Get Adobe Flash player

Norvég Alap pályázat

2010. március elejére befejeződött valamennyi nyílászáró cseréje, valamint a belső párkányok kihelyezése mind a négy épületben. Az iskolai tornaterem ablakainak védelme miatt a képviselő-testület védőrács elkészíttetéséről döntött, mivel a régi, ablakokba fúrt rácsokat a műanyag nyílászárókba már nem lehet befúrni. A testület döntött arról is, hogy a hivatal épületében az ablakok elé szalagfüggönyöket helyeznek ki, melyeket megvásároltunk.

Áprilisban elkészült a külső hőszigetelés is. Mivel az óvodánál az ereszcsatorna nagyon rossz állapotban volt, szükségessé vált annak cseréje a szigetelés védelme miatt. A képviselő-testület ezen kiadásokra is forrást biztosított. Időközben megtörtént az épületek színének a kiválasztása is. Az alapelvünk az volt, hogy mind a négy épület egyszínű legyen, mutatva azt, hogy az önkormányzathoz tartoznak (ráadásul egy esetleges javítás is sokkal könnyebb így). Az első részfeladat műszaki átadás-átvétele április végén lezajlott.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség módosította a támogatási szerződésünket, a korábbi 256,25 Ft/Euro árfolyamot 270,9 Ft/Euro árfolyamra emelve. Ennek megfelelően az elnyert támogatásunk összege 5,6 millió forinttal 104.736.171 Ft-ra emelkedett. Február végén a számlánkra érkezett a szerződésben megítélt előleg is közel 25 millió forint értékben.

A második részfeladat kivitelezése 2010. tavaszától van folyamatban. A kivitelező a készre jelentést megtette, a műszaki átadás-átvétel október végén várható. Az NFÜ november 16-án tart helyszíni ellenőrzést. A projekt zárórendezvénye november 24-én, szerdán 16.00 órakor lesz.

A második részfeladat kivitelezése 2010. tavaszán kezdődött meg. A kivitelező a készre jelentést megtette, a műszaki átadás-átvétel október végén megkezdődött, november 22-én lezárult. Az NFÜ november 16-án tartott helyszíni ellenőrzést. A projekt zárórendezvénye november 24-én, szerdán 16.00 órakor volt. A rendezvényen köszöntőt mondott Felső Róbert polgármester, Zsigó Róbert országgyűlési képviselő, Baja Város polgármestere, majd bemutatásra került a projekt tartalma is, valamint felolvasásra került Siri Ellen Sletner nagykövetasszony üdvözlő levele is.

A pályázat megvalósítása után az önkormányzatot fenntartási kötelezettség terheli. Ennek része, hogy évente fenntartási jelentést kell küldenie a pályázatkezelőnek. Az első jelentés a műszaki átadástól 2012. október 10-ig tartó időszakra vonatkozott, és a megküldése után elfogadásra került.

Jelenleg az iskolák működtetésének állami átvételének következtében fennálló változások átvezetésén dolgozunk az érintett szervekkel, melyhez a Támogatási Szerződés módosítása lesz majd szükséges.

Share