Get Adobe Flash player

Újabb pályázatokat nyújtott be az önkormányzat

A vírushelyzettől függetlenül továbbra is gőzerővel folyik a munka a jövőbeli pályázatok beadásával.

Március végén beadásra került a „Csapadékvíz-2” projektünk, melynek során a Meggyfa és a József Attila utcák csapadékvíz  elvezető rendszerének teljes kiépítésére, és karbantartására, illetve a főút melletti Keleti oldalon a Hunyadi – Új sor utcák között betonelemes, az Új sor – Meggyfa, illetve a Kossuth – Móra utcák között földmedrű árokkialakításra kerülhet sor. A pályázott összeg 50.000.000 Ft.

A pályázat hiánypótlási eljárása megtörtént, azt elfogadták, így most a szakmai értékelése folyik.

Szintén március végén került benyújtásra az „Ipari terület-2” pályázatunk, melynek során a Dunai út felújítását céloztuk meg a Kanális hídtól a Titán Metál Kft. telepéig. Miközben ez az útszakasz kiszolgálja a gabonatárolóba, a kacsatelepre, az ipari területekre, és az egyéb mezőgazdasági üzemekbe érkező kamionforgalmat, de jól illeszkedik a turisztikai projektünkhöz is. Ráadásul a község minden lakosa, különösen a gazdák régi vágya is teljesülhet ezzel a felújítással, melynek a pályázott összege 370.000.000 Ft.

A pályázat hiánypótlása folyamatban van, annak határideje április 30., így ezen dolgozunk.

Április 20-án nyújtottuk be az „Akácos utca és összekötő szakaszai-2” pályázatunkat, melynek során a Kossuth utca Szőlő utcából nyíló részének (a házakig), illetve az Akácos utca Deák – Hunyadi utcák közötti szakaszának (az utolsó 4 porta kivételével, mivel ott a földmunkáknál közműveket kellene érinteni, ami jelentősen drágítja a beruházást) aszfaltozását céloztuk meg 30.000.000 Ft értékben. A hiánypótlási eljárás a lapzártát követően kezdődik, azt minél hamarabb szeretnénk lezárni.

Érsekcsanád Község képviselő-testülete

Share