Get Adobe Flash player

Szervusz Érsekcsanád! - Fekete Renáta írása

Szervusz Érsekcsanád!

Most szeretném nektek elmesélni az én történetemet, hogy hogyan is lettem én, azt hiszem már nevezhetem így magam, állatmentő.

Évek óta motoszkált már ez a fejemben de ez lelkileg borzasztóan megterhelő hivatás. Aztán hozzám került egy borzalmas állapotban lévő mentett harci kutya. Na ott szembesülhettem azzal milyen lelki teher ez. 3.5 évett tölthetett velem boldogan, de a rengeteg megpróbáltatás tönkretette a szívét és szívrohamban elhunyt. Azóta nem volt kutyám.

Aztán pár hónappal ezelőtt egyre többet motoszkált a fejemben, hogy szeretnék részt venni az állatok mentés ében. Felkészültem rá! Felmerült bennem az ötlet, hogy itt Érsekcsanádon is lenne mit tenni, megkeresem a Polgármestert, Felső Róbertet majd az ötlet hallatán hamarosan összedugtuk a fejünket és arra jutottunk, hogy ez egy szuper ötlet!

Hát, először is nem éppen az egyenes úton, de tudatosan elindítottam egy hatalmas lavinát egy közösségi oldalon, kaptam hideget, meleget de tudtam, így kell lennie! Még is lett az eredménye! Fél figyeltek rám az emberek! Aztán elkezdtek segítséget kérni! Sosem feledem, az első két egyszerre befogott kutyust! A kis vámpír fogú Zsömikét, aki azóta egy alapítványhoz került! Köszönöm szépen ezt Heiblné Cserba Erzsébetnek és Anikó Küblernek!

 Hát a másik befogott szökevény azóta az ágyamban alszik! Egyre több segítség kérés érkezett, hazajuttattam jópár ebet, amit a gazdik szeretettel megköszöntek és ez nagyon jó érzés! De voltak nagyon nehéz pillanatok is. Beteg kutyust próbáltunk megmenteni, sajnos nem jártunk sikerrel! Túl erős volt a vírus! Itt szeretném megköszönni Horváth Zoltán Batyának aki autóba pattanva jött és vitte orvoshoz a beteg kiskutyát!

Köszönöm a BAKUSE Kutyás Sportegyesület elnökének Béres Krisztinának akit mára a barátomnak nevezhetek, hogy végig támogatott lelkileg, tanított és tanít a mai napig! Hiszen a kutyákhoz érteni kell! Köszönöm Csősz Lajos Csabának, Lali sosem felejtem el, hogy vasárnap a családi idill helyett mellettem voltál! Köszönöm a Matrackuckónak a pihepuha Sloopy kutya fekhelyeket!

És itt jött el a pillanat amikor eljutottam egy újabb mérföldkőhöz. Segítségre volt szükségem, mégpedig egy kennelre, hogy a befogott kutyákat el tudjam különíteni. Nem szégyelltem segítséget kérni így kiírtam egy közösségi oldalra mire lenne szükségem. Másnap reggel már kaptam az üzenetet Kenyeres Ervintől, hogy a kennel aljzatához hoz nekem betonlapokat. Köszönöm szépen! Még aznap reggel jött a telefon Harisné Bajnok Marianntól, hogy hívni fog a férje a kennel lel kapcsolatban. Hívott Haris Endre! Három hét múlva itt volt a kennel! Köszönöm szépen! És köszönöm szépen Körmöczi Edinának a vadonat új kutyaházat! Taba Bálintnak az ételt a kóbórkáknak. Nagyszerűek vagytok!

Fekete Renáta

Share