Get Adobe Flash player

Egyben zártunk két pályázatot

Május 11-én egy helyszínen megtartott közös rendezvénnyel zárta az önkormányzat a Belügyminisztérium útfelújítási pályázatát, illetve a csapadékvíz elvezetés rekonstrukciójának I. ütemét célzó TOP pályázatot. Az átadó rendezvényen részt vett térségünk országgyűlési képviselője, Zsigó Róbert államtitkár úr, valamint Rausch Sándor a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke is.

Felső Róbert polgármester úr beszédében hangsúlyozta, hogy a helyszínválasztás jól mutatja, hogy a képviselő-testület munkája egyre jobban érik be, s ennek eredménye, amikor több pályázat is érint egy-egy helyszínt. A Deák utca végének felújítása BM pályázatból volt lehetséges, de jól illeszkedik ahhoz, hogy az önkormányzat pályázatot kíván benyújtani az Akácos utca szakaszonkénti aszfaltozására a Magyar Falu programban, illetve külön kérelme van a Kormány előtt az egész Akácos utca és összekötő szakaszainak aszfaltozására, melyről épp májusban nyilatkoztak, hogy továbbra is fenntartják. Az útépítés árait csökkenteni lehetett azáltal, hogy a csapadékvíz elvezetését a TOP pályázatok helyszínei közé emelték, ezért is volt lényeges, hogy mind a Deák utca végén, mind az Akácos utcában, mind az összekötő szakaszok nagy részén már kiépülhetett a csapadékvíz elvezető rendszer.

Zsigó Róbert képviselő úr az érsekcsanádiak összefogását méltatta, és elmondta, hogy ez az előrelátás és ez az összefogás szükséges ahhoz, hogy a stratégiai céljainkat megvalósíthassuk. Rausch Sándor alelnök úr pedig azt emelte ki, hogy a megyei önkormányzat a TOP pályázatok rendszerén tudta 63 milliárd forintos kerettel a megyei önkormányzatok elképzeléseit támogatni.

A szalagátvágást követően az általános iskolások csapadékvizes témájú versenyére készült rajzokból készült kiállítást tekintették meg az érdeklődők.

Share