Get Adobe Flash player

A csapadékvíz elvezető rendszer felújítására vonatkozó pályázatról

Amint arról már beszámoltunk önkormányzatunk 110.000.000 Ft támogatást nyert el a csapadékvíz elvezető rendszerek felújítására, bővítésére.

A pályázat során érintett szakaszok a lakossági bejelentések, katasztrófa védelmi események és előírások, további fejlesztésekhez való csatlakozás, illetve a tavasszal módosított vízgazdálkodási keretirányelvek alapján lettek meghatározva. A legnagyobb része a fő gyűjtőárkok szilárd betonelemes burkolása lesz, de számos helyen gyeprácsos burkolás, valamint sima árok építése is megvalósul.

A beruházás során olyan problémákat is sikerülhet megoldani, mint pl. a Művelődési Ház kapujával szemben betongyűrűs burkolással megvalósulhat az átjárás a két egyirányú úttest között, ill. a Deák-Szőlő utcák kereszteződésénél a Deák utcában, közvetlenül az úttest mellett lévő villanyoszlopot is át tudjuk helyezni majd. Az Akácos utcában a Dák-Petőfi utcák közötti szakasznál pedig a mostani viharban is majdnem egy méteres „tó” keletkezett a legmélyebb ponton, ami be is folyt az ott lévő házak szuterénjébe. Szerencsére ezt a szakaszt is be tudtuk helyezni a pályázatba.

Jelenleg a TVT szakvéleményekre várunk, majd ennek birtokában kérhetjük meg az építési engedélyt, és indíthatjuk a közbeszerzést. Idén a főúttól a Sportpálya felé vezető szakaszt szeretnék elkészíttetni, mivel ezen a szakaszon jövőre a Sportkör TAO pályázatán tervezünk egy útfelújítást és parkoló építést. A munka többi részét jövőre fogjuk megvalósítani.

Share