Get Adobe Flash player

Elkészült a Beni tó környéki közpark pályázati dokumentációja

A képviselő-testület döntése alapján az önkormányzat pályázatot nyújtott be az ún. Beni tó melletti közpark rendezésére. A 2017. júliusi vihart követően szinte minden fa sérült (kidőlt, megdőlt és elszáradt, vagy a felső harmadán szinte teljesen elszáradt és törtek le az ágai), így katasztrófavédelmi okokból biztosítani kellett, hogy elszáradt ág ne okozzon balesetet ha esetleg ráesik a fa alatt tartózkodókra. Mivel a területet az önkormányzat nem kívánta lezárni, így csak a régi fák kitermelése és a tereprendezést követően új fásítás jöhetett szóba.

A terület rendezésekor kikértük az ott lakók véleményét. A helyszínre szervezett fórumon 30-40 lakos jelent meg és mondta el meglátását, véleményét, kérését. Ezek nagy részét a pályázati anyagban fel tudtuk használni, így a tó területe nő, a megközelíthetősége minden oldalról javul, kialakításra kerül egy szánkódomb és a földmunkákat követően traktorokkal is nyírhatóvá válik a fű.

Nyertes pályázat esetén a  területen 1.350 m3 föld kerül megmozgatásra, 3.000 m2 területen lesz simító hengerelés, 6200 m2 területen füvesítés, és 315 darab különböző fa, cserje és tuja kerül kiültetésre a terven is látható növénylista szerint.

Az így kialakított terület részét képezi az önkormányzat 2019-ben induló játszótér fejlesztési programjának, mely során a Szabadidőpark, a Jókai utcai és a Beni tó melletti területen található játszóterek bővítésére kívánunk pályázatot benyújtani.

Bízunk benne, hogy nyertes pályázat esetén érintett terület (mely mellett az ipari területes pályázaton az aszfalt utat felújítjuk, a földutat pedig aszfaltozzuk, a csapadékvizes pályázaton pedig árok épül majd) Érsekcsanád egyik gyöngyszeme lehet majd, amit sokan tudnak használni.

Share