Get Adobe Flash player

Szeretett Érsekcsanádiak!

    Szeretett Érsekcsanádiak! Volt Iskolatársaim, Focista Barátok és a község Minden Lakója!

Nyugdíjasan járom a Kárpát-medencét a világ legnagyobb örömhírével, amely karácsonykor hangzott: „Ne féljetek, mert íme, hirdetek nektek nagy örömet, amely az egész nép öröme lesz: Üdvözítő született ma nektek, aki az Úr Krisztus, a Dávid városában.” / Lukács 2 , 10 – 11 /

Ebben az évben több mint 20 helyre utazom igehirdetés-sorozatra Nyíregyházától Szentgotthárdig, Székelyudvarhelytől a felvidéki Komáromig ezzel a jó hírrel.

Ebben a sorozatban szeretnék Érsekcsanádra is hazamenni, hogy az „otthoniaknak” is elmondjam először, vagy újra a jó hírt. Egy ilyen sorozat alkalom arra, hogy megálljunk, és Isten igéje fényében átgondoljuk eddigi életünket, és az előttünk állókat is.

November 26. vasárnaptól 29. szerdáig minden du. 17 órakor kezdődik az evangélizációs / örömhírt hirdető / alkalom a református templomban.

Az igehirdetések összefoglaló címe: KRISZTUS ÖRÖMHÍRE

Családunk számára Csanád „a világ közepe”. Gyermekségünk, ifjúságunk helye, ahol igazán otthon voltunk az iskolatársak, focista társak, a népitánc, a barátkozások, a nyári munkák, dinnyeföldek világában. Gyermekeinkkel is úgy mentünk „haza” mindig, mint a finom ételek, megpihenés, feltöltődés, a szülői, nagyszülői szeretet hazájába.

Az ÖRÖMHÍR mindenkinek szól. Így felekezeti különbség nélkül szeretettel hívok Mindenkit. Legyen ez most községi esemény, aki szívesen veszi a meghívást, készítse úgy a programját, hogy szabad legyen erre a négyszer bő egy órára.

Már az első alkalomra érdemes jönni, mert a legfontosabbakat elmondom. Aki úgy gondolja, hogy ez a továbbiakban is érdekel, az jön majd a hétköznapi alkalmakra is.

Mit mond a biblia arról, hogy Isten hogyan képzelte el a teremtett világot, és benne az ember életét? Mit mond arról, hogy itt valami nagy „árulás” van… az ember felborította a rendet… Kicsoda Jézus? Miért jött? Mit jelent a kereszt szabadítása? Mennyivel lesz olcsóbb a kenyér és tüzesebb a szerelem, ha hisz valaki Jézusban, és követi Őt? Ilyen és hasonló kérdésekre keressük a választ Isten Igéjéből.

Tudom, hogy „senki sem próféta a maga hazájában”. Nem is így megyek, hanem hogy megosszam - immár túl a 70-en - az idősebbekkel, fiatalabbakkal, hogyan lehet ebben a küzdelmes, vajúdó világban nem happy, hanem boldog az ember.

Az a reménységem, hogy sokan elfogadják a meghívást, és örömmel találkozunk a számomra is olyan kedves érsekcsanádi református templomban.

Mindenkinek szép őszi napokat kívánok – Isten áldásával!

Szeretettel:      Végh Tamás nyugdíjas lelkipásztor

 

Share