Get Adobe Flash player

Képviselő-testületi ülés jegyzőkönyve - 2018. május 9.

Érsekcsanád Község Képviselő-testülete

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

11/2018.                                J e g y z ő k ö n y v

 

Készült:


Az ülés helye:

Érsekcsanád Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. május 9. napján tartottrendkívüli nyilvános üléséről.

Az Érsekcsanádi Polgármesteri Hivatal díszterme az Érsekcsanád, Dózsa György út 77. szám alatt.

Az ülés kezdetekor jelen vannak:

Felső Róbertpolgármester, Veszteg Zsolt alpolgármester, Kellner Tamás, Csák József, Horváth Ferenc, Csősz Lajos Csaba, Takácsné Kellner Mária képviselők.

Tanácskozási joggal jelen van:

dr. Juhász Péter jegyző

Meghívottként jelen vannak:

Kenyeres Ervin bizottsági tag

Aranyos Dániel László bizottsági tag

Érdeklődő választópolgárok:

xxx

     

Jegyzőkönyvvezető: Geiger Zoltán köztisztviselő

 

Felső Róbert polgármester: Köszöntök mindenkit mai nyilvános ülésünkön. Megállapítom, hogy az ülés kezdetén 6 képviselő és a polgármester van jelen, ez összesen 7 fő, a képviselő–testület határozatképes. A napirendi pontokkal kapcsolatban módosító javaslatom nincs. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, aki a rendkívüli nyilvános ülés napirendjét a meghívón szereplő tartalommal elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

126/2018. (V.09.) Kt. sz. határozat

 

Rendkívüli nyilvános ülés napirendjének elfogadása

 

1. Oszlopáthelyezés megrendelése

Előadó: Felső Róbert polgármester 

2. Csapadékvizes pályázathoz kapcsolódó területvásárlás

        Előadó: Felső Róbert polgármester 

3. Egyebek

 

Intézkedést nem igényel

 

1. napirendi pont

Oszlopáthelyezés megrendelése.

 

Felső Róbert polgármester: A témával kapcsolatban a Településfejlesztési bizottság tárgyalt és a következő javaslattal élt a képviselő-testület felé: 1.) Érsekcsanád Község Képviselő-testülete úgy határozott, hogy a TOP-2.1.3-15. című pályázat keretében - az Érsekcsanád, Szőlő utca és Deák Ferenc utca kereszteződésében - 0,4 KV-os villanyoszlop áthelyezését rendeli meg az NKM Áramhálózati Kft-től (6724 Szeged, Kossuth Lajos sgt. 64-66.). 2.) A munka költsége: Anyagköltség: 432.000 Ft+Áfa, Kivitelezési díj: 1.302.000 Ft+Áfa, Járulékos költségek:            158.000 Ft+Áfa, Összesen: 1.892.000 Ft+Áfa, amelynek a forrása a költségvetésben rendelkezésre áll. 3.) A képviselő-testület megbízza a polgármestert a munka megrendelésével. Aki a határozati javaslatot elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

127/2018. (V.09.) Kt. sz. határozat

 

Oszlopáthelyezés megrendelése az Érsekcsanád, Szőlő utca és Deák Ferenc utca kereszteződésében

 

1.) Érsekcsanád Község Képviselő-testülete úgy határozott, hogy a TOP-2.1.3-15. című pályázat keretében - az Érsekcsanád, Szőlő utca és Deák Ferenc utca kereszteződésében - 0,4 KV-os villanyoszlop áthelyezését rendeli meg az NKM Áramhálózati Kft-től (6724 Szeged, Kossuth Lajos sgt. 64-66.).

 

2.) A munka költsége:

Anyagköltség:                                      432.000 Ft+Áfa

Kivitelezési díj:                      1.302.000 Ft+Áfa

Járulékos költségek:                  158.000 Ft+Áfa

 

Összesen: 1.892.000 Ft+Áfa, amelynek a forrása a költségvetésben rendelkezésre áll.

 

3.) A képviselő-testület megbízza a polgármestert a munka megrendelésével.

 

Felelős: polgármester

 

Határidő: 15 nap

 

2. napirendi pont

Csapadékvizes pályázathoz kapcsolódó területvásárlás.

 

Felső Róbert polgármester: A témával kapcsolatban a Településfejlesztési bizottság tárgyalt és a következő javaslattal élt a képviselő-testület felé: 1.) Érsekcsanád Község Képviselő-testülete az Érsekcsanád Község Önkormányzata, mint eladó és Vidákovics Józsefné sz: Kovács Ibolya Érsekcsanád, Béke tér 22/A. szám alatti lakos, mint vevő közötti - az Érsekcsanád 739 helyrajzi számú - önkormányzati tulajdonú beépítetlen terület értékesítéséről szóló, előterjesztésben bemutatott - adásvételi szerződés megkötésével egyetért azzal a kiegészítéssel, hogy az ingatlan nem minősül építési teleknek. 2.) A képviselő-testület megbízza a polgármestert az adásvételi szerződés aláírásával. Aki a határozati javaslatot elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

128/2018. (V.09.) Kt. sz. határozat

 

Az Érsekcsanád 739 helyrajzi számú - önkormányzati tulajdonú - beépítetlen terület adásvételi szerződésének jóváhagyása

 

1.) Érsekcsanád Község Képviselő-testülete az Érsekcsanád Község Önkormányzata, mint eladó és Vidákovics Józsefné sz: Kovács Ibolya Érsekcsanád, Béke tér 22/A. szám alatti lakos, mint vevő közötti - az Érsekcsanád 739 helyrajzi számú - önkormányzati tulajdonú beépítetlen terület értékesítéséről szóló, előterjesztésben bemutatott - adásvételi szerződés megkötésével egyetért azzal a kiegészítéssel, hogy az ingatlan nem minősül építési teleknek.

 

2.) A képviselő-testület megbízza a polgármestert az adásvételi szerződés aláírásával.

 

Felelős: polgármester

 

Határidő: 15 nap

 

Felső Róbert polgármester: A második határozati javaslat: 1.) Érsekcsanád Község Képviselő-testülete a Vidákovics Józsefné sz: Kovács Ibolya Érsekcsanád, Béke tér 22/A. szám alatti lakos, mint eladó és Érsekcsanád Község Önkormányzata, mint vevő közötti - az Érsekcsanád 730/10 helyrajzi számú, út megnevezésű terület értékesítéséről szóló - előterjesztésben bemutatott - adásvételi szerződés megkötésével egyetért. 2.) A képviselő-testület megbízza a polgármestert az adásvételi szerződés aláírásával. Aki a határozati javaslatot elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

129/2018. (V.09.) Kt. sz. határozat

 

Az Érsekcsanád 730/10 helyrajzi számú út megnevezésű terület adásvételi szerződésének jóváhagyása

 

1.) Érsekcsanád Község Képviselő-testülete a Vidákovics Józsefné sz: Kovács Ibolya Érsekcsanád, Béke tér 22/A. szám alatti lakos, mint eladó és Érsekcsanád Község Önkormányzata, mint vevő közötti - az Érsekcsanád 730/10 helyrajzi számú, út megnevezésű terület értékesítéséről szóló - előterjesztésben bemutatott - adásvételi szerződés megkötésével egyetért.

 

2.) A képviselő-testület megbízza a polgármestert az adásvételi szerződés aláírásával.

 

Felelős: polgármester

 

Határidő: 15 nap

 

3. napirendi pont

Egyebek

 

Felső Róbert polgármester: A Településfejlesztési bizottság tárgyalt a TOP-1.1.1-16-BK1 kódszámú "Iparterület fejlesztése Érsekcsanádon" című kiírás keretében megvalósuló pályázat útfelújítással kapcsolatos közműegyeztetési eljárásának megindításáról. A határozati javaslat: Érsekcsanád Község Képviselő-testülete megbízza a polgármestert, hogy a TOP-1.1.1-16-BK1 kódszámú "Iparterület fejlesztése Érsekcsanádon" kiírás keretében megvalósuló pályázat útfelújítással kapcsolatos közműegyeztetési eljárásokat folytassa le. Aki a határozati javaslatot elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

130/2018. (V.09.) Kt. sz. határozat

 

TOP-1.1.1-16-BK1 kódszámú "Iparterület fejlesztése Érsekcsanádon" című kiírás keretében megvalósuló pályázat útfelújítással kapcsolatos közműegyeztetési eljárásának megindítása

 

Érsekcsanád Község Képviselő-testülete megbízza a polgármestert, hogy a TOP-1.1.1-16-BK1 kódszámú "Iparterület fejlesztése Érsekcsanádon" kiírás keretében megvalósuló pályázat útfelújítással kapcsolatos közműegyeztetési eljárásokat folytassa le.

 

Felelős: polgármester

 

Határidő: 30 nap

 

Felső Róbert polgármester: A Településfejlesztési bizottság tárgyalt a TOP-1.1.1-16-BK1 kódszámú "Iparterület fejlesztése Érsekcsanádon" című kiírás keretében megvalósuló pályázatban szereplő trafó kiépítésével kapcsolatos tervezési és engedélyeztetési eljárásának megindításáról és a következő határozatot javasolta elfogadni a képviselő-testületnek: Érsekcsanád Község Képviselő-testülete megbízza a polgármestert, hogy a TOP-1.1.1-16-BK1 kódszámú "Iparterület fejlesztése Érsekcsanádon" kiírás keretében megvalósuló pályázatban szereplő 1000 KvA-es trafó kiépítésével kapcsolatos tervezési és engedélyeztetési eljárásokat folytassa le. Aki a határozati javaslatot elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

131/2018. (V.09.) Kt. sz. határozat

 

TOP-1.1.1-16-BK1 kódszámú "Iparterület fejlesztése Érsekcsanádon" című kiírás keretében megvalósuló pályázatban szereplő trafó kiépítésével kapcsolatos tervezési és engedélyeztetési eljárásának megindítása

 

Érsekcsanád Község Képviselő-testülete megbízza a polgármestert, hogy a TOP-1.1.1-16-BK1 kódszámú "Iparterület fejlesztése Érsekcsanádon" kiírás keretében megvalósuló pályázatban szereplő 1000 KvA-es trafó kiépítésével kapcsolatos tervezési és engedélyeztetési eljárásokat folytassa le.

 

Felelős: polgármester

 

Határidő: 30 nap

 

Felső Róbert polgármester: A Településfejlesztési bizottság ülésén tájékoztattam a bizottságot a TOP-2.1.3-15 kódszámú, „Érsekcsanád belterületi csapadékvíz elvezetés I. ütem” című projekt műszaki tartalmának csökkentéséről. A bizottság a következő határozatot javasolta elfogadni a képviselő-testületnek: Érsekcsanád Község Képviselő-testülete a TOP-2.1.3-15 kódszámú, „Érsekcsanád belterületi csapadékvíz elvezetés I. ütem” című projekt műszaki tartalmának csökkentéséről szóló polgármesteri tájékoztatót elfogadja. Aki a határozati javaslatot elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot

hozta:

 

132/2018. (V.09.) Kt. sz. határozat

 

TOP-2.1.3-15 kódszámú, „Érsekcsanád belterületi csapadékvíz elvezetés I. ütem” című projekt műszaki tartalmának csökkentéséről szóló tájékoztató

 

Érsekcsanád Község Képviselő-testülete a TOP-2.1.3-15 kódszámú, „Érsekcsanád belterületi csapadékvíz elvezetés I. ütem” című projekt műszaki tartalmának csökkentéséről szóló polgármesteri tájékoztatót elfogadja.

 

Intézkedést nem igényel

 

Felső Róbert polgármester: A Településfejlesztési bizottság tárgyalt a A 0331/3 helyrajzi számú területről kitermelt famennyiség bevételezésével kapcsolatban és a következő határozatot javasolta elfogadni a képviselő-testületnek: 1.) Érsekcsanád Község Képviselő-testülete megállapítja, hogy a 0331/3 helyrajzi számú ingatlanról (Beni-tó) az alábbi famennyiség került kitermelésre: Nemesnyár, fűrész rönk 38,53 m3Nemesnyár lágy tűzifa 28,40 m3Fűz lágy tűzifa 7,10 m3Akác tűzifa 25 m3Egyéb kemény lombos tűzifa     20,50 m3. 2.) A képviselő-testület megbízza a polgármester, hogy a kitermelt famennyiség  leltárba vételéről gondoskodjon. Aki a határozati javaslatot elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

133/2018. (V.09.) Kt. sz. határozat

 

A 0331/3 helyrajzi számú területről kitermelt famennyiség bevételezése

 

1.) Érsekcsanád Község Képviselő-testülete megállapítja, hogy a 0331/3 helyrajzi számú ingatlanról (Beni-tó) az alábbi famennyiség került kitermelésre:

 

§         Nemesnyár, fűrész rönk                 38,53 m3

§         Nemesnyár lágy tűzifa                    28,40 m3

§         Fűz lágy tűzifa                                   7,10 m3

§         Akác tűzifa                                            25 m3

§         Egyéb kemény lombos tűzifa          20,50 m3

 

2.) A képviselő-testület megbízza a polgármester, hogy a kitermelt famennyiség  leltárba vételéről gondoskodjon.

 

Felelős: polgármester

 

Határidő: 15 nap

 

Felső Róbert polgármester:A Településfejlesztési bizottság tárgyalt a 0331/3 helyrajzi számú területről kitermelt nemesnyár fűrész rönk értékesítésével kapcsolatban és a következő határozatot javasolta elfogadni a képviselő-testületnek: Érsekcsanád Község Képviselő-testülete úgy határozott, hogy a 0331/3 helyrajzi számú területről (Beni-tó) kitermelt 38,53 m3 nemesnyár fűrész rönk kerüljön értékesítésre a Geiger és fia Termelő szolgáltató Kft. (6235 Bócsa, Kecskeméti utca 69.) részére 12.000 Ft+Áfa/m3 áron. Aki a határozati javaslatot elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

A képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

134/2018. (V.09.) Kt. sz. határozat

 

A 0331/3 helyrajzi számú területről kitermelt nemesnyár fűrész rönk értékesítése

 

Érsekcsanád Község Képviselő-testülete úgy határozott, hogy a 0331/3 helyrajzi számú területről (Beni-tó) kitermelt 38,53 m3 nemesnyár fűrész rönk kerüljön értékesítésre a Geiger és fia Termelő szolgáltató Kft. (6235 Bócsa, Kecskeméti utca 69.) részére 12.000 Ft+Áfa/m3 áron.

 

Felelős: polgármester

Határidő: 30 nap

 

Felső Róbert polgármester: A Településfejlesztési bizottság tárgyalt a 0331/3 helyrajzi számú területről kitermelt famennyiség értékesítésével kapcsolatban és a következő határozatot javasolta elfogadni a képviselő-testületnek: Érsekcsanád Község Képviselő-testülete úgy határozott, hogy a 0331/3 helyrajzi számú területről (Beni-tó) kitermelt nemesnyár lágy 28,40 m3 tűzifát 9.000 Ft+Áfa (kiszállítás esetén 11.000 Ft+Áfa) fűz lágy 7,10 m3tűzifát 9.000 Ft+Áfa (kiszállítással 11.000 Ft+Áfa) az akác 25 m3 tűzifát20.000 Ft+Áfa (kiszállítással 22.000 Ft+Áfa) és az egyéb kemény lombos 20,50 m3tűzifát19.000 Ft+Áfa (kiszállítással 21.000 Ft+Áfa) összegekért kívánja értékesíteni. Aki a határozati javaslatot elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

135/2018. (V.09.) Kt. sz. határozat

 

A 0331/3 helyrajzi számú területről kitermelt famennyiség értékesítése

 

Érsekcsanád Község Képviselő-testülete úgy határozott, hogy a 0331/3 helyrajzi számú területről (Beni-tó) kitermelt nemesnyár lágy 28,40 m3 tűzifát 9.000 Ft+Áfa (kiszállítás esetén 11.000 Ft+Áfa) fűz lágy 7,10 m3tűzifát 9.000 Ft+Áfa (kiszállítással 11.000 Ft+Áfa) az akác 25 m3 tűzifát20.000 Ft+Áfa (kiszállítással 22.000 Ft+Áfa) és az egyéb kemény lombos 20,50 m3tűzifát19.000 Ft+Áfa (kiszállítással 21.000 Ft+Áfa) összegekért kívánja értékesíteni.

 

Felelős: polgármester

 

Határidő: folyamatos

Felső Róbert polgármester:Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, köszönöm mindenkinek a munkát, a rendkívüli nyilvános ülést bezárom.

Share