Get Adobe Flash player

Használt sütőolaj begyűjtése

2020. október elején a Dunakanyar településein felvetődött a „Zöldkanyar Koncepció” kialakítása nyomán, hogy a lakosság és az önkormányzatok részéről is igény lenne a településeket lefedő használt sütőolaj-begyűjtési hálózatra, ahol a polgárok elérhető közelségben, településen és akár településrészen belül is leadhassák a háztartásokban keletkezett használt sütőolajat és sütőzsiradékot.

A környezetvédelem fontos és egyre növekvő szerepet kap mindennapjainkban. A csatornázott területeken a lefolyórendszerbe és a szennyvíztisztítókba, csatornázatlan részeken a földbe, tűzbe, takarmányba került eddig leginkább a környezetet súlyosan szennyező anyag. A leadóhelyek a kisebb települések részére nehezen elérhetőek voltak.

Jelenleg már minden magyarországi település részére elérhető az ingyenes rendszer, mely környezetvédelmi haszna kiemelkedő. Ilyen gyűjtőpontokat helyezünk el a CBA bolt mellett, ahol könnyen megközelíthetően lehet a műanyag palackban gyűjtött étolajat leadni.

A tapasztalatok szerint a sűrűbben telepített gyűjtőpontok ösztönzően hatnak a lakosságra, szívesebben gyűjtik szelektíven a használt sütőolajat, ha elérhető közelségben, településükön is vannak leadópontok.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a gyűjtőedénybe csak a használt sütőolaj helyezhető el, más nem! A terület be van kamerázva, így a szabálytalan anyagok elhelyezése visszakereshető.

Share