Get Adobe Flash player

A néptánccsoport hírei - 2019. október - november

Sütt Gesztinyés Lukács-nap Zengővárkonyban

2019. október 12-én rendezték meg Zengővárkonyban a „Sütt Gesztinyés Lukács nap” elnevezésű rendezvényt, amelyen részt vett az érsekcsanádi Bazsarózsa Néptánc Egyesület is. A csoport a lakodalmas koreográfiáját mutatta be nagy sikerrel.

Fölszállott a páva 2019

2019. október 25-én a Fölszállott a páva új gyerekévadának első adásából huszonnégyen jutottak tovább. A gyerekek ezúttal is négy kategóriában – énekes szólisták és énekegyüttesek; hangszeres szólisták és zenekarok; táncos szólisták és táncospárok; néptáncegyüttesek – mérhették össze a tudásukat.

Az első adásból az énekes szólisták és énekegyüttesek kategóriában továbbjutott többek között Érsekcsanádról Ölveczky Emma is, aki a következőket mondta el bemutatkozásakor: „Nagyon jó, hogy létezik a magyar népzene, a népi ének és a néptánc. Szerintem ez a legmenőbb dolog a világon, meg az is, hogy ilyen szép viseletek is vannak. Jó, hogy mindenki megmutathatja a Fölszállott a pávában azt, amit tud, és én is azért jelentkeztem, hogy megmutassam, amit tudok.” Emma Kalotaszegi hajnali népdalokat adott elő.

Gratulálunk Emmának a továbbjutáshoz és további sok sikert kívánunk!

Szinte már hagyománynak mondható, hogy Tóth Zoltán és Tóth-Mihó Erika – az érsekcsanádi Bazsarózsa néptáncegyüttes vezetői - is részt vettek a műsorban, most a nyíregyházi Tánctanoda Figurkák csoportjának mentoraiként.

Geiger Zoltán

Share