Get Adobe Flash player

Képviselő-testületi nyilvános ülés jegyzőkönyve - 2020. augusztus 6.

 

Érsekcsanád Község Képviselő-testülete

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

13/2020.                                J e g y z ő k ö n y v

 

Készült:


Az ülés helye:

Érsekcsanád Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. augusztus 6. napján tartott rendkívüli nyilvános üléséről.

Az Érsekcsanádi Polgármesteri Hivatal díszterme az Érsekcsanád, Dózsa György út 77. szám alatt.

Az ülés kezdetekor jelen vannak:

Felső Róbert polgármester, Veszteg Zsolt alpolgármester, Kellner Tamás, Kucsora Krisztián, Takácsné Kellner Mária képviselők.

Tanácskozási joggal jelen van:

dr. Juhász Péter jegyző

Meghívottként jelen vannak: 

---

Érdeklődő választópolgárok:

---

       

Jegyzőkönyvvezető: Geiger Zoltán köztisztviselő

 

Felső Róbert polgármester: Köszöntök mindenkit mai rendkívüli nyilvános ülésünkön. Megállapítom, hogy az ülés kezdetén 4 képviselő és a polgármester van jelen, ez összesen 5 fő, a képviselő–testület határozatképes. A napirendi pontokkal kapcsolatban módosító javaslatom nincs. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, aki a rendkívüli nyilvános ülés napirendjét az előbb elhangzott módosításokkal elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

155/2020. (VIII.06.) Kt. sz. határozat

 

Rendkívüli nyilvános ülés napirendjének elfogadása

 

1. Fogászati ügyelettel kapcsolatos szándéknyilatkozat

Előadó: Felső Róbert polgármester 

2. Akácos utca II. ütem –közbeszerzési eljárás megindítása és műszaki ellenőr megbízása

Előadó: Felső Róbert polgármester

3. Szociális tűzifa pályázat

           Előadó: dr. Juhász Péter jegyző

4. Művelődési ház nagytermének és színpadának festése

Előadó: Felső Róbert polgármester

5. Egyebek

 

Intézkedést nem igényel

 

1. napirendi pont

Fogászati ügyelettel kapcsolatos szándéknyilatkozat.

(Előterjesztés mellékelten csatolva.)

 

Felső Róbert polgármester: Dr. Szepesi József fogorvos 2020. október 31. napjával elmegy nyugdíjba, ezért a fogászati ügyeleti feladatellátást újra meg kell szervezni. Mivel Baján van az ügyelet helye is, így Baja városa felé kellene nyilatkoznunk, hogy ők indítsák el ezt a folyamatot. A határozati javaslat: 1.) Érsekcsanád Önkormányzat Képviselő-testülete egyetért a fogászati ügyelet közös – lakosságszám-arányos közös teherviseléssel történő – ellátásával

A képviselő-testület felruházza Baja Város Önkormányzatát: a fogorvosi ügyeletet ellátó fogorvos kiválasztására irányuló pályázati kiírás előkészítésére, közzétételére, a pályáztatás lebonyolítására, érvényes pályázat esetére a fogászati ügyelet helyszínéül szolgáló helyiség (bérletére vonatkozó egyeztetések lebonyolítására, helyiség-bérleti szerződés előkészítésére 2.) A határozatról a Bajai Polgármesteri Hivatal Szociális Irodája (6500 Baja, Szentháromság tér 1., e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ) értesítendő. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, aki a beszámolót elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

156/2020. (VIII.06.) Kt. sz. határozat

 

Fogorvosi ügyelettel kapcsolatos szándéknyilatkozat

 

1.)    Érsekcsanád Önkormányzat Képviselő-testülete egyetért a fogászati ügyelet közös – lakosságszám-arányos közös teherviseléssel történő – ellátásával

2.)    A képviselő-testület felruházza Baja Város Önkormányzatát:

·         a fogorvosi ügyeletet ellátó fogorvos kiválasztására irányuló pályázati kiírás előkészítésére, közzétételére, a pályáztatás lebonyolítására,

·         érvényes pályázat esetére a fogászati ügyelet helyszínéül szolgáló helyiség (bérletére vonatkozó egyeztetések lebonyolítására, helyiség-bérleti szerződés előkészítésére

 

3.)    A határozatról a Bajai Polgármesteri Hivatal Szociális Irodája (6500 Baja, Szentháromság tér 1., e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ) értesítendő

 

Felelős: polgármester

 

Határidő: 2020. augusztus 14. nap

 

2. napirendi pont

Akácos utca II. ütem –közbeszerzési eljárás megindítása és műszaki ellenőr megbízása.

(Előterjesztés mellékelten csatolva.)

 

Felső Róbert polgármester: Most el kellene indítanunk a közbeszerzést, amire már meg is kértük az árajánlatot. A határozati javaslat: 1.) A képviselő-testület a Magyar Falu Program MFP-ÖTU/2020. pályázati konstrukciója keretében megvalósuló  útfelújítási (Akácos utca és Kossuth Lajos utca) munkákhoz kapcsolódó közbeszerzési eljárás teljes körű lebonyolításával, a közbeszerzési szaktanácsadói feladatok ellátásával Szabó Krisztián közbeszerzési tanácsadót (2760 Nagykáta, Kadarka utca 39.) bízza meg. Az elvégzendő munka díja: Bruttó 250.000 Ft. 2.) A képviselő-testület megbízza a polgármestert az 1.) pontban szereplő munka elvégzésére vonatkozó szerződés aláírásával. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, aki a jelentést elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

157/2020. (VIII.06.) Kt. sz. határozat

 

Közbeszerzési tanácsadó megbízása Akácos utcában, illetve Kossuth Lajos utcában történő útfelújításhoz

 

1.) A képviselő-testület a Magyar Falu Program MFP-ÖTU/2020. pályázati konstrukciója keretében megvalósuló  útfelújítási (Akácos utca és Kossuth Lajos utca) munkákhoz kapcsolódó közbeszerzési eljárás teljes körű lebonyolításával, a közbeszerzési szaktanácsadói feladatok ellátásával Szabó Krisztián közbeszerzési tanácsadót (2760 Nagykáta, Kadarka utca 39.) bízza meg. Az elvégzendő munka díja: Bruttó 250.000 Ft.

 

2.) A képviselő-testület megbízza a polgármestert az 1.) pontban szereplő munka elvégzésére vonatkozó szerződés aláírásával.

 

Felelős: polgármester

 

Határidő: 15 nap

 

Felső Róbert polgármester: A másik döntés a műszaki ellenőr megbízására vonatkozik. A határozati javaslat: 1.) Érsekcsanád Község Képviselő-testülete - az előterjesztésben bemutatott árajánlat alapján - úgy határozott, hogy a Magyar Falu Program MFP-ÖTU/2020. pályázati konstrukciója keretében megvalósuló  útfelújítási (Akácos utca és Kossuth Lajos utca) munkákhoz kapcsolódó műszaki ellenőri feladatok elvégzésével Raics István Béla egyéni vállalkozót (6500 Baja, Szüretelő utca 1.) bízza meg. A munka elvégzésének költsége 360.000 Ft. 2.) A képviselő-testület megbízza a polgármestert a szerződés megkötésével. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, aki a határozati javaslatot elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

158/2020. (VIII.06.) Kt. sz. határozat

 

A Magyar Falu Program MFP-ÖTU/2020. pályázati konstrukciója keretében megvalósuló  útfelújítási (Akácos utca és Kossuth Lajos utca) munkákhoz kapcsolódó műszaki ellenőri feladatok elvégzésére megbízás

 

1.) Érsekcsanád Község Képviselő-testülete - az előterjesztésben bemutatott árajánlat alapján - úgy határozott, hogy a Magyar Falu Program MFP-ÖTU/2020. pályázati konstrukciója keretében megvalósuló  útfelújítási (Akácos utca és Kossuth Lajos utca) munkákhoz kapcsolódó műszaki ellenőri feladatok elvégzésével Raics István Béla egyéni vállalkozót (6500 Baja, Szüretelő utca 1.) bízza meg. A munka elvégzésének költsége 360.000 Ft.

 

2.) A képviselő-testület megbízza a polgármestert a szerződés megkötésével.

 

Felelős: Felső Róbert polgármester

 

Határidő: 15 nap

 

3. napirendi pont

Szociális tűzifa pályázat.

(Előterjesztés mellékelten csatolva.)

 

Felső Róbert polgármester: A következő döntés a szociális tűzifa pályázat beadására vonatkozik. A határozati javaslat: 1.) A képviselő-testület úgy határozott, hogy  szociális  célú tüzelőanyag vásárláshoz kapcsolódó kiegészítő támogatást  igényel a belügyminiszter által meghiredetett pályázat keretében, az alábbiak szerint: a támogatás fajtája: kemény lombos tuzifa, igényelt mennyiség: 234 m3, vállalt önerő:   297.180 Ft. 2.) A képviselő-testület nyilatkozik, hogy a vállalt önerő a rendelkezésére áll. 3.) A képviselő-testület vállalja, hogy  a szociális célú tűzifában részesülőktől ellenszolgáltatást nem kér. 4.) A képviselő-testület megbízza a polgármestert a pályázat benyújtásával. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, aki a határozati javaslatot elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

159/2020. (VIII.06.) Kt. sz. határozat

 

Települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag vásárlásához kapcsolódó kiegészítő támogatás igénylése (Magyarország 2020. évi központi költségvetéséről szóló 2019. évi LXXI. törvény 3.sz. melléklet I. 8.  pontja szerint)

 

1.) A képviselő-testület úgy határozott, hogy  szociális  célú tüzelőanyag vásárláshoz kapcsolódó kiegészítő támogatást  igényel a belügyminiszter által meghiredetett pályázat keretében, az alábbiak szerint:

 

·         a támogatás fajtája: kemény lombos tűzifa

·         igényelt mennyiség: 234 m3

·         vállalt önerő:   297.180 Ft

 

2.) A képviselő-testület nyilatkozik, hogy a vállalt önerő a rendelkezésére áll.

 

3.) A képviselő-testület vállalja, hogy  a szociális célú tűzifában részesülőktől ellenszolgáltatást nem kér.

 

4.) A képviselő-testület megbízza a polgármestert a pályázat benyújtásával.

 

Felelős: Felső Róbert polgármester

 

Határidő: 2020.  augusztus  31.

 

4. napirendi pont

Művelődési ház nagytermének és színpadának festése.

(Előterjesztés mellékelten csatolva.)

 

Felső Róbert polgármester: Ez a munka nincs benne a szakkör pályázatban. Abban a mosdó és a mosdó előtti rész festése van benne. A határozati javaslat: 1.) Érsekcsanád Község Képviselő-testülete úgy határozott, hogy az Érsekcsanádi Művelődési Ház nagytermének és színpadának belső festésével (anyagköltség: 81.935 Ft, munkadíj: 320.170 Ft) megbízza Kovács József egyéni vállalkozót (6347 Érsekcsanád, Hunyadi János utca 49.) 2.) A képviselő-testület megbízza a polgármestert az 1.) pont szerinti munka elvégzésére vonatkozó vállalkozói szerződés aláírásával. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, aki a határozati javaslatot elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

160/2020. (VIII.06.) Kt. sz. határozat

 

Művelődési Ház nagytermének és színpadának festésére történő megbízás

 

1.) Érsekcsanád Község Képviselő-testülete úgy határozott, hogy az Érsekcsanádi Művelődési Ház nagytermének és színpadának belső festésével (anyagköltség: 81.935 Ft, munkadíj: 320.170 Ft) megbízza Kovács József egyéni vállalkozót (6347 Érsekcsanád, Hunyadi János utca 49.)

 

2.) A képviselő-testület megbízza a polgármestert az 1.) pont szerinti munka elvégzésére vonatkozó vállalkozói szerződés aláírásával.

 

Felelős: Felső Róbert polgármester

 

Határidő: 8 nap

 

5. napirendi pont

Egyebek

 

Felső Róbert polgármester: Felhívtak a NIF Zrt-től, hogy augusztus 17-én az Innovációs és Technológiai Minisztérium szeretne Érsekcsanádon egy egyeztetést tartani az elkerülő úttal kapcsolatban. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, köszönöm mindenkinek a munkát, a rendkívüli nyilvános ülést bezárom.

 

 

 

 

 

 

kmf.

        Felső Róbert                                                                                         dr. Juhász Péter

        polgármester                                                                                               jegyző

 

Share