Get Adobe Flash player

Vihar utáni helyreállítás

A júliusi vihar után a házaknál rengeteg zöldhulladék keletkezett. Ezek megsemmisítése az ingatlantulajdonosok feladata lenne, azonban az önkormányzat felvállalta ennek központi rendezését. Sajnos az első két szállítmány darálékot visszaküldték az erőműből, mivel túl nedves volt, így célszerű volt megvárni az ágak, levelek száradását. Szeptember elején az önkormányzat megrendelte a munka minél előbbi megkezdését (amiért az önkormányzatnak a költségek egy része kiszámlázásra kerül), ez jelenleg folyamatban van. Természetesen egy utca sem fog kimaradni, azonban vannak olyan utcák, ahol nagyobb a forgalom, így ezekkel kellett kezdeni, de a Szüreti Felvonulás útvonala is kiemelt jelentőségű. Ugyanakkor azt tapasztaljuk, hogy többen is már csak azután rakják ki az ágakat az utcára, amikor a daráló már elment onnan.

A lakóházakban keletkezett építési törmeléket a lakosság ingyenesen szállíthatja át a sükösdi hulladékudvarba az előírt mennyiségig.

Látva, hogy milyen sok házban keletkezett építési törmelék, az önkormányzat vállalta ennek is a központi rendezését, és konténereket rendeltünk, melyek a Művelődési Házban lettek kihelyezve. A félreértések elkerülése miatt, az önkormányzatnak ez nem ingyen jár, hanem fizetnie kell érte. A beszállítás, begyűjtés itt is folyamatos, azonban sajnos van olyan személy, aki azután teszi ki az építési törmelékét (ami nem is biztos, hogy a viharban keletkezett), miután befejeztünk egy utcát. Ez természetesen azt jelenti, hogy újra be kell járni a falut, ami idő, üzemanyag és munkabér költség.

Arra kérem a lakosságot, hogy ha már az önkormányzat segít a bajba jutottaknak, és komoly kiadást vállal azzal, hogy megoldja azt, amit egyébként az ingatlantulajdonosoknak kellene, akkor legalább ne azután rakják ki a zöldhulladékot, építési törmeléket, miután befejezték a munkát az utcában.

Tájékoztatom az ingatlantulajdonosokat, hogy a szeptember 30. után kihelyezett építési törmeléket, zöldhulladékot az önkormányzat már nem tudja elszállítani, mivel az utolsó konténer elszállítása ekkor történik meg. (Természetesen a sükösdi hulladékudvarba ingyenesen szállíthatnak.)

Sokan sajnos elfelejtik azt is, hogy ingyenes lomtalanítás megrendelésére is lehetőségük van. Nem a céget hívják és kérik a lomtalanítást, hanem az árok melletti faágakra dobálnak ki ágyat, hűtőt, televíziót, szőnyeget, stb. Ezzel sajnos nem tudunk mit tenni, hisz ezeket a dolgokat az ingatlanokból az ingyenes lomtalanítás során tudják elvinni, amelynek a megrendelését  az ingatlan tulajdonosának kell megtennie.

Együttműködésüket ezúton is köszönöm.

Felső Róbert

polgármester

 

Share