Get Adobe Flash player

Ebösszeírás 2017.

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B.§ (1) bekezdése alapján a települési önkormányzat ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira tekintettel háromévente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez.

Az előző ebösszeírás 2014. novemberében volt, a következőre 2017. novemberében kerül sor. Az ebnyilvántartásunkban jelenleg 409 eb szerepel. Adatlapot csak azon ebtulajdonosoknak küldünk, akik szerepelnek a nyilvántartásban.

Aki nem kapott nyomtatványt, és ebet tart, az jelezze a hivatalban. A nyomtatvány letölthető itt.

Aki szerepel a nyilvántartásban, és nem küldi vissza az adatlapot, azt a hivatalunk megkeresi az adatszolgáltatás elmaradásának tisztázása céljából (pl. az eb már nem él, csak nem jelentette be).

Az adatlapot személyesen polgármesteri hivatal műszaki irodájában, illetve postai úton (6347 Érsekcsanád, Dózsa Gy. út 77.) vagy emailben ( This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ) lehet visszaküldeni, határideje november 30.

Aki nem tart ebet és az ebnyilvántartásban sem szerepel, annak nincs teendője.

Felhívom a figyelmet, hogy az eb tulajdonosa, tartója köteles a törvényben előírt adatokat az önkormányzat számára megadni.Az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után, melynek legkisebb összege az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.) Korm. rendeletben foglaltak alapján 30.000. Ft.

Továbbá szeretném felhívni az ebtartók figyelmét arra, hogy az utóbbi időben megszaporodtak a lakossági bejelentések a közterületre (akarva-akaratlanul) kiengedett ebek miatt. Az ezzel kapcsolatos bejelentéseket továbbítanunk kell a járási hivatalhoz, ahol kivizsgálják ezen eseteket és felelősségre vonják az ebtartót. Kérjük figyeljenek a kapuk ki és becsukása során, valamint arra is, hogy a járdán közlekedőket ne zavarják a kerítés mellett az ebek.

Együttműködését köszönjük!

                                                                                                                   Juhász Péter 

                                                                                                                                                                                                               jegyző

Share