Get Adobe Flash player

2018. márciusi és áprilisi rendezvények összefoglalója

2018. 03.22. Kultúra-Zene-Közélet sorozat harmadik előadását Kis zenék nagy mestere címmel Pethő Attila tartotta. Az alkalom különlegességét az adta, hogy édesapját, Pethő Zsolt zeneszerzőt mutatta be, a tőle megszokott könnyed, humoros stílusban. A közönség június 30-ig megtekintheti a Balázs Béla- díjas zeneszerző munkásságát bemutató kiállítást a bajai Nagy István képtárban.

Fotó: Molnár János.

2018.03.23. Kiállítás: Tetőtől talpig nemezben címmel Nagyné Drapkó Mónika kézműves különleges gyapjú tárgyait mutattuk be. A kiállítást megnyitotta Dr. Munczig Dénesné polgármesteri referens (Baja). Közreműködött a Bíber János Állt. Iskola gyermekkórusa Ghanim Tamás Lutfi vezetésével.

A kiállításon készült video felvétel látható a You Tube csatornán: Tetőtől talpig nemezben címmel. A videót és a fényképeket készítette: Molnár János.

 

2018.04.10. A II. Költészet napja alkalmából meghívót küldtünk irodalom kedvelő lakótársainknak. Többen elhozták kedves versüket, és felolvasták azt. A bensőséges hangulatú est folyamán meghallgattuk Tesényi Rózsa, Dr Szluha Gyula Antal legújabb költeményeit. Horváth Kamilla novelláját édesanyja Horváthné Maros Erika tolmácsolásában. Kovács Előd legújabb írásait szülei és testvére mutatta be. A családias hangulatot még szebbé tette, hogy Kovács Domonkos (fuvola), és testvére Hunor (furulya) gyerek dalokat adtak elő. Köszöntöttük Mikló Boglárkát, és Horváth Mátét, akik a Kiskunhalason megrendezett Weöres Sándor szavalóversenyen kiemelkedő eredményt értek el. Máté itt is szavalt. Az Összhang kórus szép dalaival ajándékozta meg a közönséget. Karnagy Bálint Márta, szintetizátoron közreműködött Faller Balázs kántor (Csávoly). Örömteli volt látni, hallani, hogy korhatár nélkül sokan szeretik a költészetet, az irodalmat. Papp Willemnek, és minden kedves résztvevőnek köszönjük a szép szavalatot.  Több versre nem futotta az időből, ezért innen folytatjuk legközelebb.

Köszönöm a tavaszi dekorációt Martinkovics Györgyné Rózsikának, és Molnárné Agócs Évának. Fotó: Molnár János.

 

2018. 04.07. Az Idősek Napján, Felső Róbert polgármester köszöntötte szép korú vendégeinket. A program indításaként a Bazsarózsa Néptánc együttes utánpótlás csoportja érsekcsanádi táncokat mutatott be. Továbbá a műsorban felléptek az óvodások a Csiga, és Süni csoportból. Felkészítő: Feketéné Máté Anikó, Horváth Erika. Zenés verses programmal készültek a Bíber János Állt. Iskola 4. osztályos tanulói. Felkészítő: Lajterné Gál Ildikó, Peterdi Józsefné, Ghanim Tamás Lutfi.

A bajai Danubia Művészeti Iskola és a Bajai Tánc Sport Egyesület gyermek és ifjúsági csoportja latin táncokat mutatott be. Felkészítő: Orbán Ferencné táncpedagógus.

A bajai Rábl Színpad, és Zenei Közösség műsorában a múlt század elejéről hallhattunk vidám dalokat, „Mi muzsikus lelkek” címmel. Szintetizátoron közreműködött, az összekötő szöveget elmondta Pethő Attila. A dalokat Magdali Anna és Somogyi Júlia adta elő.

Köszönöm a szép műsort a fellépőknek!

A program tánccal folytatódott, melyhez a talpalávalót Kis István húzta.

A finom ebédet készítette: Melcher János, Folkmann Ferenc, Varga Aranka.

Felszolgálók: Melcher Márta, Ráczné Janák Rita, Markó Józsefné, Schultzné Páncsics Mária, Geigerné Csovcsity Ildikó, Geiger Molli, Felső Ibolya Rózsa, Kovács Ildikó, Szabó János, Agárdi Balázs.

Dekoráció: Martinkovics Györgyné. Fotó: Geiger Zoltán.

 

2018. 04. 21. III. Egészségnap. A program kiemelt célja a lakosság tájékoztatása, ismereteinek bővítése, útmutatás az egészségtudatos élet kialakításához. A szerteágazó témákat hét előadó prezentálta:

1. Brenner Mária- A magzati lét és a születés hatása életünkre.

2. Kriskó Krisztina- Aviva módszer- a fogamzó képesség szabályozása, a változókori tünetek kezelése.

3. Túri Gabriella- A természetgyógyászat és a pozitív életszemlélet hatásai életünkre.

4. Sári Éva- Evminov módszer komplett gerinc rehabilitációs eljárások.

5. Bátyai Gáborné- Kriston intim torna

6. Bézsenyi Ildikó- A tudatos életvitel hatásai, avagy hogyan lehet még jobb az életem?

7.Vágvölgyi Dóra –Hellinger-féle családállítás, kulcs az önbizalomhoz, a rendezett kapcsolatokhoz.

Az ingyenes program közben az érdeklődők számítógépes egészségügyi állapotfelmérést vehettek igénybe. Ki lehetett kipróbálni a különböző masszázs fajtákat, a reflexológiát, az Evminov pad gerincjavító hatását.

Az egészségmegőrző termékek vására is sok érdeklődőt vonzott: gyógyteák, biofűszerek, tinktúrák, magolaj, méz, magtej, Házi Arany fűszerek, Zepter, Reg-Enor, Flavin, Laminine.

Napközben több finom ételt lehetett kóstolni: zabkenyér, magvas péksütemény, tökmagos pesztó, gyümölcs őrleményből főzetek, Pi víz, gabonatej, és magtej, fűszeres vajkrém, tökmagos, és mákos süti, gabonakávé, gyümölcs.

Támogató: Aranyos Dánielné Szilvia, Etsberger Teréz, Sári Éva, Martinovics Nóra, Tóth-Szögi Zsuzsanna, Dexter Center Kft, Zab+Álló, Zepter, Házi Piros Paprika Kft. Vörös Fruit Kft.

Dekoráció: Martinkovics Györgyné. Fotó: Molnár János.

Köszönöm mindenkinek a rendezvény sikeréhez való hozzájárulást!

 

Kissné Horváth Zsuzsanna

művelődésszervező

 

Meghívó

 

Érsekcsanád Község Önkormányzata szeretettel meghívja Önt és kedves családját, a

Bácska Kupa „C” kategóriás Fogathajtó Verseny I. fordulójára, valamint az

Érsekcsanád Kupa „C” kategóriás Kettes Fogathajtó Versenyére.

Időpont: 2018. május 27. vasárnap. Kezdés: 9:45 óra.

Helyszín: Érsekcsanádi Szabadidőpark.

 

 

Mi már tudjuk, Ön is jegyezze fel!

 

Érsekcsanádi Néptáncegyüttes jubileumi kiállítása és előadás: 2018.06.09. szombat!

A Csanádi Hirdető márciusi számában hírt adtunk arról, hogy a Néptáncegyüttes megalakulásának 85. évfordulójára szervezett kiállítás májusban lesz. A publikálás után több akadály is felmerült a dátum miatt.

Célunk, hogy minél többen ott legyenek, ezért módosítottuk az akkor meghirdetett időpontot.

Kérjük, jegyezzék fel, és adják tovább barátaiknak, ismerőseiknek az információt!

Várunk mindenkit szeretettel rendezvényünkre!

 

Share