Get Adobe Flash player

Megkezdődik a Művelődési Ház energetikai korszerűsítése

Érsekcsanád község Önkormányzata 27,27 millió forint támogatást nyert el a Művelődési Ház energetikai korszerűsítésére. Tekintettel arra, hogy az épület már kívülről szigetelt, és a legtöbb nyílászáró is modern több légkamrás műanyag nyílászáró, így a projekt a fűtésrendszer korszerűsítését célozza meg.

Az eddigi korszerűtlen gázkonvektoros fűtésrendszert egy felülről történő hűtő-fűtő befúvó rendszer váltja majd fel, mely hidegben meleg, nyáron azonban hűvös levegőt fúj majd be, ezzel biztosítva az egész épületben a kellemes hőmérsékletet. A fűtőrendszer energiaszükségletét napelemek biztosítják majd.

A projekt kivitelezőjének kiválasztása még decemberben megtörtént, akinek 50% előleget is biztosított az önkormányzat, s így megvásárolhatta a szükséges technikát, ezáltal is elkerülve a későbbi, év eleji drágulást.

A munkaterület átadására április végén kerül sor, s a munkát májusban kezdik meg. A belső szerelések idejére, pár napra a Művelődési Ház zárva tart majd.

A projekt zárására és az átadó rendezvényre 2019. július 06-án, szombaton délután, a Halsütő Fesztivál keretében kerül majd sor.

Felső Róbert

polgármester

Share