Get Adobe Flash player

Az utcákon járkáló kutyákról és a kóbor kutyákról

Körülbelül két hete kezdtünk beszélgetni Renátával arról, hogy mit lehetne csinálni a faluban látható borzalmasan sok kutyával az utcákon és a kóbor kutyákkal a külterületen. Ez a megbeszélés mára már látható eredményeket hozott.

A legfontosabbnak azt érzem, hogy alakul egy lelkes csapat, amely leginkább a kutyagazdikat akarja nevelni, és rávezetni arra, hogy mi is a FELELŐS állattartás. Ha már valakinek kutyája van, akkor tartsa szabályosan. A kutyának nem az utcán a helye!!!!

Sokan mondják, hogy csak kiszökött, nem is harap, nem bánt az senkit, ugyan miért zavar bárkit is, stb... Viszont a kutya gazdája ilyenkor szabálysértést követ el. Ha a kutya megtámad valakit (pl. a Szőlő utcában van ilyen kutya az utcán), annak börtönbüntetés is lehet a következménye!!!!

Azt fontos tudni, hogy a gyepmester csak a befogott és elzárt kutyákat viszi el. Renátáék segítenek a kutya gazdihoz történő visszajuttatásában, de ha valaki nem hajlandó normális gazda lenni, akkor nem marad más, mint a gyepmester, és a kutya elkerül Érsekcsanádról.

Kérem segítse mindenki a munkájukat, hisz valahol az sem normális, hogy a gyalogosoknak, a gyerekeknek, vagy a kutyát szabályosan (pórázon) sétáltatóknak rettegniük kell ezektől az ebektől.

Az önkormányzat ezt a kezdeményezést támogatja a rendelkezésre álló eszközeivel, erről már Renátával is egyeztettünk. Külön öröm, hogy több kutyabarát civil is melléjük áll, így átmenetileg egy chipolvasót is kapnak, amíg mi venni tudunk. De jutalomfalatok beszerzését is támogatjuk majd, illetve ha a kocsijukat olyan mennyiségben kell használniuk. A lényeg azonban az, hogy a gazdák értsék meg, mit is jelent kutyát tartani.

Felső Róbert

polgármester

Üdvözlök minden kedves érsekcsanádi lakót!

Fekete Renáta vagyok! Régóta szívügyem az állatok sorsa és most a munkámból kifolyólag lehetőségem nyílt az állatok mentése illetve biztonságba helyezése.

Mint tudjuk itt Érsekcsanádon is nagy probléma a sok kóbor kutya.

Nos az én elsődleges célom az lenne, hogy a ki szökött állatok a gazdájukhoz kerüljenek vissza, rendezett körülmények közé! Tudom nem egyszerű egy szőrmók szökevény tartás.

Mindent megtesznek a szökés érdekében viszont a gazdi feladata, hogy ezt a problémát kiküszöbölje. Addig keressük a szökés helyét amíg rá nem jövünk! Tudom milyen ez! De meg kell oldani! A kutya helye nem az utcán van!

Továbbá kötelező a chip, a védőoltás, és amennyiben nem akarunk szaporodni, szökni IVARTALANÍTÁS! Ez lenne az alap.

Amit viszont a lakosságtól szeretnék kérni, az a közös összefogás. Gondolok itt például arra, ami tegnap előtt történt. Egy kedves házaspár nem volt rest becsukni és vigyázni a mentendő kutyára amíg oda nem értünk. Tudom ez nem mindig lehetséges, mert vannak kutyák, akik félnek és nehéz megfogni őket. De ha lehet, akkor ez hatalmas segítség. Vagy elszállítani hozzám. Itt falun belül nem táv.

Tehát összedolgozni, segíteni békességben! Aki magához vesz egy élőlény, az felelősséggel tartozik érte!

Előre is köszönöm az együttműködést! A címem Érsekcsanád, József Attila utca 20.

Telefon számom: 0670/ 634-2663

Fekete Renáta

Share