Get Adobe Flash player

Mini bölcsőde építés Érsekcsanádon

 

 

Mini bölcsőde építés Érsekcsanádon

 

RÖVID ÖSSZEFOGLALÁS A PROJEKTRŐL

 

 

A projekt azonosító száma: TOP-1.4.1-19-BK1-2019-00014

Kedvezményezett: Érsekcsanád Község Önkormányzata

 

Érsekcsanádon a 3 éven aluli gyermekek számára tekintettel 1 csoportszobás bölcsőde kialakítása vált szükségessé. A tervezett építés a 6347 Érsekcsanád, Zrínyi utca 17., 402 hrsz. alatt valósul meg. A tervezési helyszín Érsekcsanád középső belterületi részén, az óvoda szomszédságában helyezkedik el. A közúti kapcsolat a Zrínyi utca felől jelenleg is kiépített. Jelenleg egy védőnői szolgálatot magába foglaló lapostetős épület áll a telken. A bölcsőde a meglévő épület mögötti területen épül meg. Az épületben a mini bölcsőde minimálisan szükséges helyiségei kerületek elhelyezésre úgy, hogy a nevelési és a kiszolgáló funkciók ne keveredjenek, valamint az akadálymentes megközelítés biztosított legyen.

Elhelyezésre kerül egy akadálymentesen megközelíthető szélfogó, amelyből nyílik az akadálymentes WC, az átadó helyiség és a kiszolgáló funkciók közlekedője. A kialakítandó csoportszoba maximum 8 bölcsődés korú gyermek egyidejű elhelyezését biztosítja, a kiszolgáló személyzet létszáma 2 fő. A kiszolgáló funkciók közlekedőjéből nyílnak a teakonyha, öltöző, iroda, melegítő konyha helyiségek. Az öltözőhöz tartozik egy zuhanyozó és egy dolgozói WC.

A melegítő konyhához szervesen kapcsolódik a mosogató és a hulladéktároló helyiség. A csoportszobához északi irányban fedett terasz csatlakozik, amelyre egy kétszárnyú ajtó biztosítja a kijutást, valamint szükséges esetben az épületből való menekülést is szolgálhatja. Az udvaron elkülönítetten kialakításra kerül egy 10x10 m-es területű bölcsődei játszótér.

A gyermekek részére kialakított helyiségek alapterülete lehetővé teszi legalább egy bölcsődei csoport valamennyi tagjának egyidejű befogadását, és egészséges, biztonságos körülmények közötti ellátását, nevelését, pihenését, öltözését, tisztálkodását, étkezését, továbbá megfelel az építésügyi jogszabályokban előírt követelményeknek, a közegészségügyi előírásoknak, a tűzvédelmi, egészségvédelmi, munkavédelmi követelményeknek.

Az épület kialakítása során a gyermekek életkori sajátosságának, biztonságának figyelembevételén túl a gazdaságossági szempontok, valamint a fenntarthatóság is figyelembe lett véve.

Felső Róbert

      Érsekcsanád Község Önkormányzata

 

A megvalósult projekt záró sajtóközlemény megtekinthető itt.

 

Share