Get Adobe Flash player

Éjszakai tekerés 2017.

Egyet akartunk, kettő lett belőle…

Éjszakai kerékpározást hirdettünk a májusi Csanádi újságban. Egy remek ötlet nyomán indult a szervezés. Lényege, hogy aki kedvet érez egy holdfényes éjszakai bringázáshoz, az tartson velünk. Június 8-án, egy nappal holdtölte előtt szálltunk nyeregbe. Úti cél a Szent László-híd. Az interneten is meghirdettük. Így történt, hogy Bajáról is csatlakozott hozzánk egy kisebb csoport. A révnél találkoztunk, majd együtt haladt a konvoj a Duna-töltésen. Első alkalommal harmincan voltunk.

A nagy sikerre való tekintettel, egy héttel később megismételtük. Június 16-án már közel 60 fő jött össze, sőt más települések is bekapcsolódtak: Baja, Érsekcsanád mellett, Nemesnádudvar, Dusnok, Bátmonostor, Szeremle, Nagybaracska, Gara.

Jó volt a találkozás a kerékpár és a természet szerelmeseivel. A Szent László –hídnál volt a forduló, itt pár szót beszélgettünk, néhány képet készítettünk majd indulás vissza. Útközben Lencsés Péterrel, a bajai csapat szervezőjével, örömmel állapítottuk meg, hogy az éjszakai kerékpározás tetszik az embereknek.  Ezért folytatása következik…

Köszönöm a plakátszerkesztést Molnár Jánosnak.

Kissné Horváth Zsuzsanna

művelődésszervező

Share