Get Adobe Flash player

Képviselő-testületi ülés jegyzőkönyve - 2021. október 7.

Érsekcsanád Község Képviselő-testülete

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

10/2021.                                J e g y z ő k ö n y v

 

Készült:


Az ülés helye:

Érsekcsanád Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2021. október 7. napján tartottrendkívüli nyilvános üléséről.

Az Érsekcsanádi Polgármesteri Hivatal kisterme az Érsekcsanád, Dózsa György út 77. szám alatt.

Az ülés kezdetekor jelen vannak:

Felső Róbert polgármester, Veszteg Zsolt alpolgármester, Kellner Tamás, Csák József, Kucsora Krisztián képviselők.

Tanácskozási joggal jelen van:

dr. Juhász Péter jegyző

Meghívottként jelen vannak:

----

Érdeklődő választópolgárok:

----

       

Jegyzőkönyvvezető:Geiger Zoltán köztisztviselő

 

Felső Róbert polgármester: Köszöntök mindenkit mai rendkívüli nyilvános ülésünkön. Megállapítom, hogy az ülés kezdetén 4 képviselő és a polgármester van jelen, ez összesen 5 fő, a képviselő–testület határozatképes. A napirendi pontokkal kapcsolatban módosító javaslatom nincs. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, aki a rendkívüli nyilvános ülés napirendjét a meghívón szereplő tartalommal elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

164/2021. (X.07.) Kt. sz. határozat

 

Rendkívüli nyilvános ülés napirendjének elfogadása

 

1. Speciális igényű gyermekétkezési szerződések elfogadása

Előadó: Felső Róbert polgármester 

2. Egyebek

 

Intézkedést nem igényel

 

1. napirendi pont

Speciális igényű gyermekétkezési szerződések elfogadása.

(Előterjesztés mellékelten csatolva.)

 

Felső Róbert polgármester: Mivel Sükösdön is van most már speciális étkezési igényű gyermek, így újra a Baja Marketing Kft-től tudjuk hozni az ételt. Az első javaslat a Baja Marketing Kft-vel kötendő vállalkozási szerződéssel kapcsolatos: 1.) Érsekcsanád Önkormányzat Képviselő-testülete az Érsekcsanád Község Önkormányzata (képviseli: Felső Róbert polgármester) és a Baja Marketing Kft. (képviseli: Némedi István ügyvezető igazgató) közötti – az Érsekcsanádi Napköziotthonos Óvoda, valamint a tankerületi központ által fenntartott általános iskola intézményekben biztosított gyermekétkeztetés, valamint diétás gyermekétkeztetés biztosítása tárgyában elkészült – vállalkozási szerződésbe foglaltakkal egyetért. 2.) A képviselő-testület megbízza a polgármestert a vállalkozási szerződés aláírásával. Aki a határozati javaslattal egyetért, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

165/2021. (X.07.) Kt. sz. határozat

 

Baja Marketing Kft-vel – gyermekétkeztetés vásárlása tárgyában kötendő – vállalkozási szerződés elfogadása

 

1.) Érsekcsanád Önkormányzat Képviselő-testülete az Érsekcsanád Község Önkormányzata (képviseli: Felső Róbert polgármester) és a Baja Marketing Kft. (képviseli: Némedi István ügyvezető igazgató) közötti – az Érsekcsanádi Napköziotthonos Óvoda, valamint a tankerületi központ által fenntartott általános iskola intézményekben biztosított gyermekétkeztetés, valamint diétás gyermekétkeztetés biztosítása tárgyában elkészült – vállalkozási szerződésbe foglaltakkal egyetért.

 

2.) A képviselő-testület megbízza a polgármestert a vállalkozási szerződés aláírásával.

 

Felelős: polgármester

 

Határidő: 15 nap

 

Felső Róbert polgármester: A második döntés a Sükösd Nagyközség Önkormányzatával kötendő megállapodás elfogadására vonatkozik: 1.) Érsekcsanád Önkormányzat Képviselő-testülete az Érsekcsanád Község Önkormányzata (képviseli: Felső Róbert polgármester) és Sükösd Nagyközség Önkormányzata (képviseli: Tamás Márta polgármester) közötti – intézményi gyermekétkeztetés keretében biztosított diétás étel szállítása Baja-Érsekcsanád útviszonylat tárgyában elkészült – megállapodásba foglaltakkal egyetért. 2.) A képviselő-testület megbízza a polgármestert a megállapodás aláírásával. Aki a határozati javaslattal egyetért, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

166/2021. (X.07.) Kt. sz. határozat

 

Sükösd Nagyközség Önkormányzatával – intézményi gyermekétkeztetés keretében biztosított diétás étel szállítása Baja-Érsekcsanád útviszonylat tárgyában kötendő – megállapodás elfogadása

 

1.) Érsekcsanád Önkormányzat Képviselő-testülete az Érsekcsanád Község Önkormányzata (képviseli: Felső Róbert polgármester) és Sükösd Nagyközség Önkormányzata (képviseli: Tamás Márta polgármester) közötti – intézményi gyermekétkeztetés keretében biztosított diétás étel szállítása Baja-Érsekcsanád útviszonylat tárgyában elkészült – megállapodásba foglaltakkal egyetért.

 

2.) A képviselő-testület megbízza a polgármestert a megállapodás aláírásával.

 

Felelős: polgármester

 

Határidő: 15 nap

 

2. napirendi pont

Egyebek

 

Felső Róbert polgármester:A traktor adapterek kapcsán elkészítették a szerződéstervezetet, amelyben voltak hibák, és amelyek mostanra kijavításra kerültek. Viszont van benne kettő olyan dolog, amely az árajánlatban nem szerepelt, de a szerződésben megjelenik. A teljes ár 15.000.000 Ft, és a szerződés aláírását követően előlegszámlát állítanak ki Bruttó 6.725.850 Ft értékben. Ez az előlegszámla a végszámlából kerül elszámolásra. A másik dolog pedig, hogy az árajánlat 370 Ft-os Euro középárfolyamig érvényes. Ezt meghaladó árfolyam esetén lesz egy árkorrekció. A határozati javaslat: Érsekcsanád Önkormányzat Képviselő-testülete egyetért azzal, hogy a szerződésbe belekerül Bruttó 6.725.850 Ft vételárelőleg megfizetése, amelyről az Eladó számlát állít ki. A képviselő-testület egyetért továbbá azzal, hogy A rögzített árak 370 Ft-os EUR MNB középárfolyamig irányadók, ezt meghaladó árfolyam esetén Eladó a számlázáskor aktuális MNB középárfolyamnak megfelelő árkorrekcióra jogosult, amit a végszámlában érvényesíthet. A határozati javaslat: 1.) Érsekcsanád Önkormányzat Képviselő-testülete megismerte az Érsekcsanád Község Önkormányzata és az Agrolánc Kft. közötti adásvételi szerződéstervezetbe foglaltakat. 2.) A képviselő-testület megállapította, hogy az előzetesen megkért árajánlatban nem szerepelt a szerződéstervezet 2.1-es pontjában szereplő rész, amely szerint a „szerződés aláírásával egyidejűleg megfizetésre kerül nettó: 5 295 945 Ft + ÁFA, azaz ötmillió-kétszázkilencvenötezer-kilencszáznegyvenöt forint + ÁFA azaz bruttó: 6 725 850,- Ft, azaz hatmillió-hétszázhuszonötezer-nyolcszázötven forint. Az előleg összegét a Vevő előlegbekérő alapján rendezi, melyről az Eladó egyidejűleg számlát állít ki. Az előleg összege a végszámlából levonásra kerül.” 3.) A képviselő-testület hozzájárul ahhoz, hogy a 2.) pontban szereplő előlegről szóló rész a végleges szerződésben megjelenjen, és az előleg összege Érsekcsanád Önkormányzata által megfizetésre kerüljön. 4.) A képviselő-testület egyetért azzal, hogy a szerződéstervezet 2.2 pontjában a következőket tartalmazza: A „rögzített árak 370 Ft-os EUR MNB középárfolyamig irányadók, ezt meghaladó árfolyam esetén Eladó a számlázáskor aktuális MNB középárfolyamnak megfelelő árkorrekcióra jogosult, amit a végszámlában érvényesíthet.” Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, aki a jelentést elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

167/2021. (X.07.) Kt. sz. határozat

 

Kommunikációs eszközök beszerzése című pályázattal kapcsolatos döntés

 

1.) Érsekcsanád Önkormányzat Képviselő-testülete megismerte az Érsekcsanád Község Önkormányzata és az Agrolánc Kft. közötti adásvételi szerződéstervezetbe foglaltakat.

 

2.) A képviselő-testület megállapította, hogy az előzetesen megkért árajánlatban nem szerepelt a szerződéstervezet 2.1-es pontjában szereplő rész, amely szerint a „szerződés aláírásával egyidejűleg megfizetésre kerül nettó: 5 295 945 Ft + ÁFA, azaz ötmillió-kétszázkilencvenötezer-kilencszáznegyvenöt forint + ÁFA azaz bruttó: 6 725 850,- Ft, azaz hatmillió-hétszázhuszonötezer-nyolcszázötven forint. Az előleg összegét a Vevő előlegbekérő alapján rendezi, melyről az Eladó egyidejűleg számlát állít ki. Az előleg összege a végszámlából levonásra kerül.”

 

3.) A képviselő-testület hozzájárul ahhoz, hogy a 2.) pontban szereplő előlegről szóló rész a végleges szerződésben megjelenjen, és az előleg összege Érsekcsanád Önkormányzata által megfizetésre kerüljön.

 

4.) A képviselő-testület egyetért azzal, hogy a szerződéstervezet 2.2 pontjában a következőket tartalmazza: A „rögzített árak 370 Ft-os EUR MNB középárfolyamig irányadók, ezt meghaladó árfolyam esetén Eladó a számlázáskor aktuális MNB középárfolyamnak megfelelő árkorrekcióra jogosult, amit a végszámlában érvényesíthet.”

 

Felelős: polgármester

 

Határidő: 30 nap

 

Felső Róbert polgármester:Elkészült a polgármesteri hivatal fotocellás bejárati ajtajának üvegcseréje, amelynek költségét Veszteg Zsolt alpolgármester úr korábbi jelzése alapján, a részére járó tiszteletdíjból szeretne fedezni. Erről is kellene egy döntést hoznunk. A határozati javaslat: 1.) A képviselő-testület tudomásul veszi Veszteg Zsolt László alpolgármester azon bejelentését, hogy az őt megillető alpolgármesteri-tiszteletdíj 2021. október havi összegének egy részéről, 62.000 Ft-ról  lemond. 2.) A képviselő-testület úgy határozott hogy az 2.) pont szerint felszabaduló forrás (személyi juttatás: 62.000 Ft; szociális hozzájárulási adó: 10.000 Ft)  az Érsekcsanádi Polgármesteri Hivatal fotocellás bejárati ajtajának töréspótlására kerüljön felhasználásra.

 

Veszteg Zsolt alpolgármester: Bejelentem érintettségemet, és nem kívánok szavazni.

 

Felső Róbert polgármester: Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, aki a határozati javaslattal egyetért, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 4 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 nem szavazó mellett az alábbi határozatot hozta:

 

168/2021. (X.07.) Kt. sz. határozat

 

Veszteg Zsolt László - tiszteletdíjról való lemondás

 

1.)    A képviselő-testület tudomásul veszi Veszteg Zsolt László alpolgármester azon bejelentését, hogy az őt megillető alpolgármesteri-tiszteletdíj 2021. október havi összegének egy részéről, 62.000 Ft-ról  lemond.

2.)    A képviselő-testület úgy határozott hogy az 2.) pont szerint felszabaduló forrás ( személyi juttatás: 62.000 Ft; szociális hozzájárulási adó: 10.000 Ft)  az Érsekcsanádi Polgármesteri Hivatal fotocellás bejárati ajtajának töréspótlására kerüljön felhasználásra.

 

Felelős: Felső Róbert polgármester

 

Határidő: 2021. november 15.

 

Felső Róbert polgármester:Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, köszönöm mindenkinek a munkát, a nyilvános ülést bezárom.

 

 

 

 

kmf.

 

 

        Felső Róbert                                                                                          dr. Juhász Péter

        polgármester                                                                                                jegyző

 


 

Share