Get Adobe Flash player

Remekeltek az érsekcsanádi diákok

Még februárban egy rendhagyó osztályfőnöki órán fogadtam a Polgármesteri Hivatalban a 8. osztályosokat. Akkor elmondtam nekik, hogy a sikerhez nem szükséges nagyvárosból, vagy egy elit gimnáziumból jönniük, ha elszántan küzdenek céljaik megvalósításáért, akkor ők is érhetnek el nagy eredményeket az érsekcsanádi általános iskolából elindulva.

Az idei évben az érsekcsanádi diákok brillíroztak. Először Kószó Rolandról a Szegedi Szakképzési Centrum diákjáról érkezett a hír, hogymegnyerte a szakmai versenyét, és márciusban "Szeged Ifjú Tehetsége" kitüntetésben részesült.

Április végén Pallag Ruben az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen (Szakma Sztár) asztalos kategóriában lett I. helyezett, míg Androlettiné Tarnai Odett a virágkötő és virágkereskedő szakma kiváló tanulója II. helyezett. Vida Viktória a Türr István Gazdasági Szakgimnázium tanulója a Nemzetgazdasági Minisztérium által támogatott Ügyviteli ismeretek tantárgy országos döntőjén ért el III. helyezés. Fehér Petra ugyancsak a Türr Szakgimnázium 13. évfolyamos diákja az OSZTV-n a pénzügyi-számviteli szakon 4. helyezett lett és támogatói díjat is kapott.

Február végén  Dósai Flórián a Tatán megrendezett Farsang Kupa Országos Gasztronómiai Bajnokságon dupla aranyérmet szerzett, A "Cukrász Tanuló" kategóriában egy dísztortát valamint Marcipános Mousse szeletet és Matcha- teás málna szeletet készített, míg "Cukrász Tanuló Artisztika" kategóriában egy karamell/izomlatból készült szoborral nyert aranyérmet.

Az áprilisi képviselő-testületi ülésen Flórián is részt vett és bemutatta a versenyen készített tortáit, díjait, sőt egy kis kóstolóval is kedveskedett a megjelenteknek.

Ezúton is gratulálunk minden érsekcsanádi diáknak, akik szakmai tanulmányaik során kiemelkedő eredményeket érnek el, és viszik jó hírét Érsekcsanádnak szerte az országban. Gratulálok a képzést nyújtó intézményeknek és szakoktatóknak is, hisz ezek az eredmények az ő munkájukat is dicsérik!

(Megjegyzés: Tekintettel arra, hogy a versenyekről közvetlenül nem kapunk tájékoztatást, így információink a felkészítő tanároktól, illetve a Facebook oldalról származnak. Elnézést kérünk attól, aki esetleg kimaradt, és kérjem, hogy ha valakinek ilyenről van tudomása, azt jelezze felém.)

Felső Róbert

polgármester

Share