Get Adobe Flash player

A pala megsemmisítés támogatása

Ezúton tájékoztatom az érintetteket, hogy a júliusi viharkárban keletkezett veszélyes hulladéknak minősülő azbeszt tartalmú pala előírásoknak megfelelő elszállítása a települési támogatási rendszerben fog megtörténni.

November hónapban az „északi körforgalom” (Dózsa Gy., Ady, Kazinczy utcák), a Móra, a Jókai, a Kossuth utcák és a Béke tér kerül sorra, majd a folytatás menetéről a következő számban adunk tájékoztatást. 

Az érintett utcákban minden háztartásba eljuttatjuk a tudnivalókat, majd Melcher Márta családsegítő munkatárs segít a kérelmek kitöltésében. Ez alapján a palatörmeléket a községgazdálkodási dolgozók műanyagzsákba csomagolják, beszállítják és egy központi konténer igénylésével az önkormányzat egyben szállíttatja el az egészet. A települési támogatási határozatok a lemért adatok alapján készülnek, a lakosok nevére szóló számlát pedig az önkormányzati támogatás rendezi majd.

Mivel első lépésben magát a rendszert kell felállítani és beüzemelni, ráadásul ki kell szűrni azt, hogy csak olyan pala kerüljön bele, amiről itt szó is van (van aki kocsikerék dísztárcsát is rakott a pala közé), így a továbbhaladással türelmet kérünk, azonban néhány hét alatt mindenhol tudunk majd segíteni a  lakosságnak a megsemmisítésben.

Kérdéseikkel forduljanak Gyura Eszter műszaki ügyintézőhöz.

Felső Róbert

polgármester

Share