Get Adobe Flash player

Iskolai hírek, események - 2014. december

Eltelt egy negyed év az utolsó jelentkezésünk óta, és bízom benne, hogy az alábbi írásból kiderül majd, hogy az Érsekcsanádi Bíber János Általános Iskola egy élettel és programokkal teli közösség, és hogy a tanulás-oktatás mellett szép számmal akadnak nevelő- és a közösségi életet erősítő programok is.

I. Őszi programjaink voltak

1. Szeptember elején őszi papírgyűjtés, melynek eredményei:

                         - Alsó tagozat: I. hely: 3/A osztály; II. hely: 1/A osztály; III. hely: 2/B osztály

                         - Felső tagozat: I. hely: 8. osztály; II. hely: 5. osztály; III. hely: 7/B osztály

2. 1956. október 23-a emlékére képekkel és zenével gazdagított műsort adtak 7. osztályos tanulóink a Művelődési Házban. A műsoron közreműködött az iskola Énekkara is.

3. Anemzeti ünnepet megelőzően a 7-8. osztályos tanulók számára rendhagyó történelemórát tartott id. Bán Béla nyugalmazott református lelkipásztor, aki 1956-ban Budapesten részese volt az eseményeknek, és élményeinek megosztásával közelebb vitte ezt az időszakot a gyerekekhez.

4. Szintén októberben az első osztályosaink Mesefoglalkozáson vehettek részt a Könyvtárban. Köszönjük Eszes Andrea könyvtárosnak a foglalkozások levezetését!

5. Ahathetes bevezető időszak elteltével az első osztályokban Nyílt napokat tartottunk, melyeken láthatták a szülők, hogy kicsi elsőseink lassan túl vannak életük egyik nagy feladatán, az óvoda-iskola átmenet nagy lépésén.

6. November 7-én, pénteken a MUZSIKÁS EGYÜTTES tartott rendhagyó énekórát az egész iskola számára. Köszönjük az Érsekcsanádi Önkormányzat és a Művelődési Ház támogatását, segítségét, valamint köszönettel tartozunk Felső Barnabásnak, hisz kapcsolatainak, és a Muzsikás Együttessel való barátságának köszönhetően, „soron kívül” eljött ez a világhírű zenész-társaság Érsekcsanádra, hogy felejthetetlen élményt nyújtson gyereknek és felnőttnek egyaránt.

7. Novemberben megtartottuk Iskolai Mesemondó Versenyünket, ahol a következő eredmények születtek:

            - 1-2. osztályosok: I. hely: Ghanim Márton 2/A osztályos tanuló

                                         II. hely: Mikló Boglárka 2/B osztályos tanuló

                                         III. hely: Csősz Rebeka 1/A osztályos tanuló

            - 3-4. osztályosok: I. hely: Mikló Árpád 4. osztályos tanuló

                                         II. hely: Horváth Annamária 3/B osztályos tanuló

                                         III. hely: Kenyeres Bálint 4. osztályos tanuló

- 5-6. osztályosok: I. hely: Horváth István 6. osztályos tanuló

                                         II. hely: Mészáros Debóra 5. osztályos tanuló

                                         III. hely: Vidákovics Kitti 5. osztályos tanuló

Gratulálunk a helyezetteknek és további sikereket kívánunk a következő fordulókban!

8. A7-8. osztályosok számára rendhagyó osztályfőnöki óra keretében Bűnmegelőzési előadást tartott a Bajai Rendőrkapitányság munkatársa „Az internet veszélyei” címmel. Köszönjük Melcher Mártának a szervező munkáját!

9. Elkezdődött az alsó tagozatosok Őszi színházlátogatása, melynek keretében 3 alkalommal látogatnak el a Bajai Színházterembe, ahol gyerekelőadásokat nézhetnek meg.

10. A8. osztályosok számára öt alkalommal szerveztünk középiskolai tájékoztatást, melynek keretében a középiskolák képviselői érkeztek hozzájuk és mutatták be az adott iskolát, valamint októberben az egész osztály részt vett a bajai Pósta Sándor Sportcsarnokban megrendezett Pályaválasztási Kiállításon.

11. Az iskolás gyermekek kerékpár-elhelyezése régóta megoldásra váró feladat az intézményben, mint ahogyan a kerékpárok rongálása is többször előkerülő probléma a diákság körében. Ennek orvoslására hívtuk meg Somlói Zoltán körzeti megbízottat, hogy tájékoztassa a tanulókat a rongálás következményeiről, illetve kamerák kerültek kihelyezésre a kerékpártárolóban.

12. Szintén az ősz folyamán került megrendezésre Baján a Köztársaság-napi Futóverseny, ahol az 5-6. osztályosok csapatban I. helyezést, Vidákovics Ármin pedig egyéniben III. helyezést ért el. A 7-8. osztályosok csapatban IV. helyezést értek el. Gratulálunk Nekik!

13. Az általános iskola énekkarának közreműködésével, „Ősz vége” címmel, zenés foglalkozást tartottunk az iskolába készülő nagycsoportos óvodások számára Kópé-klub keretében.

14. Zeneiskolás tanulóink közül Mészáros Debóra a Kalocsán megrendezett Bács-Kiskun megyei Zongoristák Találkozóján Nívó Díjat kapott. Gratulálunk Neki és további szép eredményeket kívánunk!

14. KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS

-          Köszönjük a Horváth Bútor Kft-nek, a rendelkezésünkre bocsátott léceket, melyek segítségével folytathatjuk iskolánk szépítését!

-          Köszönjük a Mogyi Kft-nek, Kenyeres Imrének, a számunkra adományozott új mosógépet, mely nagyban megkönnyíti a takarító személyzet munkáját.

II. Előttünk álló programok

1. December 8-án, hétfőn délután 14 órától Adventi kézműves készülődést tartunk az iskolában. Az alsó tagozaton szülők segítségével, a felső tagozaton pedig Molnárné Agócs Éva és Takácsné Kellner Marika vezetésével karácsonyi díszeket készítenek tanulóink, melyek eladásra kerülnek majd - a tavalyihoz hasonló módon - a Jótékonysági Ünnepségünkön.

2. December 10-én, szerdán délután 15-17 óráig Játékvásárt tartunk az iskolában: Minőségi-, fejlesztő-, fa- , logikai- és okosjátékok, társasjátékok, kártyajátékok vásárolhatók egészen a bölcsődéstől a kamaszkorú gyermekek számára! Ha igazán igényes játékokat szeretnének karácsonyra, akkor mindenképpen térjenek be és nézzenek körül az iskolában, a 7/A termében!

3. December 17-én szerdán 17 órától Jótékonysági Karácsonyváró Hangverseny és Ünnepség lesz az iskola Tornatermében!

            Közreműködnek:

            - a Bíber János Általános Iskola tanulói, zeneiskolás tanulói, énekkara, valamint az            Érsekcsanádi Összhang Kórus és az Érsekcsanádi Színjátszó Kör képviselői

A Hangverseny-és Kézműves Vásár, valamint a februári Iskolabál bevételéből az egyes osztálytermek padjait és székeit kívánjuk újakra cserélni, valamint - lehetőség szerint - a hangosító berendezésünket felújítani.

Szeretettel és tisztelettel hívjuk Érsekcsanád Község lakosait erre az alkalomra, ahol a gyermekeikkel, unokáikkal együtt, közösen hangolódhatnak a karácsonyra!

Share