Get Adobe Flash player

A házszámozásról

December 18-án a Polgármesteri Hivatalba érkezett egy csomagszállító, aki felfokozott idegállapotban üvöltözve közölte, hogy ebben a retkes, tetves faluban (a többi trágár kifejezését most nem idézem) az emberek még arra se képesek, hogy kirakják a házukra a házszámot. A keresett házat még megmutatni se tudtuk neki, mivel csak mondta és mondta a szitkokat.

A csomagszállítóval vitába is keveredtem, amikor felszólítottam arra, hogy ezt a stílust egy hivatalban nem szokás alkalmazni, majd figyelmeztettem, hogy ezt a viselkedést a főnökeinek is jelezni fogom, de ő annyit mondott, hogy csináljak, amit akarok. Így a bejelentést a GLS szolgáltató cég vezetőinek megtettem.

Ugyanakkor az ügyben a lakosságtól számos visszajelzés érkezett, hogy a község lakóházainak közel a negyedén még mindig nincs kint a házszám. Ez nem csak a csomagszállítókat, hanem pl. a katasztrófavédelmi bejelentések kivizsgálását is nehezíti. Abba pedig még belegondolni is rossz, hogy a mentő azért érkezik valahová későn, mert a házon nincs házszám.

Azon lakosok, akik betartják a törvényeket és kiteszik a házszámokat egyöntetűen javasolták, hogy az önkormányzat járjon el azokkal szemben, akik nem hajlandók még egy a házszámot feltüntető nyomtatott papírt sem kitenni a kerítésre.

Január hónapban ezen ingatlanok tulajdonosait felszólítjuk a pótlásra, ami ha elmered, akkor eljárást indítunk ellenük. Kérem mindenki együttműködését! Addig is bízunk abban, hogy egyetlen egy helyre sem érkezik későn a mentő….

Felső Róbert

polgármester

Share