Get Adobe Flash player

Képviselő-testületi ülés jegyzőkönyve - 2019. április 2.

Érsekcsanád Község Képviselő-testülete

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

11/2019.                                J e g y z ő k ö n y v

 

Készült:


Az ülés helye:

Érsekcsanád Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. április 02. napján tartottrendkívüli nyilvános üléséről.

Az Érsekcsanádi Polgármesteri Hivatal díszterme az Érsekcsanád, Dózsa György út 77. szám alatt.

Az ülés kezdetekor jelen vannak:

Felső Róbert polgármester, Veszteg Zsolt alpolgármester, Kellner Tamás, Csák József, Horváth Ferenc, Csősz Lajos Csaba, Takácsné Kellner Mária képviselők.

Tanácskozási joggal jelen van:

dr. Juhász Péter jegyző

Meghívottként jelen vannak: 

György Erika intézményvezető

Érdeklődő választópolgárok:

xxx

       

Jegyzőkönyvvezető: Geiger Zoltán köztisztviselő

 

Felső Róbert polgármester: Köszöntök mindenkit mai rendkívüli nyilvános ülésünkön. Megállapítom, hogy az ülés kezdetén 6 képviselő és a polgármester van jelen, ez összesen 7 fő, a képviselő–testület határozatképes. A napirendi pontokkal kapcsolatban módosító javaslatom nincs. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, aki a rendkívüli nyilvános ülés napirendjét a meghívón szereplő tartalommal elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

106/2019. (IV.02.) Kt. sz. határozat

 

Rendkívüli nyilvános ülés napirendjének elfogadása

 

1. Óvoda épületének amperbővítése

Előadó: György Erika intézményvezető

2. „Belterületi utak felújítása Érsekcsanádon” tárgyú közbeszerzési eljárás lezárása

Előadó: Felső Róbert polgármester

3. Az „Érsekcsanádi könyvtár épületének felújítása és bővítése” tárgyú közbeszerzési felhívás jóváhagyása és az ajánlattételre felkérendők meghatározása

Előadó: Felső Róbert polgármester

4.Egyebek

 

Intézkedést nem igényel

 

1. napirendi pont

Óvoda épületének amperbővítése

(Árajánlat mellékelten csatolva.)

 

Felső Róbert polgármester: Az óvoda szeretne venni egy ipari mosogatógépet. Az idei ovis

bálat már ennek függvényében rendezték meg, így lett is valamennyi bevétel.

 

György Erika intézményvezető: Több, mint 300.000 Ft volt a bevétel, de összesen 916.000 Ft-unk van rá.

 

Felső Róbert polgármester: Egyébként ez egy 1.500.000 Ft-os gép. Az első lépés, ami látszik, hogy kevés az áram, tehát ampert kell növelni. Erre az árajánlat meg is lett kérve.

 

György Erika intézményvezető: Az amper növelésének költsége 233.172 Ft, amiben nincs benne a szerelés. Megkerestem egy Démász partnert, aki 241.868 Ft-os árajánlatot adott arra, hogy az áram elkerüljön a trafótól a falig. A két munka költsége így összesen 475.040 Ft. Ebben a belső szerelések költsége még nincs benne.

 

Felső Róbert polgármester: Most onnan kell indulnunk, hogy legyen egy óra, legyen meg az amper emelése, amelynek a költsége - ahogy Erika mondta - 475.040 Ft. Erre a munkára a Nazarénus gyülekezet 400.000 Ft-ot ad. Így 75.040 Ft-ot kell mellé tenni. Amint ez a munka meglesz, utána beszélhetünk a gépről és a belső munkákról. Véleményem szerint erre jó esetben az év második felében lehet számítani, de lehet, hogy később. Majd meglátjuk, hogy milyen pályázat lesz esetleg ezzel kapcsolatban.

 

Kellner Tamás képviselő: A nazarénusok azt mondták, hogy befizetnek 400.000 Ft-ot arra, amit nekünk kellene?

 

György Erika intézményvezető: Igen.

 

Kellenr Tamás képviselő: Ezt kicsit égőnek tartom.

 

Takácsné Kellner Mária képviselő: Nem azért adják, mert mi nem tudjuk megcsinálni, hanem mert ők így gondolják.

 

Felső Róbert polgármester: Az intézmény azzal jött, hogy rengeteg időt és energiát elvisz az, hogy a csoportokból kijönnek mosogatni a dolgozók. Ezen segítene egy ilyen gép. Ezt a nazarénusok is átérezték, mivel nagyon sok nazarénus gyermek van, ezért tettek egy ilyen felajánlást.

 

Csák József képviselő: Szerintem ha valaki támogat valamit, az nem égés.

 

Kellner Tamás képviselő: Persze, de csak a mi dolgunk lenne.

 

Felső Róbert polgármester: Szerintem ők teljesen pozitívan álltak ehhez a dologhoz. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, a határozati javaslat: 1.) Érsekcsanád Község Képviselő-testülete úgy határozott, hogy az Érsekcsanád, Deák Ferenc utca 19. (Érsekcsanádi Napköziotthonos Óvoda) szám alatti fogyasztási helyen a 3 fázisú mérőn 32 A, 32 A és 41 A mértékű teljesítmény-növelést kezdeményez. 2.) A képviselő-testület megbízza György Erika intézményvezetőt a munka megrendelésével az előterjesztésben bemutatott árajánlat szerint. Aki a határozati javaslattal egyetért, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

107/2019. (IV.02.) Kt. sz. határozat

 

1.) Érsekcsanád Község Képviselő-testülete úgy határozott, hogy az Érsekcsanád, Deák Ferenc utca 19. (Érsekcsanádi Napköziotthonos Óvoda) szám alatti fogyasztási helyen a 3 fázisú mérőn 32 A, 32 A és 41 A mértékű teljesítmény-növelést kezdeményez.

 

2.) A képviselő-testület megbízza György Erika intézményvezetőt a munka megrendelésével az előterjesztésben bemutatott árajánlat szerint.

 

Felelős: György Erika intézményvezető

 

Határidő: folyamatos

 

2. napirendi pont

„Belterületi utak felújítása Érsekcsanádon” tárgyú közbeszerzési eljárás lezárása

(Bírálóbizottsági jkv, bírálati jkv, határozati javaslat mellékelten csatolva.)

 

Felső Róbert polgármester: 3 árajánlat érkezett be, és a mind a három érvényes. A Taba-Épker Kft. tette mindkét esetben a legjobb árajánlatot, így azt javasolom elfogadásra. Közbeszerzésről lévén szó, név szerinti szavazást kell tartani.

 

Veszteg Zsolt alpolgármester: Lehet tudni, hogy milyen összegről szavazunk?

 

Felső Róbert polgármester: Persze. A Deák Ferenc utcára nettó 20.178.250 Ft, a mart aszfaltos út pedig 5.333.190 Ft. A költségvetésben többet terveztünk.

 

dr. Juhász Péter jegyző: Mondom sorban a neveket és akkor mondani kellene, hogy "igen", vagy "nem", vagy "tartózkodom". Csák József.

 

Csák József képviselő: Igen.

 

dr. Juhász Péter jegyző: Csősz Lajos Csaba.

 

Csősz Lajos Csaba képviselő: Igen.

 

dr. Juhász Péter jegyző: Felső Róbert.

 

Felső Róbert polgármester: Igen.

 

dr. Juhász Péter jegyző: Horváth Ferenc.

 

Horváth Ferenc: Igen.

 

dr.Juhász Péter jegyző: Kellner Tamás.

 

Kellner Tamás képviselő: Igen.

 

dr. Juhász Péter jegyző: Takácsné Kellner Mária.

 

Takácsné Kellner Mária képviselő: Igen.

 

dr. Juhász Péter jegyző: Veszteg Zsolt.

 

Veszteg Zsolt alpolgármester: Igen.

 

Érsekcsanád Község Képviselő-testülete név szerinti szavazással, 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

108/2019. (IV.02.) Kt. sz. határozat

 

„Belterületi utak felújítása Érsekcsanádon” című, EKR000265782019 azonosító számú közbeszerzési eljárás lezárása

 

Érsekcsanád Község Önkormányzata Képviselő-testülete az önkormányzat „Belterületi utak felújítása Érsekcsanádon” című, EKR000265782019 azonosító számú közbeszerzési eljárása során az eljárást lezáró döntést az alábbiak szerint hozza meg:

 

1. rész: Deák Ferenc utca burkolatfelújítása

 

a) A képviselő-testület megállapítja, hogy a Ker-Don-Bau Korlátolt Felelősségű Társaság ajánlattevő 1. számú részre benyújtott ajánlata érvényes, az ajánlattevő alkalmas a szerződés teljesítésére.

 

b) A képviselő-testület megállapítja, hogy a TABA ÉPKER Építő és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság ajánlattevő 1. számú részre benyújtott ajánlata érvényes, az ajánlattevő alkalmas a szerződés teljesítésére.

 

c) A képviselő-testület megállapítja, hogy a VIDOCSA-BAU ÉPÍTŐIPARI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. ajánlattevő 1. számú részre benyújtott ajánlata érvényes, az ajánlattevő alkalmas a szerződés teljesítésére.

 

d) A képviselő-testület a hiányzó anyagi fedezet biztosítása mellett a közbeszerzési eljárás 1. számú részét eredményesnek nyilvánítja.

 

e) Az eljárás során az 1. számú rész körében a legjobb ár-érték arányú ajánlatot a TABA ÉPKER Építő és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság tette, erre tekintettel az 1. számú rész esetében eljárás nyertese a TABA ÉPKER Építő és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság ajánlattevő.

 

f) A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a szerződés megkötésére.

 

2. rész: Mart aszfaltos útfelújítás

 

a)         A képviselő-testület megállapítja, hogy a Ker-Don-Bau Korlátolt Felelősségű Társaság ajánlattevő 2. számú részre benyújtott ajánlata érvényes, az ajánlattevő alkalmas a szerződés teljesítésére.

 

b)        A képviselő-testület megállapítja, hogy a TABA ÉPKER Építő és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság ajánlattevő 2. számú részre benyújtott ajánlata érvényes, az ajánlattevő alkalmas a szerződés teljesítésére.

 

c) A képviselő-testület megállapítja, hogy a VIDOCSA-BAU ÉPÍTŐIPARI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. ajánlattevő 2. számú részre benyújtott ajánlata érvényes, az ajánlattevő alkalmas a szerződés teljesítésére.

 

d) A képviselő-testület a hiányzó anyagi fedezet biztosítása mellett a közbeszerzési eljárás 2. számú részét eredményesnek nyilvánítja.

 

e) Az eljárás során a 2. számú rész körében a legjobb ár-érték arányú ajánlatot a TABA ÉPKER Építő és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság tette, erre tekintettel a 2. számú rész esetében eljárás nyertese a TABA ÉPKER Építő és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság ajánlattevő.

 

f) A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a szerződés megkötésére.

 

Felelős: Felső Róbert polgármester

 

Határidő: 15 nap

 

3. napirendi pont

Az „Érsekcsanádi könyvtár épületének felújítása és bővítése” tárgyú közbeszerzési felhívás jóváhagyása és az ajánlattételre felkérendők meghatározása

(A felhívás mellékelten csatolva.)

 

Felső Róbert polgármester: Az egyik szálon megy a dolog az OTP felé, és amíg az rendeződik, addig jó lenne, ha lenne egy konkrét ár is. Így dönteni kellene arról, hogy ha a közbeszerzés elindul, akkor kiket hívunk meg. 5 érsekcsanádi céget találtunk: Ihos-Ép Kft., Taba-Épker Kft. Titan-Metal Kft. Vidocsa-Bau Kft., Ke-Lak-Ép Kft.

 

Kellner Tamás képviselő: A Titan-Metal Kft. is építkezik?

 

Felső Róbert polgármester: Igen, van jogosultsága. A munka úgy lenne sorba rakva, hogy első a bővítés, a második az épület rendezése, a harmadik pedig a kapu, a bejáró és a parkoló kialakítása. A közbeszerzés természetesen feltételes, és a feltétele, hogy a többi dolog rendelkezésre álljon, mind az OTP, mind a Kormány részéről. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, a határozati javaslat: 1.) Érsekcsanád Község képviselő-testülete a VP-6-7.4.1.1-16 számú, az "Érsekcsanádi könyvtár épületének felújítása és bővítése" című pályázattal kapcsolatos közbeszerzési felhívást jóváhagyja. 2.) A képviselő-testület  a közbeszerzési eljárás során az alábbi gazdasági szereplőket hívja fel ajánlattételre: 1. Ihos-Ép Kft. 6347 Érsekcsanád, Deák Ferenc utca 76. E-mail.: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . 2. Taba-Épker Kft. 6347 Érsekcsanád, Kossuth Lajos utca 8. E-mail.: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . 3. Titan-Metal Kft. 6347 Érsekcsanád, Dózsa György út 130.            E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . 4. Vidocsa-Bau Kft. 6347 Érsekcsanád, Akácos utca 41. E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . 5. Ke-Lak-Ép Kft. 6347 Érsekcsanád, Petőfi Sándor utca 81. E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . Aki a határozati javaslattal egyetért, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

109/2019. (IV.02.) Kt. sz. határozat

 

Közbeszerzési felhívás jóváhagyása és ajánlatkérés a VP-6-7.4.1.1-16 számú, az "Érsekcsanádi könyvtár épületének felújítása és bővítése" című pályázathoz

 

1.) Érsekcsanád Község képviselő-testülete a VP-6-7.4.1.1-16 számú, az "Érsekcsanádi könyvtár épületének felújítása és bővítése" című pályázattal kapcsolatos közbeszerzési felhívást jóváhagyja.  

 

2.) A képviselő-testület  a közbeszerzési eljárás során az alábbi gazdasági szereplőket hívja fel ajánlattételre:

 

1. Ihos-Ép Kft. 6347 Érsekcsanád, Deák Ferenc utca 76.

            E-mail.: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

2. Taba-Épker Kft. 6347 Érsekcsanád, Kossuth Lajos utca 8.

            E-mail.: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

3. Titan-Metal Kft. 6347 Érsekcsanád, Dózsa György út 130.

            E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

4. Vidocsa-Bau Kft. 6347 Érsekcsanád, Akácos utca 41.

            E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

5. Ke-Lak-Ép Kft. 6347 Érsekcsanád, Petőfi Sándor utca 81.

            E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Felelős: Felső Róbert  polgármester

 

Határidő: azonnal

 

4. napirendi pont

Egyebek

 

Felső Róbert polgármester: A Deák Ferenc utca végénél a nem aszfaltozott résznél a tulajdonosok felé megtörténne a megkeresés, ugyanolyan feltételekkel, ahogy eddig, a 150.000 Ft-os kiindulási összeggel. Ez 8 ingatlant jelent, 82 folyóméter hosszúságban. A határozati javaslat: 1.) Érsekcsanád Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határozott, hogy a belterületi utak felújításához (Deák Ferenc utca vége) kapcsolódóanföldút szilárd burkolattal való ellátására együttműködési megállapodást kíván kötni az érintett ingatlantulajdonosokkal. 2.) Az útfelújításra vonatkozó megállapodást az étépítési érdekeltségi hozzájárulás megfizetésének szabályairól szóló 2/2018. (I.30.) önkormányzati rendelet elvei és rendelkezéseihez hasonlóan kell elkészíteni. 3.) A képviselő-testület az útfelújítási hozzájárulás mértékét 150.000 Ft/ingatlan összegben határozza meg. 4.) A képviselő-testület megbízza a polgármestert, hogy a megállapodásokat a fentiek szerint készítse el, és az érintettekkel kösse meg. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, aki a határozati javaslattal egyetért, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

110/2019. (IV.02.) Kt. sz. határozat

 

Együttműködési megállapodások jóváhagyása (Deák Ferenc utca végének útfelújítása).

 

1.) Érsekcsanád Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határozott, hogy a belterületi utak felújításához (Deák Ferenc utca vége) kapcsolódóan  együttműködési megállapodást kíván kötni az érintett ingatlantulajdonosokkal.

 

2.) Az útfelújításra vonatkozó megállapodást az étépítési érdekeltségi hozzájárulás megfizetésének szabályairól szóló 2/2018. (I.30.) önkormányzati rendelet elvei és rendelkezéseihez hasonlóan kell elkészíteni.

 

 

3.) A képviselő-testület az útfelújítási hozzájárulás mértékét 150.000 Ft/ingatlan összegben határozza meg.

 

4.) A képviselő-testület megbízza a polgármestert, hogy a megállapodásokat a fentiek szerint készítse el, és az érintettekkel kösse meg.

 

Felelős: Felső Róbert  polgármester

 

Határidő: 30 nap

 

(Felső Róbert polgármester úr a továbbiakban tájékoztatta a képviselő-testület tagjait az önkormányzati rendezvényekkel kapcsolatban beadott pályázatok jelenlegi állásáról.)

 

Felső Róbert polgármester:Van-e valakinek más javaslata, kérdése? Amennyiben nincs, köszönöm mindenkinek a munkát, az ülést bezárom.

 

 

 

kmf.

        Felső Róbert                                                                                         dr.Juhász Péter

        polgármester                                                                                               jegyző

Share