Get Adobe Flash player

Képviselő-testületi ülés jegyzőkönyve - 2021. december 7.

Érsekcsanád Község Képviselő-testülete

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

16/2021.                                J e g y z ő k ö n y v

 

Készült:


Az ülés helye:

Érsekcsanád Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2021. december 7. napján tartottrendkívüli nyilvános üléséről.

Az Érsekcsanádi Polgármesteri Hivatal díszterme az Érsekcsanád, Dózsa György út 77. szám alatt.

Az ülés kezdetekor jelen vannak:

Felső Róbertpolgármester, Veszteg Zsolt alpolgármester, Kellner Tamás, Kucsora Krisztián, Csősz Lajos Csaba, Takácsné Kellner Mária képviselők.

Tanácskozási joggal jelen van:

dr. Juhász Péter jegyző

Meghívottként jelen vannak:

----

Érdeklődő választópolgárok:

----

       

Jegyzőkönyvvezető: Geiger Zoltán köztisztviselő

 

Felső Róbert polgármester:  Köszöntök mindenkit mai rendkívüli nyilvános ülésünkön. Megállapítom, hogy az ülés kezdetén 5 képviselő és a polgármester van jelen, ez összesen 6 fő, a képviselő–testület határozatképes. A napirendi pontokkal kapcsolatban módosító javaslatom nincs. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, aki a rendkívüli nyilvános ülés napirendjét a meghívón szereplő tartalommal elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 6 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

224/2021. (XII.07.) Kt. sz. határozat

 

Rendkívüli nyilvános ülés napirendjének elfogadása

 

1.)    A helyi iparűzési adóról szóló rendelet módosítása.

Előadó: Felső Róbert polgármester

2.)    Dekoajtó Kft. – bérleti szerződéstől történő visszalépés

Előadó: Felső Róbert polgármester

3.)    Az Érsekcsanádi Polgármesteri Hivatal felújításának pótmunkái

Előadó: Felső Róbert polgármester

4.)    Veszteg Zsolt László alpolgármester tiszteletdíjáról történő lemondás

Előadó: Felső Róbert polgármester

5.)    Egyebek

 

Intézkedést nem igényel

 

1.) napirendi pont

A helyi iparűzési adóról szóló rendelet módosítása.

(Előterjesztés mellékelten csatolva.)

 

Felső Róbert polgármester: A múltkori rendeletünk körülbelül 3 órán keresztül élt, azután megjelent a közlönyben, hogy nem lehet adóemelésről dönteni. Ezzel egy baj van. 12.000.000 Ft körüli összegről beszélünk, amihez hozzátesszük a minimálbér emelés miatti 12-13.000.000 Ft-ot, akkor most 25.000.000 Ft-os mínuszban vagyunk. Mivel rendeletet csak rendelettel lehet módosítani, illetve a hatályáról rendelkezni, így az előterjesztésben szereplő rendelettervezetet javasolom elfogadni a képviselő-testületnek. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, aki az előterjesztésben bemutatott rendelettervezetet elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 6igen szavazattal, ellenszavazat nélkül megalkotta Érsekcsanád Község Képviselő-testületének 15/2021. (XII.08.) önkormányzati rendeletét a helyi iparűzési adóról szóló 19/2003. (XII.17.) Kt. sz. rendeletet módosító 14/2021. (XI.24.) önkormányzati rendelet hatályosságáról.

(A rendelet teljes szövege a jegyzőkönyv mellékletében.)

 

2. napirendi pont

Dekoajtó Kft. – bérleti szerződéstől történő visszalépés.

(Előterjesztés mellékelten csatolva.)

 

Felső Róbert polgármester: Kovács Józsefék elég hosszasan gondolkodtak, hogy mi legyen, és a végén arra jutottak, hogy ezt a bérleti szerződést nem kötnék meg. A pályázatnak van egy olyan feltétele, hogy átlátható és transzparens módon kell meghirdetni a területet. A határozati javaslat: 1.) Érsekcsanád Önkormányzat Képviselő-testülete tudomásul veszi a Dekoajtó Kft. levelébe foglaltakat, amely szerint az érsekcsanádi 0265/72. helyrajzi szám alatti (kivett ipari terület” megnevezésű 4584 m2 nagyságú területre vonatkozó bérleti szerződés megkötésétől visszalépnek. 2.) A képviselő-testület megbízza a polgármestert, hogy a bérleti felhívást a képviselő-testület által korábban meghatározott feltételek szerint tegye közzé. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, aki a határozati javaslatot elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 6 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

225/2021. (XII.07.) Kt. sz. határozat

 

Dekoajtó Kft. – bérleti szerződéstől történő visszalépés

 

1.) Érsekcsanád Önkormányzat Képviselő-testülete tudomásul veszi a Dekoajtó Kft. levelébe foglaltakat, amely szerint az érsekcsanádi 0265/72. helyrajzi szám alatti (kivett ipari terület” megnevezésű 4584 m2 nagyságú területre vonatkozó bérleti szerződés megkötésétől visszalépnek.

 

2.) A képviselő-testület megbízza a polgármestert, hogy a bérleti felhívást a képviselő-testület által korábban meghatározott feltételek szerint tegye közzé.

 

Felelős: polgármester

 

Határidő: 15 nap

 

3. napirendi pont

Az Érsekcsanádi Polgármesteri Hivatal felújításának pótmunkái.

(Előterjesztés mellékelten csatolva.)

 

(Csák József képviselő megérkezett, a képviselő-testület létszáma 7 főre változott.)

 

Felső Róbert polgármester: December végén várható a műszaki átadás. Szabados Csaba kiszámolta, hogy eddig milyen pótmunkákat végeztek el, és az mennyibe került. A képviselő-testület egy alkalommal már megszavazott 1.500.000 Ft-ot, amire egyelőre még nincs bent számla. Most 500.000 Ft-ot kellene még biztosítani. A határozati javaslat: A képviselő-testület úgy határozott, hogy az Érsekcsanádi Polgármesteri Hivatal folyamatban lévő felújítása során előre nem látható, nem tervezett feladatokra  Bruttó 735.889 Ft pótelőirányzatot biztosít az önkormányzat költségvetésében, a tartalék terhére. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, aki a határozati javaslatot elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

226/2021. (XII.07.) Kt. sz. határozat

 

Pótelőirányzat a hivatal felújítására

 

A képviselő-testület úgy határozott, hogy az Érsekcsanádi Polgármesteri Hivatal folyamatban lévő felújítása során előre nem látható, nem tervezett feladatokra  Bruttó 735.889 Ft pótelőirányzatot biztosít az önkormányzat költségvetésében, a tartalék terhére.

 

Felelős : Felső Róbert polgármester

 

Határidő: folyamatos

 

4. napirendi pont

Veszteg Zsolt László alpolgármester tiszteletdíjáról történő lemondás.

(Előterjesztés mellékelten csatolva.)

 

Felső Róbert polgármester: Veszteg Zsolt alpolgármester úrnak volt egy felajánlása a polgármesteri hivatal bejárati ajtajával kapcsolatban. A múltkor már döntöttünk az ajtó üvegének cseréjéről, most pedig a beléptető rendszer megújításáról kellene dönteni. A határozati javaslat: 1.) A képviselő-testület tudomásul veszi Veszteg Zsolt László alpolgármester azon bejelentését, hogy az őt megillető alpolgármesteri tiszteletdíj 2021. november havi összegének egy részéről, 42.000 Ft-ról lemond. 2.) A képviselő-testület tudomásul veszi Veszteg Zsolt László alpolgármester bejelentését, és úgy határozott, hogy a 2.) pont szerint felszabaduló forrás (személyi juttatás: 42.000 Ft, szociális hozzájárulási adó: 6.000 Ft.) az Érsekcsanádi Polgármesteri Hivatal fotocellás bejárati ajtajának felújítására (beléptető) kerüljön felhasználásra. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, aki a határozati javaslatot elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

227/2021. (XII.07.) Kt. sz. határozat

 

Veszteg Zsolt László – tiszteletdíjról való lemondás

 

1.)    A képviselő-testület tudomásul veszi Veszteg Zsolt László alpolgármester azon bejelentését, hogy az őt megillető alpolgármesteri tiszteletdíj 2021. november havi összegének egy részéről, 42.000 Ft-ról lemond.

2.)    A képviselő-testület tudomásul veszi Veszteg Zsolt László alpolgármester bejelentését, és úgy határozott, hogy a 1.) pont szerint felszabaduló forrás (személyi juttatás: 42.000 Ft, szociális hozzájárulási adó: 6.000 Ft.) az Érsekcsanádi Polgármesteri Hivatal fotocellás bejárati ajtajának felújítására (beléptető) kerüljön felhasználásra.

 

Felelős: Felső Róbert polgármester

 

Határidő: 2021. december 15.

 

5. napirendi pont

Egyebek

 

(Felső Róbert polgármester úr a továbbiakban tájékoztatta a képviselő-testület tagjait a csapadékvizes pályázat közbeszerzési eljárásának állásáról.)

 

Felső Róbert polgármester: Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, köszönöm mindenkinek a munkát, a rendkívüli nyilvános ülést bezárom.

 

 

 

 

kmf.

 

 

        Felső Róbert                                                                                         dr. Juhász Péter

        polgármester                                                                                               jegyző

 


 

Share