Get Adobe Flash player

Falunaptár után Falukönyv

Jól látszik, hogy az egyik legnépszerűbb pályázatunk a helyi identitás pályázat. A lakosság nagyon szereti, sokan vesznek részt a különböző előadásokon, virágültetésen, hulladékgyűjtésen, főzőtanfolyamokon, és egyéb rendezvényeken. A legnépszerűbb dolog ugyanakkor a Falunaptár elkészítése volt. Kozma Róbert, Geiger Zoltán és Kissné Horváth Zsuzsanna által alkotott csapat nagyszerű gyűjtő és előkészítő munkáját követően Szőke Tamásék nagyon tetszetős és jó minőségű naptárat készítettek, melyet minden háztartásba ingyenesen eljuttattunk. Átvenni személyesen lehetett, és több, mint 800 helyen már át is vették. Aki még nem tette meg, az jelentkezzen Kissné Horváth Zsuzsanna művelődés szervezőnél.

A pályázatban a következő ilyen jellegű kiadvány a Falukönyv készítése lesz. Ez igazából a naptárhoz hasonlóan dolgozza majd fel a régi eseményeket. Nem tipikus helytörténeti kiadvány, vagy bibliográfia lesz, hanem az egyes események sok száz képpel történő feldolgozása, megörökítése. A csapat februárban kezdi meg a munkát és márciusban szeretnénk nyomdába juttatni. Ez majd az intézményekben és a könyvtárban lesz elérhető, illetve elektronikusan olvasható. Az esetleges értékesítésről még tárgyalunk, az ugyanis a pályázattól csak elkülönített példányokkal történhet meg.

További érdekesség, hogy összeállt az anyag a Települési Értéktár bővítéséhez. Első körben a Duna melletti Ófalu kerülhet majd be a pályázatnak köszönhetően az értéktárba. Kozma Róbert már össze is állította az anyagot, melynek bemutatása a veszély helyzet enyhítése után történhet meg.

A többi rendezvénnyel is egyelőre várnunk kell, de bízunk benne, hogy hamarosan kezdődhetnek, és sokakkal tudunk találkozni.

Share