Get Adobe Flash player

Útépítés a Vajas utcában (külterületi helyi közutak fejlesztése)

A kedvezményezett neve: Érsekcsanád Község Önkormányzata

A pályázati felhívás neve, kódszáma: Külterületi helyi közutak fejlesztése, VP6-7.2.1.1-21

A projekt címe, azonosító száma: Útépítés a Vajas utcában, 3295403815

A szerződött támogatás összege: 48.631.940 Ft

A támogatás mértéke: 95%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: A projekt során az önkormányzati tulajdonban lévő 0114 hrsz. külterületi helyi úton (Vajas utca) szilárd burkolat kiépítése történik meg 535,85 fm hosszan. A beruházás során megoldódik az eddigi csapadékvíz elvezetési probléma, illetve a terepviszonyok rendezése is megtörténik a lehetőségek figyelembe vételével. A projekt műszaki tartalmát az engedélyezési eljárás során helyszíni bejárással pontosította a hatóság, ami beépítésre került.

A projekt lényege, hogy az önkormányzati tulajdonban levő külterületi helyi közút mellett található ingatlanokon élők, oda üdülni érkezők, az itt bejelentett vállalkozások, illetve a vízügyi terület megközelítése jobbá váljon. Ennek során a Dunai útról nyíló helyi közút (Vajas utca) 535,85 folyóméteren kap aszfalt burkolatot. A burkolat mellett, ahol azt a szintviszonyok lehetővé teszik süllyesztett (590 folyóméteren), vagy K (514 folyóméteren) szegély kerül kiépítésre, 6 méternyi Csomiép surrantóval. Ez a terület csapadékvíz elvezetését is segíti. Az aszfalt alá tükör, geotextília, zúzottko is kerül, illetve 5 cm  astag alapréteg és 4 cm vastag kopóréteg. Az út oldalán padkarendezés történik, illetve 7 db közlekedési tábla kihelyezése. A projekt előkészítésére a tervek elkészültek, azok engedélyezés alatt állnak, amely kapcsán az utca szűk keresztmetszete miatt az útügyi hatósággal helyszíni bejárás során egyeztettünk, az elvárásaikat a tervbe dolgoztuk. Az építés jelentős része nem ÉNGY-s tétel, amelyekre három árajánlatot szereztünk be. A legolcsóbb árajánlatot a tervező beépítette a projekt költségvetésébe. A megvalósítás során műszaki ellenőrt bízunk meg.

A fejlesztés eredményeként egy olyan út készülhet el, amely kiszolgál 37 üdülőt, 17 ott lakót, 2 vállalkozást, 2 mezőgazdasági területet, illetve a vízügyi kezelésű repteret és gátőrházat. Ezen terület az árvízi védekezés fő helyszíne, így az út a védekezést is szolgálja. A gátőrház mellett található Duna töltésen húzódik az EuroVelo6 nemzetközi kerékpárút, mely megközelítése a felújított útszakaszon könnyebbé válik, így a projektnek turisztikai jelentősége is van.

A projekt tervezett befejezésének időpontja: 2023.05.31.

 

 


 

 

Share