Get Adobe Flash player

Csanádi Nyár Napja 2017. - Képes összefoglaló

Köszönet a példamutató összefogásért!

Hármas jubileum

Tavaly az eső miatt maradtak el a falunapi versenyek, idén majdnem az egész programot törölni kellett a július 27.-i vihar miatt. A katasztrófavédelmi előírások évről évre megszabják a rendezvényhez kötött feladatokat. A tornádó okozta kár helyreállítása azonban ennél nagyobb feladat volt. Végül, lakossági összefogással sikerült a munkát elvégezni, és minden jól alakult annak érdekében, hogy a huszadik falunapot is megtarthassuk. Hálás köszönet mindenkinek, aki részt vett a Szabadidőpark vihar utáni rendbetételében!

Szerencsére minden akadály elhárult, így csütörtökön kiállítás megnyitóval indult a huszadik Csanádi Nyár Napja hagyományőrző népünnepély. Csuhéból készült dísz és -használati tárgyakat láthatott a közönség a Művelődési Házban. Vidákovics Dezsőné nyitotta meg a tárlatot. Pencz Jakabné Marika néni, csuhéfonó bemutatót tartott. Köszöntöttük Molnárné Agócs Évát, aki 15 éve vezeti a kézműves szakkört. A 10 éves Iringó népdalkör énekelt, Lex Orsi vezetésével.

Pénteken csak a hőséggel kellett felvenni a küzdelmet. A 40 fokos forróság azonban nem volt ellenfél a sportolóknak, hiszen valamennyi versenyre szép számmal neveztek a csapatok és az egyéni résztvevők egyaránt. Sőt, idén a kiadott főzőhelyek száma, közel kétszerese volt a tavalyinak. Évről évre tapasztaljuk, hogy a falunap közkedvelt alkalom a találkozásra. Külföldön dolgozó lakótársaink többen ilyenkor látogatnak haza. Családok, baráti társaságok ekkorra szervezik közös programjaikat.

Nagy örömünkre szolgál, hogy minden terv szerint haladt, csupán a tűzijáték maradt el. Az esti programok is sok érdeklődőt vonzottak. Elmondhatjuk, hogy az összefogásnak meg lett az eredménye, hiszen vidám hangulat jellemezte az egész hétvégét, ami a legszebb fizetség a sok munkáért.

Köszönöm a rendezvény sikeréhez való hozzájárulást, az önkénteseknek, polgárőröknek, munkatársaimnak, és minden támogatónknak!

Köszönöm Melcher Mártának az adminisztrációs segítséget.

Videofelvételt készített: Kellnerné Felső Sára, fénykép: Geiger Zoltán.

Falunapi támogatók:

Mogyi Kft, Tomó Sándorné, Taba-Épker Kft, Kékhegyi Vadásztársaság, Oláh Tibor B és O Bt. Növénypatika, Sümegi Borászat Keller Kft, Weij Anton-BWA Kft Hajós, Bergervin Kft, Sill fagyizó, Takácsné Kellner Mária, Pál Ivett, Kenyeres Zsigmond, Felső Róbert Gyula, Csősz Lajos Csaba.

Ultiverseny támogatók: Virágzó Kávézó, Csősz Lajos Csaba, Grottó, Natur Projekt Kft, IMI Market, Felső Róbert, Érsekcsanád Község Önkormányzata.

Díjátadás

Palik Vera negyedik alkalommal adta át azÁrtéri erdők ismerője díjat, melyet Palik József emlékére hoztak létre. A megtisztelő emléklapot Szabó József vadász vette át.

Gratulálunk, és jó egészséget kívánunk!

Kissné Horváth Zsuzsanna

művelődésszervező

Fotók: Geiger Zoltán. További képek a képgalériában.

Share