Get Adobe Flash player

Felhívás családi bölcsőde működtetésére

Az önkormányzatnak 2018. december 31-éig kell megszerveznie a településen a bölcsődei ellátást. Az igények felmérésre március 1-éig felhívás teszünk közzé, a bölcsődei igényüket a szülők április 15-ig jelezhetik. Amennyiben lesz rá igény, már 2018. szeptemberétől tervezzük beindítani, elsősorban családi bölcsődé(k)ben gondolkodva.

Még az igények felmérése előtt szeretnénk tudni, kik azok, akik vállalnák a családi bölcsődék működtetését. Aki ebben gondolkodik és több információra van szüksége, az kérjük forduljon a jegyzőhöz, aki a felétételekről részletes tájékoztatást tud adni. Terveink szerint az igények felmérése után kötnénk szerződést a megfelelő számú családi bölcsődével.

A családi bölcsődékről röviden:

A családi bölcsőde olyan bölcsődei ellátást nyújtó szolgáltatás – gyermek húszhetes korától három éves koráig -, amelyet a szolgáltatás nyújtója a saját otthonában vagy más e célra kialakított helyiségben biztosít. A csoportlétszám maximum 5-7 gyermek. A bölcsődei dolgozók: 1 fő szolgáltatást nyújtó, ha 5-nél több gyermek, akkor plusz egy fő segítő. Feltéltelek: működési engedély, 3 m2/gyermek, kötelező tanfolyam. Állami támogatás (2017): 346.000 Ft/gyermek (saját gyermek után nem vehető igénybe).

Az önkormányzat a leigényelt normatívát átadja az ellátást végzőnek.

Tehát aki például a saját gyermeke mellé 4 másik kisgyermek felügyeletét vállalja, az a 4 gyermek után évente 1.384.000 Ft támogatást kaphat (természetesen lehet akár 7 kisgyermek is, de akkor már egy fő segítőt is kell alkalmazni), miközben a saját kisgyermekével is van, akinek így játszótársai is lesznek. De jó lehetőség lehet ez olyan munkanélküli hölgynek is, aki 7 kisgyermek ellátásával 2.422.000 Ft támogatáshoz juthat.

                                                                                                  Felső Róbert

                                                                                                  polgármester   

Share