Get Adobe Flash player

Képviselő-testületi ülés jegyzőkönyve - 2018. június 7.

Érsekcsanád Község Képviselő-testülete

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

14/2018.                                J e g y z ő k ö n y v

 

Készült:


Az ülés helye:

Érsekcsanád Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. június 7. napján tartott rendkívüli nyilvános üléséről.

Az Érsekcsanádi Polgármesteri Hivatal díszterme az Érsekcsanád, Dózsa György út 77. szám alatt.

Az ülés kezdetekor jelen vannak:

Felső Róbert polgármester, Veszteg Zsolt alpolgármester, Kellner Tamás, Csák József, Horváth Ferenc, Csősz Lajos Csaba, Takácsné Kellner Mária képviselők.

Tanácskozási joggal jelen van:

dr. Juhász Péter jegyző

Meghívottként jelen vannak:

Tumbász István Ferencné bizottsági tag

Molnárné Agócs Éva bizottsági tag

Kenyeres Ervin bizottsági tag

Vidákovics Arnold bizottsági tag

Érdeklődő választópolgárok:

xxx

     

Jegyzőkönyvvezető: Geiger Zoltán köztisztviselő

 

Felső Róbert polgármester: Köszöntök mindenkit mai rendkívüli nyilvános ülésünkön. Megállapítom, hogy az ülés kezdetén 6 képviselő és a polgármester van jelen, ez összesen 7 fő, a képviselő–testület határozatképes. A napirendi pontokkal kapcsolatban kiegészítenivalóm nincs. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, aki a rendkívüli nyilvános ülés napirendjét a meghívón szereplő tartalommal elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

168/2018. (VI.07.) Kt. sz. határozat

 

Nyilvános ülés napirendjének elfogadása

 

1. Játékbeszerzési pályázat benyújtása

Előadó: Felső Róbert polgármester 

2. Lakossági kezdeményezések

Előadó: Felső Róbert polgármester

3. Egyebek

 

Intézkedést nem igényel

 

1. napirendi pont

Játékbeszerzési pályázat benyújtása.

 

Felső Róbert polgármester: Már mondtam, hogy a VP pályázatban megnyílik egy újabb lehetőség még egy pályázat beadására, amellyel a három játszóterünket bővíthetnénk ki. Megkerestem a legaktívabb anyukákat, akik sokszor vannak kint a játszótéren, hogy javasoljanak játékokat. Alpolgármester úrral elmentünk és megnéztük a játszótereket, hogy milyen játékok férnének el. Ezt követően a héten voltam a gyártónál. Úgy néz ki, hogy a Jókai Mór utcai játszótérnél lenne egy négytornyos vár és egy kisvonat, a Szabadidőparkban szintén lenne egy négytornyos vár és egy kisvonat, a Beni-tónál pedig egy MOKI-Ovis kibővített és Bonyhád kombinációjú fa játék. Ide kerülne még néhány pad és asztal. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, a határozati javaslat: 1.) Érsekcsanád Község képviselő-testülete úgy határoz, hogy benyújtja a VP-6-19.2.1-32-1-17 c. „a Települések élhetőbbé tétele” pályázati felhívásra a pályázatát. 2.) A pályázat címe: „Érsekcsanád közparkjainak fejlesztése" 3.) A pályázat megvalósításának helyszínei: Érsekcsanád, hrsz: 70 hrsz, 727 hrsz, 0331/3 hrsz. 4.) A pályázat költségvetése 6.000.000 Ft támogatás, 1.058.824 Ft önerő biztosítása mellett bruttó 7.058.824 Ft. 5.) A képviselő-testület megbízza a polgármestert a pályázat benyújtásával. 6.) A képviselő-testület nyilatkozik, hogy nyertes pályázat esetén a támogatási kérelemben megjelölt célt a kérelemben megjelöltek szerint megvalósítja. Aki a határozati javaslattal egyetért, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

169/2018. (VI.07.) Kt. sz. határozat

 

VP-6-19.2.1-32-1-17 sz. „a Települések élhetőbbé tétele” c. felhívásra történő pályázat benyújtása

 

1.) Érsekcsanád Község képviselő-testülete úgy határoz, hogy benyújtja a VP-6-19.2.1-32-1-17 c. „a Települések élhetőbbé tétele” pályázati felhívásra a pályázatát.

            2.) A pályázat címe: „Érsekcsanád közparkjainak fejlesztése"  

3.) A pályázat megvalósításának helyszínei: Érsekcsanád, hrsz: 70 hrsz, 727 hrsz, 0331/3 hrsz

4.) A pályázat költségvetése 6.000.000 Ft támogatás, 1.058.824 Ft önerő biztosítása mellett bruttó 7.058.824 Ft.

5.) A képviselő-testület megbízza a polgármestert a pályázat benyújtásával.

6.) A képviselő-testület nyilatkozik, hogy nyertes pályázat esetén a támogatási kérelemben megjelölt célt a kérelemben megjelöltek szerint megvalósítja.

 

Felelős: polgármester

 

Határidő: pályázati kiírás szerint

 

2. napirendi pont

Lakossági kezdeményezések.

(Előterjesztés mellékelten csatolva.)

 

Felső Róbert polgármester: Az előterjesztésbe foglaltakat a Településfejlesztési bizottság megtárgyalta és a következő határozatot javasolta elfogadni a képviselő-testületnek: 1.) Érsekcsanád Község Képviselő-testülete megismerte az 51-es számú főúttal párhuzamosan található - Dózsa György út 98. szám alatti ingatlantól északi irányban elhelyezkedő - szervízút csapadékvíz elvezetésével kapcsolatban beadott, az érintett lakosok által aláírt kérelembe foglaltakat. 2.) A képviselő-testület megállapítja, hogy az érintett útszakasz folyamatos kezelésének eredményét eső esetén a főútról lezúduló csapadékvíz minden eső után tönkreteszi. 3.) A képviselő-testület megbízza a polgármestert, hogy a probléma megoldása miatt keresse meg az út kezelőjét, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságát (6000 Kecskemét, Bocskai utca 5.), illetve a hosszú távú megoldás miatt a tervdokumentáció megrendelőjét, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-t (1439 Budapest, Pf. 695) 4.) A képviselő-testület megbízza a polgármestert, hogy fentiekről tájékoztassa a térség országgyűlési képviselőjét. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, aki a határozati javaslatot elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

170/2018. (VI.07.) Kt. sz. határozat

 

Lakossági kezdeményezés az 51-es számú főúttal párhuzamosan található - Dózsa György út 98. szám alatti ingatlantól északi irányban elhelyezkedő - szervízút csapadékvíz elvezetésével kapcsolatban

 

1.) Érsekcsanád Község Képviselő-testülete megismerte az 51-es számú főúttal párhuzamosan található - Dózsa György út 98. szám alatti ingatlantól északi irányban elhelyezkedő - szervízút csapadékvíz elvezetésével kapcsolatban beadott, az érintett lakosok által aláírt kérelembe foglaltakat.

 

2.) A képviselő-testület megállapítja, hogy az érintett útszakasz folyamatos kezelésének eredményét eső esetén a főútról lezúduló csapadékvíz minden eső után tönkreteszi.

 

3.) A képviselő-testület megbízza a polgármestert, hogy a probléma megoldása miatt keresse meg az út kezelőjét, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságát (6000 Kecskemét, Bocskai utca 5.), illetve a hosszú távú megoldás miatt a tervdokumentáció megrendelőjét, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-t (1439 Budapest, Pf. 695)

 

4.) A képviselő-testület megbízza a polgármestert, hogy fentiekről tájékoztassa a térség országgyűlési képviselőjét.

 

Felelős: polgármester

 

Határidő: 15 nap

 

3. napirendi pont

Egyebek

 

Felső Róbert polgármester: Kiküldtem mindenkinek, hogy kimennénk Németországba az idei falunapra. Akinek van olyan szándéka, hogy esetleg eljönne, akkor kérem, hogy jelezze. 2-3 autóval tudunk kimenni úgy, hogy közben megnéznénk ezt az ausztriai települést, ahol elkezdhetnénk a testvér-települési kapcsolatot építeni.

Kaptunk az óvodától holnapra meghívót az óvodai ballagásra, amely a Művelődési házban lesz 1700 órakor. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, köszönöm mindenkinek a munkát, a rendkívüli nyilvános ülést bezárom.

 

Share