. Megállapítom, hogy az ülés kezdetén 6 képviselő és a polgármester van jelen, ez összesen 7 fő, a képviselő–testület határozatképes. A napirendi pontokkal kapcsolatban módosító javaslatom van: Javasolom 7. napirendi pontnak felvenni „Az „Érsekcsanád, belterületi utak, járdák, hidak felújítása” című pályázaton belül az Érsekcsanád, Kossuth Lajos utca felújítása a Dózsa György út és Zrínyi Miklós utca közötti szakaszán -  megbízás tervdokumentáció és kiviteli tervek elkészítésére” című pontot, így 8. napirendi pont lenne az „Egyebek” napirendi pont. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, aki a rendkívüli nyilvános ülés napirendjét az előbb elhangzott módosítással elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

A képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

3/2022. (I.13.) Kt. sz. határozat

 

Rendkívüli nyilvános ülés napirendjének elfogadása

 

1/A. Orvosi rendelő tervezés – szerződés módosítása.

1/B. Művelődési ház tervezés – szerződés módosítása

Előadó: Felső Róbert polgármester

2.      Művelődési ház szellőzés tervezésére érkezett árajánlat.

Előadó: Felső Róbert polgármester

3/A. Rendezési terv módosítására vonatkozó kérelem (zöldfelület csökkentése)

3/B. Rendezési terv módosítására vonatkozó kérelem (lakópark)

Előadó: Felső Róbert polgármester

4.      Bérleti jogviszonyra érkezett kérelem (ipari terület)

Előadó: Felső Róbert polgármester

5.      Köztisztviselők 2022. évi illetményalapja (rendelet)

Előadó: Felső Róbert polgármester

6.      Polgármester bérének meghatározása (jogszabályváltozás alapján)

Előadó: Felső Róbert polgármester

7.      Az „Érsekcsanád, belterületi utak, járdák, hidak felújítása” című pályázaton belül az Érsekcsanád, Kossuth Lajos utca felújítása a Dózsa György út és Zrínyi Miklós utca közötti szakaszán -  megbízás tervdokumentáció és kiviteli tervek elkészítésére

Előadó: Felső Róbert polgármester

8.      Egyebek

 

Intézkedést nem igényel

 

1/A. napirendi pont

Orvosi rendelő tervezés – szerződés módosítása.

(Előterjesztés mellékelten csatolva.)

 

Felső Róbert polgármester: A Magyar falu programon belül tavaly beadtuk a pályázatot, ami tartaléklistára került. Most újra be szeretnénk adni, viszont a tavalyiakhoz képest módosultak a keretösszegek, ezért át kellett dolgozni a terveket. Ez szerződésmódosítást is kívánt.  

 

(Felső Róbert polgármester úr ismertette a képviselő-testület tagjaival a megbízási szerződés 1. számú módosításába foglaltakat.)

 

Felső Róbert polgármester: Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, a határozati javaslat: Érsekcsanád Önkormányzat Képviselő-testülete az Arkett Kft. (6347 Érsekcsanád, Béke tér 1.), mint megbízott és Érsekcsanád Község Önkormányzata (6347 Érsekcsanád, Dózsa György út 77.) mint megrendelő közötti – a 6347 Érsekcsanád, 2. számú háziorvosi rendelő felújítása, - MFP-ÖTIK/2021/4 Orvosi rendelők fejlesztése, építése” pályázat tárgyában elkészült és az előterjesztésben bemutatott – megbízási szerződés 1. számú módosításával egyetért, és megbízza a polgármestert annak aláírásával. Aki a határozatot elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

4/2022. (I.13.) Kt. sz. határozat

 

Orvosi rendelő tervezés – szerződés módosítása

 

Érsekcsanád Önkormányzat Képviselő-testülete az Arkett Kft. (6347 Érsekcsanád, Béke tér 1.), mint megbízott és Érsekcsanád Község Önkormányzata (6347 Érsekcsanád, Dózsa György út 77.) mint megrendelő közötti – a 6347 Érsekcsanád, 2. számú háziorvosi rendelő felújítása, - MFP-ÖTIK/2021/4 Orvosi rendelők fejlesztése, építése” pályázat tárgyában elkészült és az előterjesztésben bemutatott – megbízási szerződés 1. számú módosításával egyetért, és megbízza a polgármestert annak aláírásával.

 

Felelős: Felső Róbert polgármester

 

Határidő: 15 nap

 

1/B. napirendi pont

Művelődési ház tervezés – szerződés módosítása.

(Előterjesztés mellékelten csatolva.)

 

Felső Róbert polgármester: A másik a művelődési ház, ahol a gépészet is alakul, így a kiviteli tervek is drágulni fognak, amennyiben nyer a pályázat.

 

(Felső Róbert polgármester úr ismertette a képviselő-testület tagjaival a megbízási szerződés 1. számú módosításába foglaltakat.)

 

Felső Róbert polgármester: Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, a határozati javaslat: Érsekcsanád Önkormányzat Képviselő-testülete az Arkett Kft. (6347 Érsekcsanád, Béke tér 1.), mint megbízott és Érsekcsanád Község Önkormányzata (6347 Érsekcsanád, Dózsa György út 77.) mint megrendelő közötti – a 6347 Érsekcsanád, Csuka Zsigmond Művelődési ház főző részének felújítása és téliesítése, illetve a nagyterem szellőztetésének átalakítása, - MFP-ÖTIK/2021/6 közösségi terek fejlesztése” pályázat tárgyában elkészült és az előterjesztésben bemutatott – megbízási szerződés 2. számú módosításával egyetért, és megbízza a polgármestert annak aláírásával. Aki a határozatot elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

5/2022. (I.13.) Kt. sz. határozat

 

Művelődési ház tervezés – szerződés módosítása

 

Érsekcsanád Önkormányzat Képviselő-testülete az Arkett Kft. (6347 Érsekcsanád, Béke tér 1.), mint megbízott és Érsekcsanád Község Önkormányzata (6347 Érsekcsanád, Dózsa György út 77.) mint megrendelő közötti – a 6347 Érsekcsanád, Csuka Zsigmond Művelődési ház főző részének felújítása és téliesítése, illetve a nagyterem szellőztetésének átalakítása, - MFP-ÖTIK/2021/6 közösségi terek fejlesztése” pályázat tárgyában elkészült és az előterjesztésben bemutatott – megbízási szerződés 2. számú módosításával egyetért, és megbízza a polgármestert annak aláírásával.

 

Felelős: Felső Róbert polgármester

 

Határidő: 15 nap

 

2. napirendi pont

Művelődési ház szellőzés tervezésére érkezett árajánlat.

(Előterjesztés mellékelten csatolva.)

 

Felső Róbert polgármester: Ez a Leader pályázatnál az első pályázat beadása. A művelődési háznál annyiban változott a Magyar Falu Program felhívása a tavalyihoz képest, hogy a művelődési ház működését szolgáló beruházásokat akarja jobban támogatni, és a külső építések összegét maximálta. Mi arra hegyeztük ki a múltkori pályázatot, hogy a kinti főzőhelyet csináljuk meg, ami így már nem volt jó. Ezért azt mondtuk, hogy akkor az öltözőhelyiséget csináljuk meg, amivel a fenti két helyiség össze lesz nyitva. Így az eddigi tároló kerül le, amit téliesíteni kell. Így már a költséghatárokba is belefértünk. A pályázatból ki lett véve az a szellőzéstechnika, amiről kiderült, hogy a 4.000.000 Ft-ba biztosan nem fér bele. Ebbe a Leader pályázatba első körben ennek a berendezésnek a beszerzése és beépítésének egy része megy bele. Január 17-ig kell beadni a pályázatot. Amennyiben nem fogy el a keret, akkor január 17-e és január 31-e között beadhatunk még egy pályázatot, ezt követően pedig – a keretre tekintettel - egy harmadik pályázat is benyújtható, de már csak 6.000.000 Ft-ra, mivel összesen 26.000.000 Ft nyerhető el. Így az első pályázatba belemenne maga a gép, és a beépítésének néhány költsége, a másodikba belemenne a beépítés többi költsége, valamint azok a dolgok, amelyek a múltkor felmerültek: Legyen meg a bejáratnál az új metlachy, legyen leszedve a gázcső, a konvektorok és az összes helyiségben legyen megcsinálva a világításrendszer. A harmadik pályázatba terveznénk be a két buszmegállót. A határozati javaslat: Érsekcsanád Önkormányzat Képviselő-testülete az Érsekcsanád, Csuka Zsigmond Művelődési ház beépített szellőzőrendszer telepítéséhez szükséges pályázati tervdokumentációjának, valamint kiviteli tervdokumentációjának elkészítésével megbízza az Arkett Kft-t (6347 Érsekcsanád, Béke tér 1.) 260.000 Ft + Áfa összegben. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, aki a határozatot elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

6/2022. (I.13.) Kt. sz. határozat

Érsekcsanád, Csuka Zsigmond Művelődési ház beépített szellőzőrendszer telepítéséhez szükséges pályázati tervdokumentáció elkészítésére megbízása.

Érsekcsanád Önkormányzat Képviselő-testülete az Érsekcsanád, Csuka Zsigmond Művelődési ház beépített szellőzőrendszer telepítéséhez szükséges pályázati tervdokumentációjának, valamint kiviteli tervdokumentációjának elkészítésével megbízza az Arkett Kft-t (6347 Érsekcsanád, Béke tér 1.) 260.000 Ft + Áfa összegben.

 

Felelős: polgármester

 

Határidő: 15 nap

 

Felső Róbert polgármester: A következő döntés a pályázat benyújtásával kapcsolatos. A határozati javaslat: 1.) Érsekcsanád Község képviselő-testülete úgy határoz, hogy benyújtja a VP-6-19.2.1-32-10-21 c. „Életminőség javítását célzó települési fejlesztések”  című pályázati felhívásra a pályázatát. 2.) A pályázat címe: „Beépített szellőzőrendszer beszerzése”. 3.) A pályázat megvalósításának helyszíne: Érsekcsanád, Csuka Zsigmond Művelődési Ház, hrsz: 490. 4.) A pályázat költségvetése 9.906.359 Ft támogatás, 1.100.706 Ft önerő biztosítása mellett bruttó 11.007.065 Ft. 5.) A képviselő-testület megbízza a polgármestert a pályázat benyújtásával. 6.) A képviselő-testület nyilatkozik, hogy nyertes pályázat esetén a támogatási kérelemben megjelölt célt a kérelemben megjelöltek szerint megvalósítja. 7.) A képviselő-testület nyilatkozik, hogy az önerőt a költségvetésében biztosítja. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, aki a határozati javaslatot elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

7/2022. (I.13.) Kt. sz. határozat

 

VP-6-19.2.1-32-10-21 sz. „Életminőség javítását célzó települési fejlesztések” című felhívásra történő pályázat benyújtása

 

1.)    Érsekcsanád Község képviselő-testülete úgy határoz, hogy benyújtja a VP-6-19.2.1-32-10-21 c. „Életminőség javítását célzó települési fejlesztések”  című pályázati felhívásra a pályázatát.

2.)    A pályázat címe: „Beépített szellőzőrendszer beszerzése”.

3.)    A pályázat megvalósításának helyszíne: Érsekcsanád, Csuka Zsigmond Művelődési Ház, hrsz: 490.

4.)    A pályázat költségvetése 9.906.359 Ft támogatás, 1.100.706 Ft önerő biztosítása mellett bruttó 11.007.065 Ft.

5.)    A képviselő-testület megbízza a polgármestert a pályázat benyújtásával.

6.)    A képviselő-testület nyilatkozik, hogy nyertes pályázat esetén a támogatási kérelemben megjelölt célt a kérelemben megjelöltek szerint megvalósítja.

7.)    A képviselő-testület nyilatkozik, hogy az önerőt a költségvetésében biztosítja.

 

Felelős: polgármester

 

Határidő: pályázati kiírás szerint

 

3/A. napirendi pont

Rendezési terv módosítására vonatkozó kérelem (zöldfelület csökkentése).

(Előterjesztés mellékelten csatolva.)

 

(Felső Róbert polgármester úr ismertette a képviselő-testület tagjaival a kérelembe foglaltakat.)

 

Felső Róbert polgármester: Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, a határozati javaslat: 1.) Érsekcsanád Önkormányzat Képviselő-testülete az Environterv Kft. (6347 Érsekcsanád, Dózsa György út 115/A.) – a Helyi Építési szabályzat módosítására vonatkozó – kérelmébe foglaltakat megismerte. 2.) A képviselő-testület nem támogatja az Lf-3 építési övezetbe sorolt telkeken az 50 %-os zöldfelületi fedettségtől történő eltérést. Aki a határozati javaslattal egyetért, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

8/2022. (I.13.) Kt. sz. határozat

 

Environterv Kft. Helyi Építési Szabályzat módosítására vonatkozó kérelme

 

1.)    Érsekcsanád Önkormányzat Képviselő-testülete az Environterv Kft. (6347 Érsekcsanád, Dózsa György út 115/A.) – a Helyi Építési szabályzat módosítására vonatkozó – kérelmébe foglaltakat megismerte.

2.)    A képviselő-testület – Szilberhorn Erzsébet tervező asszony állásfoglalásának figyelembe vételével - nem támogatja az Lf-3 építési övezetbe sorolt telkeken az 50 %-os zöldfelületi fedettségtől történő eltérést.

 

Felelős: Felső Róbert polgármester

 

Határidő: 15 nap

 

3/B. napirendi pont

Rendezési terv módosítására vonatkozó kérelem (lakópark).

(Előterjesztés mellékelten csatolva.)

 

(Felső Róbert polgármester úr ismertette a képviselő-testület tagjaival a kérelembe foglaltakat. A képviselő-testület tagjai rövid tanácskozást tartottak a kérelemmel kapcsolatban.)

 

Felső Róbert polgármester: Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, a határozati javaslat: Érsekcsanád Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a településrendezési eszközök 219/2021.(XI.23.) Kt. határozat 2.d) pontban kezdeményezett 0265/11 hrsz-ú térséget érintő módosítását a melléklet szerint kéri kidolgozni. Aki a határozati javaslattal egyetért, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

9/2022. (I.13.) Kt. sz. határozat

 

Településrendezési eszközök 219/2021.(XI.23.) határozattal kezdeményezett módosításával kapcsolatos döntés

 

Érsekcsanád Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a településrendezési eszközök 219/2021.(XI.23.) Kt. határozat 2.d) pontban kezdeményezett 0265/11 hrsz-ú térséget érintő módosítását a melléklet szerint kéri kidolgozni.

 

Felelős: Felső Róbert polgármester

 

Határidő: 15 nap

 

(Felső Róbert polgármester úr projektoros kivetítő segítségével ismertette a képviselő-testület tagjaival Harsányi Ramón kérelmébe foglaltakat. A képviselő-testület tagjai rövid tanácskozást tartottak az ügyben.)

 

Felső Róbert polgármester: Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, a határozati javaslat: 1.) Településrendezési eszközök felülvizsgálandók és módosítandók az alábbiakban: a.) meglévő lakóterületet érintően beépítési mód, különös tekintettel a 435/2 hrsz-ú térségre. 2.) Az 1. pont szerinti módosítás helyszínét kiemelt fejlesztési területté nyilvánítja. 3.) A képviselő–testület felhatalmazza polgármestert a vonatkozó jogszabály (a településfejlesztési koncepcióról, a településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012.(X.8.) Korm. rendelet) szerinti tervezés megrendelésére, az egyeztetés lebonyolítására majd azt követően a jóváhagyás előterjesztésére. Aki a határozatot elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

10/2022. (I.13.) Kt. sz. határozat

 

Településrendezési eszközök módosításának kezdeményezése

 

1.) Településrendezési eszközök felülvizsgálandók és módosítandók az alábbiakban:

a)                 meglévő lakóterületet érintően beépítési mód, különös tekintettel a 435/2 hrsz-ú térségre

 

2.)    Az 1. pont szerinti módosítás helyszínét kiemelt fejlesztési területté nyilvánítja.

 

3.)    A képviselő –testület felhatalmazza polgármestert a vonatkozó jogszabály (a településfejlesztési koncepcióról, a településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012.(X.8.) Korm. rendelet) szerinti tervezés megrendelésére, az egyeztetés lebonyolítására majd azt követően a jóváhagyás előterjesztésére.

 

Felelős: Felső Róbert polgármester

 

Határidő: 15 nap

 

4. napirendi pont

Bérleti jogviszonyra érkezett kérelem. (ipari terület).

(Előterjesztés mellékelten csatolva.)

 

(Felső Róbert polgármester úr ismertette a képviselő-testület tagjaival a Sugó-Reklám Kft. kérelmébe foglaltakat. A képviselő-testület tagjai rövid tanácskozást tartottak a kérelemmel kapcsolatban.)

 

Felső Róbert polgármester: Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, a határozati javaslat: Érsekcsanád Önkormányzat Képviselő-testülete az Érsekcsanád Község Önkormányzata (6347 Érsekcsanád, Dózsa György út 77.) és a Sugó Reklám Kft. (6347 Érsekcsanád, Meggyfa utca 14.) között a 0265/72 helyrajzi számú 0.4584 nagyságú terület bérlésére vonatkozó bérleti szerződést a 218/2020. (X.13.) KT. számú határozattal elfogadott tartalommal jóváhagyja. Aki a határozatot elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

11/2022. (I.13.) Kt. sz. határozat

 

A Sugó Reklám Kft. 0265/72 helyrajzi számú terület bérlésére vonatkozó bérleti szerződés jóváhagyása

 

Érsekcsanád Önkormányzat Képviselő-testülete az Érsekcsanád Község Önkormányzata (6347 Érsekcsanád, Dózsa György út 77.) és a Sugó Reklám Kft. (6347 Érsekcsanád, Meggyfa utca 14.) között a 0265/72 helyrajzi számú 0.4584 nagyságú terület bérlésére vonatkozó bérleti szerződést a 218/2020. (X.13.) KT. számú határozattal elfogadott tartalommal jóváhagyja.

 

Felelős: polgármester

 

Határidő: 30 nap

 

5. napirendi pont

Köztisztviselők 2022. évi illetményalapja.

(Előterjesztés mellékelten csatolva.)

 

(Felső Róbert polgármester úr ismertette a képviselő-testület tagjaival a rendelettervezetbe foglaltakat.)

 

Felső Róbert polgármester: Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, aki az előterjesztésben bemutatott rendelettervezetet elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül megalkotta Érsekcsanád Község Képviselő-testületének 1/2022. (I.14.) önkormányzati rendeletét a köztisztviselők 2022. évi illetményalapjáról.

(A rendelet teljes szövege a jegyzőkönyv mellékletében.)

 

6. napirendi pont

Polgármester bérének meghatározása.

(Előterjesztés mellékelten csatolva.)

 

(Felső Róbert polgármester úr ismertette a képviselő-testület tagjaival az előterjesztésben szereplő határozati javaslatot.)

 

Felső Róbert polgármester: Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Bejelentem érintettségemet, nem kívánok szavazni. Aki a határozatot elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 6 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 nem szavazó mellett az alábbi határozatot hozta:

 

12/2022. (I.13.) Kt. sz. határozat

 

Polgármester illetményének, költségtérítésének, nyelvpótlékának meghatározása

 

1.) A képviselő-testület Felső Róbert polgármester úr illetményét - Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény módosítása okán – 2022. január 1. napjától bruttó 780.000 Ft/hó összegben határozza meg.

 

2.) A képviselő-testület Felső Róbert polgármester úr részére a polgármesteri illetmény 15 %-át figyelembe véve havi bruttó 117.000 Ft költségtérítést határoz meg.

 

3.) Idegennyelv-tudási pótléka: komplex felsőfokú (C1) német nyelvvizsga (illetményalap 100%-a): bruttó 38.650 Ft/hó

 

Felelős: Jegyző (a munkaügyi okmány elkészítésére)

 

Határidő: azonnal

 

7. napirendi pont

Az „Érsekcsanád, belterületi utak, járdák, hidak felújítása” című pályázaton belül az Érsekcsanád, Kossuth Lajos utca felújítása a Dózsa György út és Zrínyi Miklós utca közötti szakaszán -  megbízás tervdokumentáció és kiviteli tervek elkészítésére.

(Előterjesztés mellékelten csatolva.)

 

(Felső Róbert polgármester úr ismertette a képviselő-testület tagjaival az előterjesztésben szereplő árajánlatot.)

Felső Róbert polgármester: Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, a határozati javaslat: Érsekcsanád Önkormányzat Képviselő-testülete az „Érsekcsanád, belterületi utak, járdák, hidak felújítása” című pályázatban megvalósítandó – (a Kossuth Lajos utca felújítása a Dózsa György út és Zrínyi Miklós utca közötti szakaszán) – munkákhoz szükséges tervdokumentáció és kiviteli tervek elkészítésével megbízza Raics István Béla egyéni vállalkozót (6500 Baja, Szüretelő utca 4.) bruttó 350.000 Ft összegben. Aki a határozatot elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

13/2022. (I.13.) Kt. sz. határozat

Az „Érsekcsanád, belterületi utak, járdák, hidak felújítása” című pályázaton belül az Érsekcsanád, Kossuth Lajos utca felújítása a Dózsa György út és Zrínyi Miklós utca közötti szakaszán -  megbízás tervdokumentáció és kiviteli tervek elkészítésére

Érsekcsanád Önkormányzat Képviselő-testülete az „Érsekcsanád, belterületi utak, járdák, hidak felújítása” című pályázatban megvalósítandó – (a Kossuth Lajos utca felújítása a Dózsa György út és Zrínyi Miklós utca közötti szakaszán) – munkákhoz szükséges tervdokumentáció és kiviteli tervek elkészítésével megbízza Raics István Béla egyéni vállalkozót (6500 Baja, Szüretelő utca 4.) bruttó 350.000 Ft összegben.

Felelős: polgármester

 

Határidő: 15 nap

 

8. napirendi pont

Egyebek.

 

(A továbbiakban a képviselő-testület tagjai projektoros kivetítő segítségével megtekintették néhány buszváró vázlatát, majd rövid tanácskozást tartottak a témával kapcsolatban.)

 

Felső Róbert polgármester: Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, köszönöm mindenkinek a munkát, a rendkívüli nyilvános ülést bezárom.

 

 

 

kmf.

 

        Felső Róbert                                                                                         dr. Juhász Péter

        polgármester                                                                                               jegyző

 


 

 

Share